Gość: Zibi IP: 80.48.35.* 02.06.08, 19:50 Wybieram sie w pierwszym tygodniu lipca do Bibione. Podzielcie sie wrażeniami z fajnych knejpek, gdzie mozna zjeść obiad lub kolację z rodziną i dziećmmi. Sniadania to chyba lepiej robić samemu w domku.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasky Re: restauracje w Bibione IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.08, 22:30 Byłem tam mnóstwo razy, jadłem różnych knajpkach/ pizzeriach (przeważnie)/restauracjach przy głównej ulicy. I szczerze mówiąc nie ma dużej różnicy, nie ma się czego obawaić ani szukać czegoś specjalnego. Tzn. wszystkie na wysokim poziomie, wszędzie smacznie a ceny +/-1 euro takie same :) Co do jedzenia ze sklepu na śniadanie, to ze względu na ceny najlepszy jest Ildi, który znajduje się na obrzeżach Bibione (od głównej ulicy w stronę lunaparku i dalej prosto). Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: restauracje w Bibione 02.06.08, 23:18 Jeśli chcesz naprawdę dobrze zjeśc to musisz wyjechać z Bibione. Pojechac do miejscowości, w której mieszkają Włosi i tam podpytać. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: restauracje w Bibione 03.06.08, 07:42 marghe_72 napisała: > Jeśli chcesz naprawdę dobrze zjeśc to musisz wyjechać z Bibione. > Pojechac do miejscowości, w której mieszkają Włosi i tam podpytać. Boże, jaki to już wytarty kawał. Jakby Włosi jadali lepiej od innych nacji i jakby ten co to proponuje jadał same delicje w Polsce. Zgoda co do jednego, jeśli chcecie zjeść dobrą pizzę to raczej tam gdzie faktycznie jadają miejscowi Włosi a rozpoznać można to po tym czy Włosi zamawiają po kilka pizz na wynos. Jeśli biorą pizzę do domu to można ją jeść. Kucharz włoski, trening w kantowaniu turystów bo o to marghe_72 chodzi, zaczyna na swoich ponieważ ci wierzą jak marghe_72, że robi dobrze. Tak mi opowiadał znajomy Włoch-kucharz. Droga marghe_72, żeby ocenić trzeba się znać, trzeba znać i lubieć miejscową kuchnię. Często to co jedzą miejscowi jest "niejadalne" dla innych. W restauracji polecanej przez miejscowych mąż poprosił kelnera o "coś miejscowego" a on "napewno będziecie to jedli" ? i na wszelki wypadek zamówił tylko dla siebie, i dobrze zrobił bo rodzina na sam widok miała toto pod gardłem bowiem z sosu wyzierały małe oczki ośmiornicy. Jadajcie tam gdzie jadają ludzie, a jeśli budżet nie jest zbytnio napięty to tam gdzie jest czysto i gdzie stoliki są już nakryte do obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: restauracje w Bibione 03.06.08, 09:07 chyba po raz pierwszy musze się z marusią811 zgodzić... nie znajomi Włosi czesto na obiad jedzą makaron (a jakże) polany tylko oliwą z oliwek albo gotowym sosem z 4 serów (pycha) dostępnym np w Lidlu, nie są to więc zbytnio wyszukane pozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: restauracje w Bibione IP: *.plock.mm.pl 02.06.08, 23:46 resteuracji jest masa - gdzie wam się będzie podobało usiądziecie - popatrzycie w menu i jeżeli będzie wam odpowiadało zamówicie. Odpowiedz Link Zgłoś