Dodaj do ulubionych

hotel de la gare- Bellaria

IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 15:44
Odradzam wczasy a tym hotelu- nie miła obsługa, brud, sprzatanie po
łebkach, odgrzewane jedzenie, przetwerminowane ciasteczka, brak
werandy, głośno od sąsiadujących pubów (do 3:00),pokoje małe,
zapchana kanalizacja, nie mają czerwonego wina, ciągle zepsuta winda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 01:06
      o boże niech ktoś powie coś pozytywnego o tym hotelu bo za dwa
      tygodnie jadę tam z moja córką
      • Gość: jojo Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 84.40.154.* 22.07.08, 15:02
        ja jade 20 sierpnia do tego hotelu,mam nadzieje ze nie bedzie tak tragicznie...,
        prosze o jakieś informacje, jak ktoś wróci. A czy plaże są czyste i bezpłatne, a
        ile kosztują płatne??
        • Gość: Piotr Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 77.252.18.* 22.07.08, 21:54
          Sam hotel nie jest taki zły.Centrum Bellarii, na plażę
          blisko,niestety płatna, jak chyba na całym wybrzeżu.Dwa leżaki i
          parasol to dla gości Pani Agnieszki/rezydentki-bardzo miła osoba/9
          euro/dzień.Śniadania kiepskie- słynne czerstwe
          bułeczki,obiadokolacje lepsze,ale trochę mało.Przez cały nasz turnus
          winda działała.Pokoje od strony ulicy są dosyć głośne-tacy są
          Włosi.Pokoje są sprzątane codziennie, brudu nie zauważyłem.Moje
          wrażenia są pozytywne,a pozatym to cieplutkie morze.
          • Gość: Marcin Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 18:12
            czy możnaby otrzymać jakieś zdjęcia ,albo otrzymać informacje na
            temat tego hotelu?
            • Gość: jojo Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 84.40.154.* 24.07.08, 14:28
              o której podają obiadokolace i czy trzeba dokupowac jedzenie we własnym zakresie
              (pomiędzy śniadaniem a obiadokolacja serwowaną przez hotel)??
              • Gość: gość Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 80.54.168.* 24.07.08, 19:36
                A czy w domu też jesz tylko dwa razy dziennie???
                Śniadania są tradycyjnie we Włoszech skromne, więc siłą rzeczy
                trzeba o obiedzie pomyśleć...
                Hotelik skromny ale bardzo przyjemny, obsługa miła, położenie bardzo
                fajne.
                Jeśli chce ktoś wypoczywać w ciszy to polecam południe Italii.
                Rimini i jego okolice to charakterystyczne włoskie, gwarne kurorty.
                Rezydentka właściwie cały czas w hotelu z czym spotkałem się
                pierwszy raz w życiu.
                • Gość: Chochlik Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.08, 14:55
                  obiadokolacje o godz.19, ale nie za ciepłe, między sniadaniem a
                  obiadokolacja na pewno trzeba cos dokupic, gdyz jedzenie w de la
                  gare kiepskie.morze cieple, ale nie za czyste, miejscowosc ok, fajny
                  deptak, spokojny, wszystko poza hotelem ok, tam raczej warunki
                  skromne, nie za czysto, i jedzenie nie za dobre.
            • linn_linn Re: hotel de la gare- Bellaria 11.08.08, 15:05
              www.hoteldelagare.it/
              W necie hotel zwykle ma 3 *, ale widzialam tez 2. Ciekawe dlaczego.
              • Gość: blondynka Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 11:07
                a mni się podobało rezydentka świetna
                • Gość: Edyta Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 11:26
                  Wróciłam z Bellarii dwa dni temu. Nie jest tak jak piszą poprzedni
                  goście portalu, ludzie to chyba w naszej polskiej mentalności jest
                  narzekać i szukać dziury w całym.Tomek czemu się tak doczepiłeś do
                  tych ciasteczek, całkiem niezłe szczególnie na plaży po długich
                  kąpielach w ciepluteńkiej wodzie, tak ciepłej w Bałtyku mieć nie
                  będziesz nigdy. Pościel zmieniana codziennie, ręczniki również,
                  posiłki całkiem niezłe, inne bo nie dostaniesz w Italii kopy
                  ziemniaków i tłustego schabowego. Ludzie mili i serdeczni, chyba że
                  czasami widac było przechodzących i skwaszonych Polaków z pewnością
                  tak jak ty szukajacych do czego by się tu doczepić. Rezydentka
                  fantastyczna osoba, profesjonalistka, zawsze informowała nas o
                  wszystim co trzeba i była pomocna, czego kilka razy byłam świadkiem.
                  Serdecznie pozdrawiam panią Agnieszkę i całą obsługę hotelu.
                  • Gość: halina Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.aster.pl 15.08.08, 19:15
                    Cieszę się Edytko, że choć Ty opisałaś pozytywnie na temat pobytu w
                    tym hotelu. Ja właśnie się tam wybieram , a po przeczytaniu tych
                    informacji już chciałam rezygnować z wyjazdu. Jakieś mam przeczucie,
                    że właśnie naprawdę jest tam tak, jak opisujesz. Do malkontentów też
                    nie należę.Pozdrawiam.
                  • Gość: Normalny Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 77.223.234.* 16.08.08, 12:26
                    do Edyty:
                    Ja również wróciłem z tego obrzydliwego hotelu i zapewniam wszystkich że nie
                    jest tak jak piszesz (pewnie blondyna i Edyta to ta sama osoba-bardzo podobny ip
                    a i odpowiedzi są po sobie ale ok). Nigdy nie szukałem dziury w całym a w Hotelu
                    De La Gare trzeba szukać naprawdę bardzo długo ażeby znależć coś pozytywnego.
                    Pościel zmieniana jest raz na turnus (jedynie przed zmianą turnusu) więc wybacz
                    i nie kłam więcej na tym forum i nie oszukuj ludzi. Na schabowego nie liczyłem
                    ale jak dostaliśmy do kawałka byle jakiego mięsa osiem plasterków pomidora na 6
                    osób przy stoliku (bez ziemniaków i frytek tylko kawałek mięcha i pomidor)to
                    każdy by się wnerwił.A rezydentka miło sie uśmiecha tylko tyle bo za to jej
                    płacą acha no i sprzedaje wycieczki a tak poza tym jest strasznie LENIWA.
                    Miejscowość bardzo ładna ale hotel syf i masakra (chyba że ktoś w domu ma takie
                    same warunki no to będzie zadowolony). Nie polecam i nie pozdrawiam rumuńskiej
                    obsługi hotelu.
                    • linn_linn Re: hotel de la gare- Bellaria 16.08.08, 12:43
                      "pewnie blondyna i Edyta to ta sama osoba"
                      Tez odnisolam takie wrazenie.
                    • Gość: Edyta Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:01
                      Normalny człowieku nie mam w zwyczaju kłamać na forum czy w realu,
                      moja pościel była zmieniana codziennie,i chyba nie byłam
                      uprzywilejowana. Jesteś mówiąc delikatnie nieuprzejmy wydając takie
                      opinie o moim domu, którego w życiu nie widziałeś i bogu dzięki bo
                      takich gości nie przyjmuję. Jestem tylko ciekawa jak wygląda twój
                      apartamentowiec i ile masz służby która go sprząta, może
                      ukraińskiej . Uważasz sie za lepszego od cieżko pracującej Ukrainki
                      a może ty sam cieżko zapieprzałeś na zachodzie żeby pojechać do
                      Bellarii i grasz wielkiego asa. Niestety wielu Polaków uwielbia
                      udawać kogoś kim nie są. Przypomnij sobie czy w latach
                      osiemdziesiątych miała ci mamusia czym pupę podcierać bo w Polsce
                      chyba trudno było nawet o papier toaletowy, teraz wam się w głowach
                      poprzekręcało od otwartych granic
                      • linn_linn Re: hotel de la gare- Bellaria 16.08.08, 23:34
                        Byloby dobrze nie odbiegac od tematu.
                    • Gość: gosia Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 00:56
                      witam ,
                      właśnie wróciłam z Bellarii z hotelu della gare. Pomimo że mieszkałam
                      przez kilka lat we Włoszech i nie raz spałam w hotelach, czegoś
                      takiego nigdy nie widziałam. Menu hotelowe przewidywało dla grupy
                      polskiej dzień w dzień rozgotowany makaron z pomidorami,
                      po zwróceniu uwagi pani zarządzajcej hotelem usyszałam uwage ,że jest
                      to kuchnia włoska. W mniemaniu tej pani kuchnia włoską była tez
                      śmierdząca lasagne. Pani rezydentka jedynie miło sie usmiecha,zbytnio
                      sie nie przemęcza, nie mogłam zrozumieć, co tak naprawdę należy do
                      jej zakresu obowiązków. Potwierdzam, że posciel była zmieniana
                      jedynie przed naszym, przyjazdem, a pani kelnerka, nota bene rumunka
                      była na ciągłym fochu. W hotelu nie zostaliśmy nawet zameldowani!!
                      Czyżby szara strefa????
                      serdecznie odradzam hotel, za to miejscowość ładna.
                      • Gość: Paweł Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 80.54.168.* 24.08.08, 08:39
                        A skąd wiesz, że nie byłaś zameldowana???... I jakie to ma znaczenie
                        dla Ciebie??? Ja nawet nie wiedziałbym jak to sprawdzić i właściwie
                        po co... Czy jak nie byłaś zameldowana to groziła Ci eksmisja? To
                        może powinnaś zgłosić to do biura?

A propo warunków domowych. Niestety Polacy ciągle mają kompleksy
                        pamiętające jesczcze czasy wspomnianego wyżej papieru toaletowego i
                        wydaje im się, że wyjazd za granicę to okazja do pomoieszkania w
                        warunkach lepszych niż domowych i oczywiście to okazja do niezłej
                        wyżerki. Oczywiście inną naszą cechą jest przede wszystkim szukanie
                        imprezy i hotelu nie najlepszego ale głównie najtańszego...
                        Wypoczynek w De La Gare kosztował katalogowo ok 1300zł. Byli tacy
                        którzy płacili nawet po 999zł. W tym 9 noclegów z HB. czyli średnio
                        za dzien ok 130zł. Dla porównania u nas nocleg w hotelu*** z
                        wyżywiniem na wybrzeżu w szczycie sezonu kosztuje jeszcze więcej. A
                        jednak trzeba pamiętać, że ceny we Włoszech są o wiele wyższe.
                        Szczególnie wiedzieć powinny o tym Ci którzy chwalą się tutaj, że
                        mieszkali lub byli wiele razy we Wloszech. Ja byłem dlatego nie
                        spodziewałem się rewelacji. Przecierz Wy najlepiej wiecie, że nic za
                        darmo nie ma. Dlaczego nie wybraliście hotelu ARIS****???
                        Mielibyście sielanke i to do czego jesteście przyzwyczajeni -
                        wysokiego standardu, zmienianej codziennie poscieli, lepszych
                        warunków niż macie w domu itp...
                        A przede wszystkim jak mieszkaliście czy byliście wcześniej we
                        Włoszech to zapewne wiecie, co to znaczy śniadanie kontynentalne...

Ludzie! Czy w domu wymieniacie pościel codziennie???????
                        • Gość: Normalny Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 77.223.234.* 24.08.08, 22:05
                          Nie obrażaj i wyśmiewaj ciągle Polaków bo to jest już nudne i przede wszystkim
                          nie na temat(chyba że o to tobie chodzi, ja wiem biuro płaci wypłatke trzeba
                          pisać). Gdyby De la GAre miał rzeczywiście te 3 gwiazdki to by było tanio. Ja
                          zapłaciłem ok. 1500 zł ale niestety za hotel który okazał się syfem maksymalnym
                          na pewno nie 3 gwiazdkowym hotelem. Ja wiem że najlepszą obrona jest atak i Ty
                          to stosujesz albo twoje biuro (czytaj ALmatur). W swoich wypowiedziach nie
                          używasz żadnych merytorycznych argumentów ale ja wiem dlaczego. Sprawdziłem twój
                          IP i powiem wszystkim w tajemnicy że bronisz na tym forum nie tylko tego syfnego
                          hotelu co go niektórzy oszuści nazywają trzy gwiazdkowym ale również innych
                          imprez tutaj krytykowanych. A skąd wiesz jak jest w Hotelu ARIS też tam byłeś w
                          tym roku ?????Ja piszę tylko na temat hotelu De la gare bo tam byłem i
                          widziałem: bród,smród i odrażające jedzenie.Po prostu szkoda słów, nikomu nie
                          polecam HOTEL DE la GARE=MASAKRA. Wypowiedzi Pawła włóżcie między bajki....
                          • Gość: Pawel Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 80.54.168.* 25.08.08, 08:27
                            Normalny a nienormalny...
                            Oczywiście jak ktoś nie pisze żle to jest z biura...
                            Czy zauważyłeś, żebym chwalił hotel De La Gare???
                            Ja piszę, o tym, że mam w domu lepiej niż w hotelu, że pościeli nie
                            zmieniam w domu codziennie, że wiem za co i ile płacę, i że wiem, że
                            mam wybór. Nie musiałem być w Arisie, żeby zdawać sobie sprawe z
                            tego, że musi być to hotel lepszy od De La Gare. Te Twoje 1500 by ci
                            na napiwki nie starczyło. Chciałeś luksusów ale wolałeś zapłacić
                            za "syf" który dostałeś...
                            I jakbyś nie zauważył, to to są te moje merytoryczne argumenty!
                        • Gość: Basia Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 20:24
                          Pawle czy byles w tym hotelu? Czy byles w Polsce w 3*hotelu? Jesli
                          tak to masz swiadomosc ze taki hotel w Polsce nie dostalby 3* a
                          polski sanepid nie zezwolil na prowadzenie dzialalnosci. Decydujac
                          sie na 3*nie oczekuje luksusu tylko komfortu.Nie mam kompleku wiem
                          co to sniadanie kontynentalne. Ten hotel odradzam .Jesli byles tam
                          zadowolony to Twoja sprawa .Inni sa odmiennego zdania i maja
                          prawo .Nie wiem ile placiles cena kal tej oferty byla podobna do
                          ofert innych biur
                          • Gość: Pawel Re: hotel de la gare- Bellaria IP: 80.54.168.* 27.08.08, 08:04
                            Bylem na pierwszym turnusie w tym roku, ktorego nie mogą zapomnieć
                            Ci którzy Ciągle pojawiają się na forum pod nowymi nickami...
                            Nie miałem ostatnio przyjemności mieszkać w polskich hotelach bo
                            wole ten gorszy, włoski standart w ramach którego dostaję cieplutkie
                            morze. Natomiast we Włoszech byłem już kilka razy. Nie tylko na
                            wypoczynku ale również na wycieczce objazdowej. Dla mnie De La Gare
                            nie był więc rozczarowaniem. Mieszkałem już w hotelach które z
                            zewnątrz wyglądały wręcz przepięknie. Natomiast w środku było
                            podobnie jak w De La Gare... Niemniej jednak lubie tam jeździć bo po
                            prostu lubie ten kraj.
                            W ostatnich latach modne są kraje arabskie, gdzie hotele budowane są
                            z rozmachem, mają duże, wspaniale zagospodarowane powierzchnie oraz
                            duże i ładne pokoje. Jeśli komuś się wydawało, że coś takiego
                            zastanie we Włoszech no to ma prawo być rozczarowany. Ale tam też
                            nie zmieniają pościeli codziennie... I nie sądzę, żeby zmieniali ją
                            codziennie w polskich hotelach...
                            Basiu! Czy jesteś w stanie mi zarzucić, że nadgorliwie chwale hotel
                            De La Gare??? Nie przypominam sobie, żeby chociaż raz napisał np.
                            POLECAM. Uważam jednak, że i krytyka musi mieć po prostu swój poziom.
                            • Gość: Basia Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 23:31
                              Pawle! Bylam od 3 o8. Odnośnie zmiany pościeli to fakt , że nikt nie
                              zmienia bez widocznych oznak zabrudzenia ani w domu ,
                              szpitalu ,hotelu codziennie. Edyta napisala, że Jej wymieniano
                              codziennie .Normalny stwierdzil,ze raz na turnus (zgodnie z
                              prawdą).Ty czynisz Mu zarzut,że domaga się codziennej zmiany
                              pościeli. Uważam ,że trzeba oddzielić cieple morze ,piękne
                              krajobrazy od bazy noclegowej,mieszkający w namiocie i5*hot mają te
                              same walory krajobrazu .de la gare nie porównuję ani do polskich ani
                              do arabskich hoteli a do wloskich.W Wloszech bylam kilka razy na
                              objeżdzie też nie spodziewalam się rewelacji ale...10-11m pokój nie
                              byl malowany od kilku lat byl brudny.z dziurami w tynku ,umazanymi
                              scianami. W lazience grzyb (póżniej zamalowano).Lóżko metalowe
                              (takie jak kiedyś w polskich szpitalach ale pomarańczowe) mialo
                              rozerwany materac rozrwane sprężyny ,dzięki temu śpiący zapadal się
                              górną częśćią ciala ,to tylko przyklad można je mnozyć.a prżeciaż
                              to nie losowo wybraany hotel z internetu tylko zaproponowany przez
                              Almatur .
    • Gość: Basia Re: hotel de la gare- Bellaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 11:44
      Zajmowalismy z mężem pokój nr. 23. Byliśmy w kilkunastu krajach w
      różnych hotelach , a we Wloszech po raz 8. Nigdy nie czulismy się
      tak upokorzeni warunkami noclegu. Po prostu standart schorniska (
      posiadamy zdjęcia). Być może inni mieli wiecej szczęscia i stad ta
      radosna twórczosc. Morze , miasteczko , plaża OK
      • linn_linn Re: hotel de la gare- Bellaria 17.08.08, 11:55
        No wlasnie... Trzeba robic zdjecia, video i reklamowac w biurze. Jesli w ofercie
        hotelu jest tv satelitarna, a w rzeczywistosci sniezy 1 program, to juz t
        swiadczy o niezgodnosci oferty z realem. A to tylko drobny przyklad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka