Dodaj do ulubionych

do chiara76 - CENZURA !!!

14.10.04, 21:19
wycinac? a coz on takiego napisal? bedziesz sie bawic w lukaszenke? nie ma
wolnosci slowa? w postach anjos nie widzialem zadnych wulgaryzmow...! i
oczywiscie masz racje ze forum sluzy dyskusjom, ale jakby fora wygaladaly
gdyby admini wycinali wszystko, co im sie nie podoba? wreszcie sie pojawila
na tym forum jakas goraca dyskusja, ciekawie argumentowana a nie przynudnawe
watki typu 'ulubione costam...'... nie rozumiem cie chiara, chcecie miec
dziecinne forum strzezone przez naddworna 'mamusie' to prosze. mysle ze nie
bede mial powodow by tu czesciej zagladac, jasli postawisz na swoim!

pozdr/m
Obserwuj wątek
    • chiara76 ... 14.10.04, 21:35
      Powiedziałam, że będę wycinała kawałki rasistowskie (nikt tu nie wspominał
      wulgaryzmów) i tak zrobię. Takie jest zalecenie Gazety, która gości wszystkie
      foram, (poczytaj sobie regulamin dla adminów) a i moje własne zdanie. To na
      razie była prośba i główny zainteresowany na razie się nie ustosunkował, a Ty
      się nie musisz tak denerwować. W odróżnieniu
      od Białorusi tu rzeczywiście panuje wolność wyboru i nikt na siłę nikogo nie
      trzyma.
      • assim Re: nie, to nie tak 14.10.04, 22:08
        z regulaminu:
        "...Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
        Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej,
        wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc..."

kto tu kogo wzywa do nienawisci rasowej czy etnicznej?

a gdyby ktos napisal ze nienawidzi portugalii, ze portugalczycy sa glupi i
        beznadziejni w przeciwniestwie do polakow, uznalabys to za "...treści uznanych
        powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady
        Netykiety..." i usunela?

pozdr/m
        • docg to właśnie tak 14.10.04, 22:53
          zdania o "zatrzymaniu brudu napływającego z Afryki" brzmią jak cytaty z "Mein
          Kampf", i chociaż każdy może mieć swoje poglądy (np. na terenie byłego NRD ok.
          10% ludzi popiera partie neonazistowskie), to ich publiczne głoszenie w taki
          sposób wydaje się być sprzeczne z dobrymi obyczajami.
          • assim ... 15.10.04, 02:42
            ja tu o cenzurze a ty o dobrych obyczajach. :D
            • portugal1 Do: assim 15.10.04, 09:39
              Twoje posty są bezprzedmiotowe. Jeszcze nikt ich Cię nie cenzurował. Starano
              się jedynie zwrócić uwagę, żebyś nie nadużywał epitetów w trakcie burzliwej
              dyskusji. A to jest kwestia kultury i umiejętności dyskutowania oraz dobrych
              obyczajów (tak!).
              Na marginesie: gdybyśmy byli takim "dziecinnym forum", nie wiem, czy mógłbyś
              wygłaszać swoje poprzednie opinie.
              Mam nadzieję, że to uszanujesz i będziesz dalej aktywny na tym forum. natomiast
              ten wątek uważam za zakończony.

Dziękuję.

Wojtek
              • assim Re: Do: assim 15.10.04, 14:23
                halo, halo! chyba mnie z kims pomyliles, i gwoli jasnosci - nikogo nie bronie,
                bronie jedynie wolnosci slowa. ot, tyle!
    • kraksa2 Re: do chiara76 - CENZURA !!! 15.10.04, 20:49
      Mimo stwierdzenia Ojca Zalozyciela ;) ze ten watek uwaza za zakonczony, pozwole
      sobie...
      Po pierwsze tez jestem przeciwna wycinaniu czegokolwiek na tym forum, pomimo
      regulaminu. Ciezko ocenic, czy ktos nawoluje do nienawisci rasowej czy tez
      tylko wyraza swoja opinie.
      Po drugie, ta dyskusja byla bardzo ciekawa, przynajmniej dla mnie, mimo ze
      nieslychanie burzliwa. Czasami wlos mi sie jezyl na glowie. Jednak wiele mozemy
      sie o sobie dowiedziec rozmawiajac wlasnie o rzeczach kontrowersyjnych.
      Watki w stylu "ulubione costam" nie sa moooze tak fascynujace, ale przyznaje,
      ze bardzo je lubie.
      To chyba tyle.
      Pzdr
      Kraksa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka