Dodaj do ulubionych

morze w portugali

14.01.11, 20:57
czy w lipcu woda w morzu jest ciepla tak jak w grecji i hiszpani czy jest chlodniejsz
dziekuje
Obserwuj wątek
    • grekan Re: morze w portugali 15.01.11, 00:49
      Niestety troche chlodniejsza, to ocean, 20 - 22 st.C.
      • Gość: Gość Re: morze w portugali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 11:00
        Byłem w ubiegłym roku w lipcu w Monte Gordo na wybrzeżu Algarve i woda miała temperaturę 25 st.
        • Gość: ciekawy Re: morze w portugali IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 20:30
          a jak zmierzyłeś ową temperaturę ?

pogoda.onet.pl/2,145,1249,5,1,7,miasto_klimat.html
          • Gość: gość Re: morze w portugali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 08:46
            W hotelu Yellow mieli codzienne dane o ciepłocie wody na godz. 9 i 15.
            • Gość: ciekawy Re: morze w portugali IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 10:27
              pewnie kłamali ):
              • Gość: Gość Re: morze w portugali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 11:23
                Tego nie wiem, ale jak dla mnie woda była idealna, na pewno grubo ponad 20 st. Przez pierwsze 3-4 dni były fale, niekiedy dość spore, ale świetnie można było się przy nich bawić (przeskakiwać), kolejne 3 dni to znowu prawie flauta.
    • Gość: xtc2 Wakacje w Portugali IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 19:42
      Po pierwsze Portugalia leży nad Oceanem Po drugie, trzeba dobrze umieć pływać, ponieważ są bardzo duże przypływy, woda w czerwcu to ok. 20 C. Ja polecił bym zabranie pianki ewentualny zakup na miejscu lub wypożyczeniem, bo moim zdaniem woda była za zimna. Ale do rzecz Ocean czaderski, ale w piance widoki super, porto wyborne jedzenie takie jak w Hiszpanii, zabytki wspaniałe szczególnie Lisbona, Przylądek św Krzysztofa wspaniały klif z którego można zrobić niesamowite zdjęcia, Porto zresztą nie opiszę całości i nie da się tego przedstawić słowami trzeba zobaczyć na własne oczy. Plaża Praia da Rocha przy zachodzie słońca można wywalić takie czaderskie zdjęcia że się w pale nie mieści, światło załamuję się pod takimi kątami i nabiera takiej barwy że hej, zdjęcia do konkursów fotograficznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka