Dodaj do ulubionych

Z Warszawy nad Jezioro Garda samochodem

29.03.08, 22:28
Wybieram się pierwszy raz chciałem sie was poradzić jaką trasę wybrać i gdzie
na tej trasie zrobić nocleg- motel, hotel lub kwatera coś taniego??

Z góry dzieki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: mickey Re: Z Warszawy nad Jezioro Garda samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 23:34
      Częstochowa - Cieszyn - Słowacja v Czechy - Graz Klagenfurt Tarvisio
      Palmanova Padwa Verona Peschiera.

Albo: Wrocław Zgorzelec Monachium Insbruck Brennero Verona
      • alex996 też tam jade z Warszawy... 30.03.08, 11:59
        przez Cieszyn Słowacja Czechy Graz Klagenfurt Tarvisio
        Palmanova Padwa Verona Peschiera
        • Gość: Fredzio Moja trasa IP: *.zwm.osi.pl 30.03.08, 14:44
          Proponuję trasy jak wyżej z noclegiem w Wiedniu (np. Traiskirchen -
          jest tam Oecotel).
          • alex996 Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 17:46
            też tam nocuje
            • otek79 Re: Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 18:15
              Czy jadąc przez słowacje nie wychodzi droższa podróż kolejna winieta?? Jeśli
              taka jest. Jeśli chodzi o nocleg to nie będzie taniej w czechach. Czy niema tam
              problemów z miejscem do spania i może jakieś ceny przykładowe?
            • Gość: Norbert Re: Potwierdzam i polecam... IP: 80.48.35.* 30.03.08, 18:40
              Właśnie zarezerwowałem sobie tam nocleg na tranzyt do Włoch w lipcu.
              Napisz cos więcej na temat tego hotelu. Jak tam dojechać od strony
              Wiednia? Jakie warunki w pokojach 2 osobowych? A śniadanko ?
              • otek79 Re: Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 20:53
                Norbert jak tam zarezerwowałeś przez www?? jakiś kontakt mozesz podać?
                • alex996 Re: Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 21:39
                  Ja zrobiłam rezerwacje przez Eurocapm i mam w cenie śniadanie
                  (szwecki bufet), pokój z łazienką, TV w recepcji obsługa po polsku,
                  wiecej na 1 noc nie trzeba.
                  Cena też znacznie nizsza niż bezpośrednio u nich.
                • Gość: Norbert Re: Potwierdzam i polecam... IP: 80.48.35.* 31.03.08, 18:11
                  Polecam stronę:
                  www.oekotel.com/index_pol.phpPozdrawiam
              • Gość: Sasl Re: Potwierdzam i polecam... IP: *.e-wro.net.pl 30.03.08, 22:16
                Nocowaliśmy tam w sierpniu 2006. Dojazd od strony Wiednia jest bardzo prosty.
                Zjeżdżasz z A2 na 19 zjeździe na drogę B17 i kierujesz się na centrum, cały czas
                trzymasz się B17 aż do ronda z którego widać po prawej stronie budynek hotelu -
                dosyć charakterystyczny.
                Śniadanie było bardzo dobre - szwedzki stół, wędlina ser jajka gotowane co kto
                woli. Nie wiem jak wyglądają pokoje dwuosobowe bo spaliśmy w 4, ale standard
                bardzo dobry - czysto i przyjemnie (mieliśmy telewizor w pokoju z czego
                najbardziej ucieszyły się dzieci- oglądały bajki).
                Pozdrawiam i życzę miłego nocowania.
                • Gość: otek79 Re: Potwierdzam i polecam... IP: 89.77.35.* 01.04.08, 21:24
                  A jak cenowo to wygląda, bo zastanawiamy się czy w Czechach nie
                  będzie taniej?
                  • Gość: Fredzio Re: Potwierdzam i polecam... IP: *.zwm.osi.pl 01.04.08, 23:06
                    Aha, zapomniałem dodać, że w okolicach Wiednia są trzy Oecotele,
                    polecam w drodze do Włoch ten w Traiskirchen, bo jest za Wiedniem i
                    rano nie trzeba przebijać się przez korki.
                  • ro_bb Re: Potwierdzam i polecam... 02.04.08, 08:47
                    Nie wiem skąd będziesz jechał, ale uważa, że Czechy to trochę za
                    wcześnie na nocleg tranzytowy. Sugeuję jednak Graz: Oecotel lub
                    Etap:
                    www.etaphotel.com/etaphotel/fichehotel/gb/etp/5107/fiche_hotel.shtml

Co do winiet, to zarówno w Czechach jak i na Słowacji są winiety
                    tygodniowe i miesięczne. Nie pamiętam cen, ale chyba słowackie
                    wychodzą taniej. W Austrii winieta na 10 dni kosztuje 7,70 E.
                    Trasa przez Żylinę na Bratysławę, potem na Wiedeń lub bokiem - na
                    Eisenstadt i Graz jest całkiem dobra a nie wiem czy nie lepsza od
                    wariantu czeskiego. Wszystko zależy od miejsca startu.
                  • Gość: Obserwator Re: Potwierdzam i polecam... IP: 87.105.189.* 02.04.08, 14:58
                    Cena w Treiskirchen w Oecotelu to (dla 2doroslych i 3 dzieci) 61 euro za noc, w
                    tym wliczone sniadanie. IMHO bardzo rozsadna cena.
                    • otek79 Re: Potwierdzam i polecam... 04.04.08, 20:30
                      Dzieki za podpowiedzi juz wiem mniej wiecej jak to wyglada. Nadal nie wiem
                      ktoredy jechac ale nadal mysle zeby nocowac przed granica z Austria. Myslicie że
                      we wrzesniu tez lepiej rezerwowac nocleg tranzytowy??
                      • Gość: Obserwator Re: Potwierdzam i polecam... IP: *.100.99-84.rev.gaoland.net 06.04.08, 00:14
                        Rezerwacja nie kosztuje, wiec niczym nie ryzykujesz. A jak chcesz sie upewnic,
                        to zadzwon do hotelu, ktory sobie wybrales i zapytaj, czy maja pelne oblozenie
                        w wybranym przez Ciebie terminie.
    • new_woman Do otek79 01.06.08, 18:10
      W jakiej miejscowości byliście nad jeziorem Garda? Nocleg
      zarezerwowaliście sami czy korzystaliście z pomocy biura podróży?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka