Dodaj do ulubionych

Riu Palace Algarve

27.02.10, 22:40
Czy ktoś z was był w tym hotelu? Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Wybieram
się tam we wrześniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: GREG Re: Riu Palace Algarve IP: *.is.net.pl 01.03.10, 21:08
      www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g189112-d572475-Reviews-Riu_Palace_Algarve-Albufeira_Algarve.html
      To jeden z najlepszych hoteli w Portugalii. Opinie z Tripadvisor to
      potwierdzają. Sam wybieram się już w kwietniu. Warto samemu zorganizować wyjazd
      wtedy wychodzi znacznie taniej( połowa katalogowego TUI). Samolotem Lufthansa z
      przesiadką w Monachium 660 zł w obie strony od osoby do Faro. Transfer bus lub
      Taxi z lotniska do hotelu 30 Euro. za przejazd do 4 osób. Hotel 750 Euro dwa
      posiłki za pokój. W sumie wychodzi po 2300-2400 od osoby. A w TUI ponad 4000 zł.
      • hofff Re: Riu Palace Algarve 02.03.10, 15:47
        Zgadza się. Swój pobyt zaplanowałem podobnie, tylko we wrześniu. Mam namiary na
        firmę transferową, bo będzie nas trochę więcej, więc potrzebny bus. Czekam w
        takim razie na wrażenia z pobytu.
    • hofff Re: Riu Palace Algarve 17.04.10, 10:07
      up
      Podnoszę wątek bo może ktoś jednak się odezwie :-(
      • Gość: jasmina Re: Riu Palace Algarve IP: 88.208.105.* 01.05.10, 21:04
        Byłam w tym hotelu w lutym. Jest to zdecydowanie najlepszy z hoteli sieci Riu, w
        których miałam okazję wypoczywać. Hotel jest nowy, bardzo zadbany, luksusowy.
        Rewelacyjna obsługa. Goście to w większości Niemcy. Jedzenie bardzo smaczne i
        wykwintne. Trochę kiepskie dojście do plaży, ale za to widoki przepiękne. Proszę
        śmiało o pytania.
        • hofff Re: Riu Palace Algarve 04.05.10, 19:48
          W takim razie pytam:
          co ciekawego jest do zobaczenia w okolicy (co polecasz)?
          czy wynajmowałaś samochód, jeśli tak, to w jakiej firmie?
          jakiej wysokości napiwki?
          Na razie tyle. Pozdrawiam
          • bah77 Re: Riu Palace Algarve... 05.05.10, 07:25
            > co ciekawego jest do zobaczenia w okolicy...

Przede wszystkim - wspaniałe wybrzeże Algarve, np. obok jest Plaża
            Falesia, jedna z najbardziej kolorowych plaż w Europie:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,81148750,85570819.html

Pzdr

bah77
            • Gość: jasmina Re: Riu Palace Algarve... IP: 88.208.105.* 05.05.10, 22:02
              Odpowiadam. Samochodu nie wypożyczaliśmy. Skorzystaliśmy z miejscowego "Ticket
              shopu" i zakupiliśmy za 12 euro wycieczkę autokarową "Historical Algarve". Było
              wiele osób z naszego hotelu. Pojechaliśmy indywidualnie autobusem do Albufeiry.
              Piękne i ciekawe miasto. Plaża Falesia jest przepiękna i można nią dojść do
              Villamoury, gdzie jest fajna marina. Byliśmy tylko tydzień, a był to nasz drugi
              pobyt na Algarve, więc tym razem mniej zwiedzaliśmy. Odnośnie napiwków, to za
              napoje płaciliśmy na koniec w recepcji i nie zauważyłam, by ktoś płacił w
              restauracji lub wręczał obsłudze napiwek. Sprzątaczce zostawiliśmy 5 euro.
              Pozdrawiam
              • hofff Re: Riu Palace Algarve... 06.05.10, 21:33
                Dzięki. O to mi właśnie chodziło. jadę na 2 tygodnie więc gdzieś się może
                jeszcze wybiorę, ale na pewno skorzystam z waszych rad.
                Pozdrawiam
    • Gość: 7747 Re: Riu Palace Algarve IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 23:10
      up!
      A może coś jeszcze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka