Gość: gabi.. IP: *.tpnet.pl 04.08.08, 20:26 Pilnie proszę o informacje o tym hotelu. Jeżeli byliście w Kalabrii napiszcie coś o miejscowości Amantea Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala_75 Re: Amantea Baia del sole IP: *.chello.pl 05.08.08, 01:34 Nie byłam w tym hotelu, ale wszystkie "Baia" to wioski turystyczne oddalone od miasta, więc nie brzmi zachęcająco ;) W Amantea byłam przejazdem. Miejscowość nadmorska..część zabytkowa na wzgórzu, wzdłuż wybrzeża "nowocześniejsza" część miasta. Szczerze, nic specjalnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Amantea Baia del sole 05.08.08, 13:39 Niekoniecznie. Akurat w tym wypadku jest to hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_75 Re: Amantea Baia del sole IP: *.chello.pl 05.08.08, 17:57 Linn, ale w wioskach turystycznych też są hotele ;) Mi chodzi o to, że oddalone są one od miasta i generalnie bez samochodu ciężko jest się stamtąd wydostać. Ja byłam swego czasu w Baia di Copanello...i dziękuję serdecznie, dziura na maksa! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Amantea Baia del sole 05.08.08, 18:22 To ze w nazwie jest "baia" / zatoka / nie musi znaczyc, ze to wioska turystyczna czy ze hotel jest oddalony od centrum. No i wioske turystyczna o d hotlu latwo odroznic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_75 Re: Amantea Baia del sole IP: *.chello.pl 06.08.08, 01:06 Linn rzadko się spotyka, żeby w nazwie było samo "baia". Generalnie pełna nazwa brzmi Hotel Villaggio Baia coś tam lub Club Villaggio Baia coś tam, a więc słowo "villaggio" mówi już samo za siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Amantea Baia del sole 06.08.08, 14:12 W tym konkretnym wypadku nie ma slowa "villaggio", a o tym mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś