Dodaj do ulubionych

Miejscowość wypoczynkowa pomiędzy Porto a Bragą

IP: *.play-internet.pl 22.07.12, 17:10
Czy ktoś może coś polecic? Próbuję coś sama poszukać posiłkując się ofertami biuro podróży, ale one oferują jedynie Algavre i Lizbońskie. Nie wożą na Costa Verde :( Pytaam też znajomych, ale nikt tam nie był :(

Planuję objazdówkę po POrtugalii, a potem chciałabym poleżeć kilka dni nad oceanem w stosunkowo niedalekiej odległości od Lotniska w Porto.
Czy ktoś był w miej miejscowości (nie zupełne odludzie i nie moloch turystyczny) i może coś polecić dla 3 dorosłych, średnio rozrywkowych osób? A, zapomniałabym; będziemy tam już bez auta, więć powinna być skomunikowana z Porto (jakie ś autobusy, kolejka0.

Będę wdzięcza za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kroliczana Re: Miejscowość wypoczynkowa pomiędzy Porto a Bra IP: *.statestreet.com 23.07.12, 11:27
      bardzo ladna plaza jest w linii prostej na zachod od Aveiro (jedzie sie grobla) - co prawda to nie jest miedzy Porto a Braga ale wydaje mi sie ze jest niezle skomunikowana w zwiazku z bliskoscia wiekszego miasta. Miejscowosc wydaje sie bardzo ladna ale bylam tam tylko przejazdem na 2-3h wiec nie wiem jak z wynajeciem apartamentu/hotelami na miejscu. Ofert z biur jest malo bo na costa verde jest zwykle dosc chlodno i woda tez nie jest szczegolnie ciepla..
      (przepraszam za brak polskich liter, pisze z pracy i nie mam niestety polskiej klawiatury)
    • rege2 Re: Miejscowość wypoczynkowa pomiędzy Porto a Bra 24.07.12, 21:27
      ..plaża za Porto
      wiało piachem w oczy!
      zwialiśmy..zresztą tu...wiatr od oceanu i zimno...
      na wypoczynek jedynie Algave
      • Gość: M&M Re: Miejscowość wypoczynkowa pomiędzy Porto a Bra IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 00:23
        Nie opłaca nam sie jechac z Porto na 3 dni na Algavre.
        Cenię swój czas.
        • Gość: cavado Praia de Ofir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 09:26

Witaj,

Plaze w okolicach Porto sa brudnawe i zasmiecone. Godzine autobusem (~ 8.00 e)
          na polnoc jest Esposende z wspanialymi "Blue Flag" plazami. BF plaze to portugalski odpowiednik hoteli 5*. Plaza Ofir przytulona do rybackiej wioski Vila de Fao
          spelni Wasze oczekiwania. www.youtube.com/watch?v=5P-6_U7mnRI

Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka