zkjj 14.08.07, 23:02 Czy ktos jechał droga 67 z Rawenny do Florencji? Jakies wskazówki? Górzysta? Na co uważać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sam_diabel Re: droga 67 z Rawenny do Florencji 16.08.07, 08:53 Ja jechałem..... Jeśli możesz to odradzam tą trasę - spójrz tylko na mapę, mmniej więcej w połowie trasy są takie dziwne zawijasy drogi... też sie zastanawiałem co to może być. Przekonałem się boleśnie. trasa jest fajna widokowo, ładne górki, pustkowia - ale przy wspomnianych zawijasach zaczynają się koszmarne serpentyny, trasa zawija co kilkadziesiąt metrów o 180 stopni.... Aż nam się od tego niedobrze robiło, dziecko prawie zwymiotowało. Ten odcinek się jedzie ze 40 minut więc jest to bardzo męczące. Jeśli chcesz znad Adriatyku dojechać do Florencji to raczej odbij z Rawenny na północ a później na szybkostradę do Ferrary, tam na autostradę do Bolonii i później już prosto do Florencji. Jest sporo ciężarówek ale jazda płynna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zkjj Re: droga 67 z Rawenny do Florencji 16.08.07, 09:38 Wielkie dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś