hofff 27.02.10, 22:40 Czy ktoś z was był w tym hotelu? Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Wybieram się tam we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GREG Re: Riu Palace Algarve IP: *.is.net.pl 01.03.10, 21:08 www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g189112-d572475-Reviews-Riu_Palace_Algarve-Albufeira_Algarve.html To jeden z najlepszych hoteli w Portugalii. Opinie z Tripadvisor to potwierdzają. Sam wybieram się już w kwietniu. Warto samemu zorganizować wyjazd wtedy wychodzi znacznie taniej( połowa katalogowego TUI). Samolotem Lufthansa z przesiadką w Monachium 660 zł w obie strony od osoby do Faro. Transfer bus lub Taxi z lotniska do hotelu 30 Euro. za przejazd do 4 osób. Hotel 750 Euro dwa posiłki za pokój. W sumie wychodzi po 2300-2400 od osoby. A w TUI ponad 4000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
hofff Re: Riu Palace Algarve 02.03.10, 15:47 Zgadza się. Swój pobyt zaplanowałem podobnie, tylko we wrześniu. Mam namiary na firmę transferową, bo będzie nas trochę więcej, więc potrzebny bus. Czekam w takim razie na wrażenia z pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
hofff Re: Riu Palace Algarve 17.04.10, 10:07 up Podnoszę wątek bo może ktoś jednak się odezwie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmina Re: Riu Palace Algarve IP: 88.208.105.* 01.05.10, 21:04 Byłam w tym hotelu w lutym. Jest to zdecydowanie najlepszy z hoteli sieci Riu, w których miałam okazję wypoczywać. Hotel jest nowy, bardzo zadbany, luksusowy. Rewelacyjna obsługa. Goście to w większości Niemcy. Jedzenie bardzo smaczne i wykwintne. Trochę kiepskie dojście do plaży, ale za to widoki przepiękne. Proszę śmiało o pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
hofff Re: Riu Palace Algarve 04.05.10, 19:48 W takim razie pytam: co ciekawego jest do zobaczenia w okolicy (co polecasz)? czy wynajmowałaś samochód, jeśli tak, to w jakiej firmie? jakiej wysokości napiwki? Na razie tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Riu Palace Algarve... 05.05.10, 07:25 > co ciekawego jest do zobaczenia w okolicy... Przede wszystkim - wspaniałe wybrzeże Algarve, np. obok jest Plaża Falesia, jedna z najbardziej kolorowych plaż w Europie: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,81148750,85570819.html Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmina Re: Riu Palace Algarve... IP: 88.208.105.* 05.05.10, 22:02 Odpowiadam. Samochodu nie wypożyczaliśmy. Skorzystaliśmy z miejscowego "Ticket shopu" i zakupiliśmy za 12 euro wycieczkę autokarową "Historical Algarve". Było wiele osób z naszego hotelu. Pojechaliśmy indywidualnie autobusem do Albufeiry. Piękne i ciekawe miasto. Plaża Falesia jest przepiękna i można nią dojść do Villamoury, gdzie jest fajna marina. Byliśmy tylko tydzień, a był to nasz drugi pobyt na Algarve, więc tym razem mniej zwiedzaliśmy. Odnośnie napiwków, to za napoje płaciliśmy na koniec w recepcji i nie zauważyłam, by ktoś płacił w restauracji lub wręczał obsłudze napiwek. Sprzątaczce zostawiliśmy 5 euro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hofff Re: Riu Palace Algarve... 06.05.10, 21:33 Dzięki. O to mi właśnie chodziło. jadę na 2 tygodnie więc gdzieś się może jeszcze wybiorę, ale na pewno skorzystam z waszych rad. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7747 Re: Riu Palace Algarve IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 23:10 up! A może coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś