anjos 04.10.04, 19:36 Jakby w odpowiedzi na spore zainteresowanie tym tematem wyrazone w innych watkach tego forum, pytam: Jaka jest wasza opinia o Portugalkach? Brzydkie, ladne ? Inteligentene ? Feministki czy pod wplywem swoich macho...... . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjos Moja opinia 04.10.04, 20:03 Kobiety portugalskie sa OK, maja jednak 3 problemy: 1.Sa niskie 2.Zdecydowana wiekszosc ma klopoty ortodontyczne (brak w Portugalii szeroko rozumianej pomocy i opieki ortodontycznej i stomatologicznej ) 3.Nie nosza spodnic (nie wspominajac o minispodniczkach ). Istnieja w tym pieknym kraju dwie drupy kobiet noszace spodniczki:dziewczynki do 13 roku zycie i starsze panie od 60 roku zycie. Wynika to niestety z powszechnego MACHISMO, ale po troszce to takze wina kobiet. 4.Sa niestey grube w znacznej wiekszosci 5.Malo dbaja o siebie i nie uzywaja makijazu Poza tym sa: inteligentne, bystre i ...identyczne jak reszta kobiet w Europie. PS. Mam nadzieje, ze nie zostane za bardzo skrytykowany z powodu mojej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Moja opinia 04.10.04, 20:11 > 1.Sa niskie Ale to naprawde nie ich wina ;) > > 2.Zdecydowana wiekszosc ma klopoty ortodontyczne (brak w Portugalii szeroko > rozumianej pomocy i opieki ortodontycznej i stomatologicznej ) Prosze o rozwiniecie watku :) > 3.Nie nosza spodnic (nie wspominajac o minispodniczkach ). Istnieja w tym > pieknym kraju dwie drupy kobiet noszace spodniczki:dziewczynki do 13 roku zycie > > i starsze panie od 60 roku zycie. Wynika to niestety z powszechnego MACHISMO, > ale po troszce to takze wina kobiet. Moze nie nosza spodnic bo grube? Gdyby zalozyly spodnice, to bys mowil, ze eksponuja swoje grube nogi zamiast je chowac w spodniach :) > 4.Sa niestey grube w znacznej wiekszosci Kwestia gustu. Mysle ze amatorzy tluszczyku czuliby sie tam jak w raju :) I jak grube one sa? Tzn czy sa bardzo grube? Czy nie sa chude jak wieszaki na wybiegu? > 5.Malo dbaja o siebie i nie uzywaja makijazu Mysle ze lepsze nie uzywanie makijazu niz jego naduzywanie. Ale fakt, najlepszy bylby zloty srodek: makiijaz subtelny. > PS. Mam nadzieje, ze nie zostane za bardzo skrytykowany z powodu mojej opinii Nie, bardzo nie zostales skrytykowany :D Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Moja opinia 05.10.04, 10:43 Krakso kochana grube sa niestety, a nie jedynie-"nie chude jak wieszaki na wybiegu":-) Problem chyba w specyficznej budowie ciała i może jakiejś genetycznej skłonności do tycia? Nie chce mi sie po prostu wierzyć,żeby one wszystkie tak strasznie żarły! Jeśli chodzi o moje ogólne wrażenie-to bardzo nieciekawe. Wredne i fałszywa są generalnie.Przy tobie jest milutka itd, a za plecami -nie zostawia suchej nitki(nawet,gdyby deklarowała,że jest twoja najlepszą przyjaciółką-ba-siostrą wręcz!). Obcą kobietę(a nie-daj-boże blondynkę)traktują z ogromną podejrzliwością. Poza tym zachowują się grubiańsko-potwornie wrzeszczą i popisuja sie na równi z mężczyznami.Uwielbiaja kłócić się na ulicy. Matki dzieciom pozwalają na wszystko-stąd chyba ten brak uprzejmości i wychowania u dorosłych. Z opowiadań paru osób wiem,że lubią wodzić swoimi partnerami jak pieskami na smyczy(nie powiem,żeby panowie pozostawali im dłużni:-) Jeśli chodzi o makijaż-to jeszcze raz powiem-nie widziałam dziewczyny bez niego. Tam gdzie mieszkałam nosiły spódniczki bardzo chętnie-nie bardzo krótkie oczywiście. W ogóle to ubieraly sie bardzo modnie.Nawet obsesyjnie.Jedyny problem,to to,ze modne były biodrówki i człowiek napatrzył sie na te gołe,wywalone brzuszyska;-) Moda cóż... Maja fajne,lśniące włosy,które notorycznie farbuja na bląd-a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Moja opinia 05.10.04, 11:48 polaquinha napisała: > > Jeśli chodzi o moje ogólne wrażenie-to bardzo nieciekawe. > Wredne i fałszywa są generalnie.Przy tobie jest milutka itd, a za plecami - nie > zostawia suchej nitki(nawet,gdyby deklarowała,że jest twoja najlepszą > przyjaciółką-ba-siostrą wręcz!). Kurczę, mam takie same opinie o Polkach:) cóż, chyba zbyt dużo złych doświadczeń:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Moja opinia 05.10.04, 12:05 > Kurczę, mam takie same opinie o Polkach:) cóż, chyba zbyt dużo złych > doświadczeń:)) Wiesz,co-to chyba naprawdę kwestia szczęścia. Z doświadczeń z zamorskimi koleżankami-optuję za Hiszpankami(a konkretnie-za Baskijkami),mam 1 super przyjaciółkę Niemkę(choć generalnie Niemki nie są za szczególne),Francuzki są ok-ale trzeba dużo cierpliwości do nich. Finki wolą alkohol od wszystkiego;-)Belgijki trzymaja rezerwę.Rosjanki to dopiero komplikacja! Ale mimo wszystko Portugalki-najbardziej knujące:-)) Pozdrawiam:-) > > Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Moja opinia 04.10.04, 20:35 "maja jednak 3 problemy:" a ty wymieniasz 3 problemy w 5-ciu punktach... :P Zasadniczo sie zgadzam, chociaz to sie zmienia i portugalki "miejskie" cywilizuja sie w szybkim tempie, szybciej niz mezczyzni. Zwlaszcza nowa generacja (16-18 lat) wyglada i zachowuje sie zupelnie inaczej, oczywiscie w Lizbonie, a nie w Trás-os-Montes. Cytuje za rodowitym portugalczykiem: Zahukane, nieufne, zaborcze, wyglad "interesujacy", inteligentne. Co znaczy wyglad interesujacy, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Co sadzicie o Portugalskich kobietach ????? 04.10.04, 20:04 Ja powiem tak: nie znam wielu Portugalek, moze ze cztery i wszystkie one sa bardzo ladne, apetyczne i zadbane. O dwoch z nich bym powiedziala, ze sa wrecz piekne. Jesli zas chodzi o te mijane na lizbonskich ulicach, mysle, ze uroda nie grzesza i nie rzucaja sie w oczy. Zauwazylam, ze owszem, czasem maja za duzo cialko tu i owdzie, glownie w partiach miedzy kolanami a pepkiem :)) Niewiele powiedzialam, ale specjalnie sie im nie przygladalam. Kraxa Odpowiedz Link Zgłoś
little_angel Re: Co sadzicie o Portugalskich kobietach ????? 05.10.04, 08:34 A na temat Portugalskich kobiet nie mam zdania:P Odpowiedz Link Zgłoś
anjos Re: watpliwosci polaquinii 05.10.04, 11:45 Portugalki maja nieznancznie INNA budowe ciala, niz reszta Europy , poniewaz maja nieznacznie inaczej uksztaltowane kosci miednicy (badania mutlidisiplinarne np. Nature), wiec wiecej tluszczu osadza sie w okolicy talii i bioder......co widac na ulicy ! brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
endereco Re: watpliwosci polaquinii 05.10.04, 11:58 Wcale nie inną niż reszta Europy, tylko inną niż np. kobiety z Europy Wschodniej czy Środkowej. Kobiety na Południu mają taką samą budowę ciała jak Portugalki tzn. szerokie biodra i dość krótkie nogi patrz Greczynki, Włoszki itd. Dlatego też tłuszczyk lubi sie osadzać w tych newralgicznych miejscach. Ale wcale nie tak nagminnie. Na ulicy w Lizbonie widziałam dużo dziewczyn szczupłych, wręcz chudych i płaskich, równie dużo jak okrągłych. Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: watpliwosci polaquinii 05.10.04, 11:59 No,no-widać! Dzięki za fachowe wyjaśnienie! Odniosłam wrażenie,że nie maja talii w ogóle(widac to szczególnie od tyłu) I do tego maja b.szerokie,jak na kobiety, barki. Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: watpliwosci polaquinii 05.10.04, 12:08 Sorry Endereco-to do Anjos :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś