Dodaj do ulubionych

Samochodem do Bibione

19.04.09, 14:29
Witam wszystkich. Wybieram się z rodziną w czerwcu do Bibione. Proszę o porady ( którędy jechać - jestem z okolic Częstochowy ). Jakie są ceny paliwa i opłaty za autostrady? Gdzie robić zakupy w Bibione? Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Samochodem do Bibione 19.04.09, 18:21
      Jeśli z Częstochowy to najlepiej jechać przez Cieszyn, później w kierunku
      Bratysławy i Wiednia. Po minięciu stolicy Austrii obwodnicą kieruj się na Graz,
      Klagenfurt wreszcie Villach, z tego ostatniego miasta w kierunku Udine, a w
      końcu zjedź z autostrady w Portoguaro. W tej chwili jedynie Polska i 70
      kilometrowy odcinek Czechy/Słowacja to nie będzie autostrada. Pozostałe 1000 km
      jedziesz autostradą. To najszybszy i najwygodniejszy sposób podróży. Innymi
      drogami się umęczysz, spalisz paliwo i stracisz czas; zwłaszcza we Włoszech.
      Cena odcinka od Tarvisio do Portoguaro to około 10 euro.
      Cena winiety(w
      zależności od okresu na jaki się kupuje) w Austrii

W tym przypadku bardziej opłacalne jest kupienie dwóch winiet 10 dniowych.
      Cena winiety na
      Słowacji

Przejazd od Cieszyna do granicy ze Słowacją, przez Czechy nie wymaga winiety.
      A tu masz aktualne ceny paliw

Pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: Samochodem do Bibione IP: *.3s.pl 17.01.10, 11:53
        Ee...dlaczego ma zjechaćw Portoguaro???? Przecież do40km więcej drogi...
        Klego: zjedź na LTISANĘ, a potem 20 km i jużjesteśw Bibi.
        Nie pakuj sięrzez Czechy! Fatalne drogi i mało autostrad (expresówka to nie
        autostrada). No i jadąc przez czechy MUSISZ jechać przez Wiedeń - dodatkowe pół
        godziny straty. Tyko przez Słowację!
        • Gość: miquel Re: Samochodem do Bibione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 14:03
          Witam,
          Pod koniec sierpnia będę jechał z Krakowa do Lignano.
          Poczytałem na tym forum kilka tematów dotyczących podróży ale zdania są
          podzielone, jak to na forum.
          Ponieważ tą trasę będę robił pierwszy raz, chciałem jednak zadać kilka pytań z
          prośbą o pomoc:
          Nie chcę jechać przez Słowację, dlatego planowałem podróż przez Cieszyn, Brno,
          Mikulov, Wiedeń potem planuję nocleg w okolicach Grazu (jadę z małym dzieckiem)
          i potem standardowo (tzn. autostradą).
          Jak wygląda odcinek Brno-Wiedeń (jadąc przez Mikulov)?
          Jak to jest z tym przejazdem obwodnicą Wiednia, czy w piątek ok. 14 trzeba się
          spodziewać jakichś większych utrudnień?
          Do Lignano dojechać muszę w sobotę, a z tego co czytam trzeba się liczyć z
          korkami na autostradzie - w takim razie o której najlepiej pokonywać ten odcinek
          (przed południem, późnym popołudniem?)Czy też może lepiej wybrać dojazd polecaną
          przez niektórych drogą ss13?
          Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
          • Gość: Jacek Re: Samochodem do Bibione IP: 82.177.4.* 15.03.10, 14:43
            ja tą trasę pokonywałem czterokrotnie, ostatni raz w 2008 roku. Zawsze jechało
            mi się bardzo przyjemnie. Nigdy nie jechałem jednak w piątek. Trasa od Brna do
            Mikulova jest ok, choć przechodzi potem w zwykłą drogę. Pamiętam że Austriacy
            dwa lata temu ostro przebudowywali drogę do Wiednia, teraz więc może się jechać
            jeszcze lepiej.
            W samym Wiedniu powinno być raczej OK. Raz tylko, we wtorek, trafiliśmy na
            niezły korek, ale to dlatego, że trwały prace remontowe i jeden pas był
            całkowicie zamknięty.
            bardzo lubię tę trasę, trzeba tylko pamiętać o przepisowej jeździe.
            • ennka Re: Samochodem do Bibione 15.03.10, 19:20
              Trasa Brno -Mikulov-Wiedeń jest zupełnie przyzwoita.Jechaliśmy nią już wiele
              razy.Raz tylko skusiliśmy się przez Bratysławę i więcej tego nie
              powtórzymy.Chyba ,że będzie już lepsza droga do Żyliny.
              Wyjedź z Krakowa wcześnie rano,to ominiesz popołudniowe korki w Wiedniu.Gorzej
              może być w sobotę w Lignano .Widziałam tam duże korki na zjeździe z
              autostrady,ale w końcu sierpnia nie powinno już być tak tłoczno.A może uda się
              Wam przejechać trasę na jeden raz.Z Krakowa ,przez Brno , to ok. 1000
              km.Powinniście dojechać w ok. 12 godzin.
              • Gość: miquel Re: Samochodem do Bibione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 09:58
                Dziękuję bardzo za wskazówki, co do trasy Kraków-Brno-Mikulov-Wiedeń mam jasność.

A tych korków na zjeździe z autostrady nie da się chyba całkowicie uniknąć.
                Pozostaje tylko pytanie o której tam najlepiej być, żeby korki były jak
                najmniejsze...
            • bah77 Re: Samochodem do Bibione 17.03.10, 11:44
              > Austriacy dwa lata temu ostro przebudowywali drogę do Wiednia,
              teraz więc może się jechać jeszcze lepiej.

Niestety, jeszcze nie teraz...

bah77
              • moose007 Re: Samochodem do Bibione 17.03.10, 12:05
                bah77 napisał:

> > Austriacy dwa lata temu ostro przebudowywali drogę do Wiednia,
                > teraz więc może się jechać jeszcze lepiej.
                >
                > Niestety, jeszcze nie teraz...

Bahu, jechałeś może tą drogą ostatnio? Wiesz jak wygląda sytuacja z tymi
                robotami drogowymi?
                • bah77 Re: Samochodem do Bibione 17.03.10, 13:02
                  Niestety, nie.
                  Miałem tylko życzliwy donos.

bah77
          • Gość: Arek Re: Samochodem do Bibione IP: 217.173.194.* 29.04.10, 14:34
            Witam
            Jeśli czujesz się na siłach to polecam zrobić tę trasę bez noclegu.
            Ja tak jechałem (z Opola) już 4 razy (1 x Lignano, 3 x Bibione).
            Wyjazd w piątek wieczorem ok. 18-20 i na miejscu jesteś w sobotę
            przed południem. Jadąc nocą z małymi dziećmi mam ciszę w samochodzie
            bo śpią a i ruch mniejszy. Jeśli chcesz jechać przez Czechy to
            proponuję Ci następującą trassę: z Krakowa do Chałupek - Czesi
            dobudowali autostradę D1 do Bohumina/Chałupek. Dalej Ołomuniec -
            Brno - Wiedeń... Ponadto Austriacy wybudowali obwodnicę Wiednia i
            pociągnęli ładny kawałek autostrady od Wiednia w stronę Czech
            (Mikulova).
    • radioaktywny Re: Samochodem do Bibione 19.04.09, 19:38
      Zapomniałem dodać że zakupy najkorzystniej robi się w tamtejszych supermarketach
      (supermercato)lub spożywczakach (alimentari). Ich reklamy znajdziesz przy
      drogach (jak u nas).
      • pawel-78 Re: Samochodem do Bibione 19.04.09, 22:23
        Radioaktywny dziekuję za pomoc.
    • Gość: al9 nie samą plażą człowiek żyje... IP: *.teleton.pl 20.04.09, 12:07
      w samym bibione jest kilka supermarketów spozywczych z rozsądnymi
      cenami (większość ludzi zatrzymuje się w apartamentach), jest też
      kilka uliczek z sklepami sportowymi, ciuchami, dziesiatkami knajp
      itd...
      Polecam wycieczkę autem do Triestu (oprócz zapewne zaplanowanej do
      Wenecji :-)
      Jakbyś chciał poczuć równiez górską atmosferę i zobaczyć prawdziwą
      perełkę - to rzuc okiem na Belluno..

Pozdro
      al
    • lafenda Re: Samochodem do Bibione 18.01.10, 08:49
      Dwa lata temu wracaliśmy z Cavallino (niedaleko Bibione) dokładnie
      tą drogą, którą podał Radioaktywny i bardzo dobrze się jechało.
      Dodam, że jechaliśmy w nocy i droga zajęła nam ok.12godz z kilkoma
      krótkimi postojami :) Przez Bratysławę przejeżdża sie bezproblemowo
      autostradą, Wiedeń jedynie zachacza i też nie ma problemu z
      przejazdem. Tak więc polecam!!!

Pozdrawiam
      Joanna
      • Gość: arek Re: Samochodem do Bibione IP: *.chello.pl 11.05.10, 23:34
        a mam pytanko która nawigacja najlepsza na taką trasę mam automapę
        ale niewiem czy będzie dobra.Ponadto widzę, że z viamichelin.pl
        można zgrać mapę a nastepnie wczytać już konkretną trasę. Probował
        ktoś??

Pozdrawiam
    • Gość: nune Re: Samochodem do Bibione IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 15:07
      Witaj, wielki market masz w Portogruaro i mnóstwo sklepików w jednym
      miejscu, a przy okazji zjedz do centrum miasta, jest tam stary młyn,
      fajne uliczki, na małą kawkę warto przy okazji wpaść!!!
      tu masz link sklepu
      www.carrefour.it/ipermercati-venezia/portogruaro/centro-commerciale-adriatico/carrefour-portogruaro.html
      • Gość: TomekN Re: Samochodem do Bibione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 16:04
        Może i market (carefour)w Portogruaro jest wielki ale wiele tych
        samych rzeczy i to w dużo lepszej cenie znajdziesz w samym Bibione.
        Market nazywa się Winner. Natomiast fakt w Portogruaro wybór będzie
        napewno większy.
        Co ważne w Carefourze jest naprawdę spory wybór win, również serów.
    • Gość: mirczellini Re: Samochodem do Bibione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.14, 15:30
      Autostrada we Włoszech po przekroczeniu granicy Austria Włochy do Bibione trzeba zapłacić około 12 eu w jedną stronę za około 200 km.
    • Gość: Niki Re: Samochodem do Bibione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.18, 21:03
      Witam.od 40 lat jestem stałym bywalcem tych okolic.Jesli masz rodzine to polecam camping pino marę w Ligniano Sabiadoro wspaniałe domki. Pole namiotowe,spa,restauracje 30 m od płazy,wspaniałe baseny.Super klimat,którego nigdzie nie znajdziesz.Ja jeżdżę przyczepa kampingową Od maja do końca czerwca,później jest za gorąco.z Częstochowy jedz OstrawaWieden,Graz,Udnie kier Wenecja i zjedz nie w Portoguaro ,ale Ligniano Sabiadoro Bibione.W Bibione dobry supermarket to Winer .Lubisz sam gotować to dam Ci instrukcje ,gdzie kupić świeże ryby.Czy jedziesz pierwszy raz doWloch?
      Szerokiej drogi.masz więcej pytań to napisz.
      Niki

• pani_sroka Re: Samochodem do Bibione 18.05.18, 22:36
        my też z małym dzieckiem podróżujemy. Droga z Warszawy, Czechy, Austria i Włochy. Wyjeżdżamy ok 21 i przed południem jesteśmy na miejscu. Dziecko zasypia chwilę po starcie z parkingu. Na majówkę całkiem niezły czas do Caorle 1280 km w 13:10 h. Polecam jazdę na noc, o ile nie przeszkadza Ci jazda w nocy.
      • czerpa Re: Samochodem do Bibione 10.06.18, 17:48
        Witam. Prawdopodobnie na przełomie Lipca i sierpnia pojadę do Bibione, może wcześniej przez tydzień pobędę w Sirmione nad Gardą. Podpowiedzcie jak wygląda sprawa opłat za autostrady. Pojadę z Wrocławia. Gdzie się płaci na bramkach i w jaki sposób, gotówka czy lepiej karty? Pozdrawiam
        • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 10.06.18, 18:24
          Placi sie na bramkach
          Najpierw przy wjezdzie na autostrade odbierasz bilet, przy zjezdzie z autostrady placisz albo panu/pani w okienku pokazujac bilet,
          albo w automacie karta lub gotowka
          Ja zawsze place gotowka odliczona kwote, co jest najszybsze, trwa kilka sekund

Na tej stronie:

www.autostrade.it/autostrade_en-gis/percorso.do

sobie wyliczysz koszt przejazdu wpisujac miejsce wjazdu na autostrade i zjazdu z niej
          • aseretka Re: Samochodem do Bibione 10.06.18, 20:10
            Obojętnie, czy kartą, czy gotówką. Nie trzeba mieć przy tym odliczonej kwoty, bo automat wyda Ci resztę (np. przejazd kosztuje 7,5 euro, wkładasz banknot 10 euro i otrzymujesz 2,5 euro reszty).
            • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 10.06.18, 22:19
              Jak placisz panu lub pani, to o wiele szybciej jest podac odliczona kwote niz szukac przez 5minut banknotu czy drobnych i doprowadzic w ten sposob nastepnych w kolejce do szewskiej pasji
            • czerpa Re: Samochodem do Bibione 11.06.18, 11:02
              Czyli Czechy , Austria winietka, a Włochy koszty przejazdu za autostrady na bramkach? ( strona z linku wyliczyła 11,50e) Prawdopodobnie pojadę do Bibione.
              • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 11.06.18, 18:07
                No i dobre, jeden Problem masz mniej, trasa i jej koszt ustalony

A ha ---
                • itm.an Re: Samochodem do Bibione 11.06.18, 23:35
                  Chciałbym dopytać o to paliwo o wiele tansze tzn o ile
                  Pytam czy warto zjechać i szukac stacji.
                  • aby_cos_powiedziec Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 09:16
                    Sporo tańsze. W Austrii przy autostradzie masz około 1,5-1,6 e, jak zjedziesz, to zatankujesz o 30 centów taniej.
                    We Włoszech jest jeszcze drożej.
                    • itm.an Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 09:50
                      Dopytuję bo kiedyś spróbowałem zjechać z autostrady w Austrii i chcąc wjechać do miasteczka musialem zaplacic pare euro na bramce i spowrotem na wjezdzie na autosstrade.
                      • aby_cos_powiedziec Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 12:28
                        Ale przecież w Austrii nie ma bramek (no chyba że przed kilkoma tunelami lub drogami wysokogórskimi), obowiązują winiety.
                        Jesteś pewien, że to było w Austrii?
                        • aseretka Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 13:06
                          Masz rację, ale może to było właśnie na trasie Insbruck - Brenner.
                          www.turysta.org/oplaty-drogowe-winiety-austria-2018-poradnik/
                          Też jadąc 25 lat temu z Austrii do Włoch zjechałam z autostrady i musiałam drugi raz uiszczać opłatę.
                          Dodam jeszcze, że później przemierzając ten ok. 30 km odcinek nie korzystałam z autostrady i miałam możliwość zatankowania LPG.
                        • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 15:28
                          Nie ma

Sa tylko bramki przy przejazdach przez niektore tunele i na przeleczy Brenner
                          Ale nie ma to nic wspolnego ze zjazdem do miasteczek
                          • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 15:40
                            Punkt poboru oplat przez Brenner jest po stronie austriackiej przed Innsbruckiem, mozna zjechac z autostrady przez przelecz do WIOSEK przy niej i wtedy skasuja
                            tylko za czesc trasy
                            Miasteczkami bym ich nazywal

www.asfinag.at/maut-vignette/streckenmaut/tarife/

• wislok1 Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 17:49
                              NIE nazywal

( literowka )
                          • itm.an Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 15:43
                            Nie pamiętam gdzie to dokładnie było bo pare lat minęło ale majqc winiete na autostrady musiałem zapłacić parę euro ,pamiętam ze nawet chciałem sprobowac wycfac się ale nadjezdzały inne auta i im się bramki otwieraly automatycznie.Jedynie co prostuje jak mi zona przypomniała to przy ponownym wjezdzie na autostradę nie trzeba było placic.
                            • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 17:48
                              Jesli chodzi o zjazd z autostrady, zeby wjechac do wioski, to pasuje TVLKO trasa przez przelecz Brenner !!!

W pozostalych KILKU przypadkach po prostu sie pobiera oplate za przejazd przez tunel ( oczywiscie nie wsamym tunelu )

Te przypadki sa w podanym linku ASFINAG
                              Jest ich naprawde niewiele

Poza tym w Austrii wystarczy sama winieta

A tajesttansza niz w Czechach przy o wiele lepszych autostradach
                              • itm.an Re: Samochodem do Bibione 12.06.18, 21:13
                                To być może trafilem na taki przypadek choć Austrię przejezdzałem z kilkadziesiąt razy.
                                dzk za info.
                                • itm.an Re: Samochodem do Bibione 16.06.18, 22:24
                                  www.google.pl/maps/@47.1190196,11.4498839,95m/data=!3m1!1e3 proszę powiekszyc
                                  Co to za punkt poboru oplat?
                                  • aseretka Re: Samochodem do Bibione 17.06.18, 19:29
                                    Tak, jak przypuszczałam, to jest właśnie ten dodatkowo płatny przejazd autostradą na odcinku Innsbruck - przełęcz Brenner. Aktualna opłata w 2018 r. za cały odcinek to dodatkowo 9 euro. Jeżeli zjeżdżasz gdzieś po drodze to pobierane są opłaty za część trasy. Potem przy ponownym wjeździe płacisz znowu za przejechany odcinek przy granicy z Włochami.
                                    • itm.an Re: Samochodem do Bibione 17.06.18, 22:03
                                      Dzk .
                    • itm.an Re: Samochodem do Bibione 27.06.18, 22:04
                      Mogę na swiezo podac ze paliwo poza autostradą /w moim przypadku diesel/ cenowo porównywalne w Niemczech,Austrii i Wloszech poniżej 1,5 Euro.. Autostrada przez A9 Niemcy, Austria Brenner Insbruck ceny podobne 1,6-1,7 Euro ,we Wloszech A22 do Werony do 10 centow więcej.
                      • czerpa Re: Samochodem do Bibione 28.06.18, 14:00
                        Pytanie laika. Mając e-winietę i jadąc np przez przełącz Brenner który wybrać pas? Video maut?
                        • wislok1 Jaka e-winieta ??? 28.06.18, 17:41
                          Video-maut jest TYLKO dla aut, ktorych kierowcy wykupili przejazd przez Brenner w
                          internecie ( sam tak kilka razy w tym roku zrobilem )

Placi sie karta w austriackiej firmie ASFINAG, drukuje dowod wplaty, wydrukowany wklada za przednia szybe
                          i wybiera potem pas na bramkach VIDEO-MAUT
                          I nie czeka sie w kolejce, placi tyle samo
                          www.asfinag.at/maut-vignette/streckenmaut/digitale-streckenmaut/
                          Natomiast TYLKO z kupiona winietka elektroniczna austriacka MUSISZ stac normalnie w kolejce, zeby zaplacic za przejazd przez Brenner
                      • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 28.06.18, 17:35
                        Tankowanie na autostradzie to raczej tylko dla desperatow, ceny sa okropne

Wlochy sa najdrozsze, najtansza jest Austria
                        • jeepwdyzlu Re: Samochodem do Bibione 05.07.18, 10:06
                          Tankowanie na autostradzie to raczej tylko dla desperatow, ceny sa okropne
                          ------------------
                          w Niemczech różnica to ok 10 centów - czyli jakieś 5 euro na baku...
                          we Włoszech każdy zjazd z płatnej autostrady to opłata- zjeżdzać żeby tankować - to dopiero desperacja....
                          Pozdr
                          jeep
                          • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 05.07.18, 22:19
                            W Niemczech roznica jest znacznie wieksza, 15-20 centow

Generalnie trzeba tam uwazac
                            Bo tam tankujac rano placisz 10 centow wiecej niz po poludniu
                            W miejscach turystycznych jest 10centow drozej niz kilka kilometrow dalej

We Wloszech jest bardzo drogo na autostradach, ale jak zatankuje sie przed Granica z Italia, to raczej nie trzeba na wloskiej autostradzie
                            • jeepwdyzlu Re: Samochodem do Bibione 05.07.18, 23:12
                              Liczy się też czas podróży. Jak jadę daleko, mam jakiś plan, czeka na mnie hotel czy apartament - nie zjeżdżam z autostrady. Trudno.
                • itm.an Re: Samochodem do Bibione 24.06.18, 13:53
                  Porownywalne
              • aseretka Re: Samochodem do Bibione 11.06.18, 20:12
                > Prawdopodobnie pojadę do Bibione.
                Szkoda... :( Bo okolice Sirmione i Jeziora Garda 100 razy ciekawsze niż Bibione. Ileż tu pięknych miejsc do odwiedzenia:
                Sirmone
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,159109803,159371905.htmlLimone
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,161787785,162263409.html
                Madonna della Corona
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,62167750,62240129.htmlLazise
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,62167750,62208806.html
                I wiele innych pięknych miejsc.

Desenzano del Garda

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,161787785,162225319.html
                • wislok1 Re: Samochodem do Bibione 11.06.18, 20:34
                  Ale gorskie jezioro to jest tylko jezioro w gorach, a morze z piaszczysta plaza dla dzieciakow to cos zupelnie innego,
                  dwa swiaty, dwa zupelnie inne swiaty ....

Pisze to jako wielki zwolennik wczasow w gorach
    • marcinwakacje Re: Samochodem do Bibione 27.05.18, 13:57
      W tym roku jadę 5 raz z Opola do Bibione 30.06, zawsze jadę nocą, wyjazd ok. 22-23 dojazd na ok. 8-9 rano, prędkość na autostradzie bez szaleństw max 120 (w końcu wiozę rodzinę). W nocy wszyscy śpią i masz spokój w prowadzeniu samochodu, oczywiście muszę się wyspać przed wyjazdem, tak min ze 4 godziny.
      Przy zjeździe we Włoszech na Bibione (Latisana) o 9 zaczynają się robić korki na bramkach. Jak pierwszy raz jechałem do Bibione w 1998 to przyjechaliśmy do Latisany ok. 11 a potem 20km odcinek do Bibione w 3h (nie było wtedy jeszcze nowej drogi do Bibione i trzeba było jechać przez centrum Latisany).

Winietkę na Czechy kupuje w PZM (w zeszłym roku ok. 80 pln, co roku droższa), na Austrie kupuję zawsze na granicy Czechy-Austria (Mikulow) 8,5 euro (sklepy są tam czynne cała dobę), odcinek Włoski ok. 13 euro.

Jadę trasą Opole A4 zjazd za bramkami na A1, Bratysława, Ołomuniec, Brno, Mikulow, Wiedeń, Graz, Klagenfurt, Villach, Udine, Latisana. Jak ktoś jedzie 1 raz to warto przejechać się trasą na sucho (Google maps), przynajmniej na zjazdach.

Ceny paliw na stacjach trzeba sprawdzać na internecie. Mam sam na gaz, w zeszłym roku cena lpg w Bibione 0,60 -0,65 euro, w Austrii na stacji benzynowej to samo.

W Bibione jest wiele supermarketów, tak że z zakupami nie ma problemu, ceny niewiele wyższe niż w Polsce. Za to lody – bajka. Od 0,9 do 1,2 euro za loda (dużżża porcja) w Polsce za 4,5 mała gałeczka ceny ciągle rosną. Pizza kawałek 1,2-1,4 euro.
      Przy pierwszym (1998) wyjeździe braliśmy wszystko, ziemniaki, wodę, puszki itd. Teraz zupki w proszku resztę się kupuje na miejscu, reszta i tak w tym upale nie chce się jeść, a co dopiero gotować, poważnie. No chyba, że są małe dzieci.
      Rano dobre śniadanie (świeże bułeczki z piekarni, serek owoce) dla 4 osób ok. 5-7 euro, po południu kawałek pizzy, wieczorem według uznania. Jedzenie w restauracji ok. 40-50 euro za rodzinę.

Zresztą tam nie jedzie najadać ale wypoczywać, od jedzenia, gotowania, i sprzątania w domu.

Pozdrawiam i udanego wypoczynku.
      • aby_cos_powiedziec Re: Samochodem do Bibione 29.05.18, 13:15
        marcinwakacje napisał:

>
        > Winietkę na Czechy kupuje w PZM (w zeszłym roku ok. 80 pln, co roku droższa), n
        > a Austrie kupuję zawsze na granicy Czechy-Austria (Mikulow) 8,5 euro (sklepy są
        > tam czynne cała dobę), odcinek Włoski ok. 13 euro.
        >

Nie lepiej winietkę na Czechy kupić już w tym kraju? W PZM mocno przepłacasz. A 10-dniowa na Austrię kosztuje już 9 euro. I tu można kupić też przez stronę ASFINAG, ichnią GDDKiA, tyle że co najmniej 18 dni przed planowanym wyjazdem. (Taką mają karencję na winietki kupione przez Internet).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka