otek79 29.03.08, 22:28 Wybieram się pierwszy raz chciałem sie was poradzić jaką trasę wybrać i gdzie na tej trasie zrobić nocleg- motel, hotel lub kwatera coś taniego?? Z góry dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mickey Re: Z Warszawy nad Jezioro Garda samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 23:34 Częstochowa - Cieszyn - Słowacja v Czechy - Graz Klagenfurt Tarvisio Palmanova Padwa Verona Peschiera. Albo: Wrocław Zgorzelec Monachium Insbruck Brennero Verona Odpowiedz Link Zgłoś
alex996 też tam jade z Warszawy... 30.03.08, 11:59 przez Cieszyn Słowacja Czechy Graz Klagenfurt Tarvisio Palmanova Padwa Verona Peschiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Moja trasa IP: *.zwm.osi.pl 30.03.08, 14:44 Proponuję trasy jak wyżej z noclegiem w Wiedniu (np. Traiskirchen - jest tam Oecotel). Odpowiedz Link Zgłoś
otek79 Re: Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 18:15 Czy jadąc przez słowacje nie wychodzi droższa podróż kolejna winieta?? Jeśli taka jest. Jeśli chodzi o nocleg to nie będzie taniej w czechach. Czy niema tam problemów z miejscem do spania i może jakieś ceny przykładowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Potwierdzam i polecam... IP: 80.48.35.* 30.03.08, 18:40 Właśnie zarezerwowałem sobie tam nocleg na tranzyt do Włoch w lipcu. Napisz cos więcej na temat tego hotelu. Jak tam dojechać od strony Wiednia? Jakie warunki w pokojach 2 osobowych? A śniadanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
otek79 Re: Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 20:53 Norbert jak tam zarezerwowałeś przez www?? jakiś kontakt mozesz podać? Odpowiedz Link Zgłoś
alex996 Re: Potwierdzam i polecam... 30.03.08, 21:39 Ja zrobiłam rezerwacje przez Eurocapm i mam w cenie śniadanie (szwecki bufet), pokój z łazienką, TV w recepcji obsługa po polsku, wiecej na 1 noc nie trzeba. Cena też znacznie nizsza niż bezpośrednio u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Potwierdzam i polecam... IP: 80.48.35.* 31.03.08, 18:11 Polecam stronę: www.oekotel.com/index_pol.phpPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasl Re: Potwierdzam i polecam... IP: *.e-wro.net.pl 30.03.08, 22:16 Nocowaliśmy tam w sierpniu 2006. Dojazd od strony Wiednia jest bardzo prosty. Zjeżdżasz z A2 na 19 zjeździe na drogę B17 i kierujesz się na centrum, cały czas trzymasz się B17 aż do ronda z którego widać po prawej stronie budynek hotelu - dosyć charakterystyczny. Śniadanie było bardzo dobre - szwedzki stół, wędlina ser jajka gotowane co kto woli. Nie wiem jak wyglądają pokoje dwuosobowe bo spaliśmy w 4, ale standard bardzo dobry - czysto i przyjemnie (mieliśmy telewizor w pokoju z czego najbardziej ucieszyły się dzieci- oglądały bajki). Pozdrawiam i życzę miłego nocowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otek79 Re: Potwierdzam i polecam... IP: 89.77.35.* 01.04.08, 21:24 A jak cenowo to wygląda, bo zastanawiamy się czy w Czechach nie będzie taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Potwierdzam i polecam... IP: *.zwm.osi.pl 01.04.08, 23:06 Aha, zapomniałem dodać, że w okolicach Wiednia są trzy Oecotele, polecam w drodze do Włoch ten w Traiskirchen, bo jest za Wiedniem i rano nie trzeba przebijać się przez korki. Odpowiedz Link Zgłoś
ro_bb Re: Potwierdzam i polecam... 02.04.08, 08:47 Nie wiem skąd będziesz jechał, ale uważa, że Czechy to trochę za wcześnie na nocleg tranzytowy. Sugeuję jednak Graz: Oecotel lub Etap: www.etaphotel.com/etaphotel/fichehotel/gb/etp/5107/fiche_hotel.shtml Co do winiet, to zarówno w Czechach jak i na Słowacji są winiety tygodniowe i miesięczne. Nie pamiętam cen, ale chyba słowackie wychodzą taniej. W Austrii winieta na 10 dni kosztuje 7,70 E. Trasa przez Żylinę na Bratysławę, potem na Wiedeń lub bokiem - na Eisenstadt i Graz jest całkiem dobra a nie wiem czy nie lepsza od wariantu czeskiego. Wszystko zależy od miejsca startu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Potwierdzam i polecam... IP: 87.105.189.* 02.04.08, 14:58 Cena w Treiskirchen w Oecotelu to (dla 2doroslych i 3 dzieci) 61 euro za noc, w tym wliczone sniadanie. IMHO bardzo rozsadna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
otek79 Re: Potwierdzam i polecam... 04.04.08, 20:30 Dzieki za podpowiedzi juz wiem mniej wiecej jak to wyglada. Nadal nie wiem ktoredy jechac ale nadal mysle zeby nocowac przed granica z Austria. Myslicie że we wrzesniu tez lepiej rezerwowac nocleg tranzytowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Potwierdzam i polecam... IP: *.100.99-84.rev.gaoland.net 06.04.08, 00:14 Rezerwacja nie kosztuje, wiec niczym nie ryzykujesz. A jak chcesz sie upewnic, to zadzwon do hotelu, ktory sobie wybrales i zapytaj, czy maja pelne oblozenie w wybranym przez Ciebie terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
new_woman Do otek79 01.06.08, 18:10 W jakiej miejscowości byliście nad jeziorem Garda? Nocleg zarezerwowaliście sami czy korzystaliście z pomocy biura podróży? Odpowiedz Link Zgłoś