Dodaj do ulubionych

new7wonders w lizbonie

24.01.07, 14:55
skoro mowa o plebiscytach: od kilku lat istnieje portal internetowy w ktorym
mozna wybierac siedem NOWYCH cudów swiata. glosowanie mialo sie juz
kilkakrotnie konczyc, ale bylo za kazdym razem przedluzane, pewnie dlatego ze
pomyslodawca zaczal robic na swoim portalu i pomysle biznes. ale tym razem
wydaje sie ze konkurs rzeczywiscie sie zakonczy - jak podaje portal,
ceremonia ogloszenia new7wonders bedzie miala miejsce 7 lipca 2007 w
lizbonie.

lizbonski jetset juz wstrzykuje sobie swiezy botoks na te okazje:)

aha, podobno lili caneças odmowila poprowadzenia uroczystosci w protescie
przeciwko niedopuszczeniu jej do konkursu;)

www.new7wonders.com/index.php?id=315
Obserwuj wątek
    • anjos Grrrrrrrrrrr 24.01.07, 23:34
      Nienawidzę takich "konkursów". Nienawidzę książek typu: 100 miejsc na świecie,
      które musisz zobaczyć, zanim umrzesz. Wspaniałości świata to coś tak osobistego
      i ulotnego, że nie daje się to na szczęście sklasyfikować.
      Gardzę także ścierwem ( ładnie je nazwałeś...jetset ), czy to PL czy PT, czy ...
      Na szczęście nie mam TV.
      • anjos Re: Grrrrrrrrrrr czesc II 25.01.07, 12:30
        Nienawidzę takich "konkursów". Nienawidzę książek typu: 100 miejsc na świecie,
        które musisz zobaczyć, zanim umrzesz. Wspaniałości świata to coś tak osobistego
        i ulotnego, że nie daje się to na szczęście sklasyfikować.
        Gardzę także ścierwem ( ładnie je nazwałeś...jetset ), czy to PL czy PT, czy ...
        Na szczęście nie mam TV.

PS...I CZUJE SIE BARDZO SZCZESLIWY, NO NIE WIEM, KTO TO JEST lili caneças...A
        MIESZKAM JUZ TUTAJ KILKA DOBRYCH LATEK.... :)))
        • keepersmaid Re: Grrrrrrrrrrr czesc II 25.01.07, 18:38
          Klamczuszek... jak nie wiesz kto to jest, to skad wiesz, ze to szczescie nie
          wiedziec??? :PPPPPPPPPPPPPPPP
          • anjos hej keepersmaid.... 25.01.07, 22:09
            Ostrożnie keepersmaid ! Nie oczerniaj innych !
            .
            Nie dość, że nie wiem kto to jest, ale nawet pomimo tych naszych postów nie
            wysiliłem sie, żeby znaleźć to cóś w googlu.
            • keepersmaid Re: hej keepersmaid.... 26.01.07, 01:55
              :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
              • aska2000 Re: hej keepersmaid.... 26.01.07, 08:00
                :))

Zabawnie się tu od wczoraj zrobiło ;P

Ale wiesz, Keep...odpuść mu, nie wiesz, jak faceci reagują przyłapani na
                kłamstwie ? Po co Ci czyjś zawał na sumieniu ? :P P

Pozdrawiam :)
                • anjos ??????????? 26.01.07, 13:49
                  Przyłapany na kłamstwie ????????? Co TY Asiu piszesz ?????
                  To, że Keepermaid i Ty, podobnie jak 99% społeczeństwa ogladacie TV, nie znaczy,
                  że wszyscy to robią. Troszkę ostrożniej z osądzaniem innych i proponuję
                  rozszerzyć sobie światopogląd i nie osądzać innych według swoich ( zawężonych
                  przez TV :)) poglądów.
                  .
                  Uwierzycie, że ja nie mam portugalskiej TV w domu ? Nie mam żadnego kanału PT .
                  Uwierzycie, czy nie mieści się to waszych..... ?

• aska2000 Re: ??????????? 26.01.07, 14:38
                    Ajajajajaajaj, a to się nam Anjos oburzył ;P

Wybacz, wybacz (jeśli jest co, naturalmente ;P)

1 - od osądzania kogokolwiek daleka jestem, no ale nie znamy się, to i skąd
                    masz niby wiedzieć ;)
                    A i misja naprawiania rzeczywistości obca mi jest, zasadniczo ;)

2 - piszę, co myślę - o tym już prędzej wiedzieć mógłbyś (z lektury tego forum,
                    chociażby ;P)

3 - wierzyć KAZDY sobie może w co mu się żywnie podoba ;P

AMEN

;))

P.S.... a tak BTW, to w czym ma nam się (pisałam do Keep, wiec domniemuję,że
                    nas obie miałeś na myśli ;P) ma właściwie nie mieścić??
                    Pustych "bląd" głowkach czy gdzie indziej ??
                    :P P
                    • aska2000 Jeszcze PS do PS będzie ;) 26.01.07, 14:41
                      końcówka PS wyszła mi może i mało grzecznie, ale i TY nas grzecznie, przyznasz,
                      nie potraktowałeś, zatem kwita jesteśmy ;P

Mimo wsio- pozdrawiam interlokutora ;)
                  • xavier111 Re: ??????????? 26.01.07, 14:56
                    spokojnie anjos, kolezanki zartowaly sobie tylko. czy ja dobrze widze ze
                    wlasnie stwierdziles ze ludzie ogladajacy tv (np asia lub keepersmaid) sa
                    ograniczeni?

i czy dobrze widze ze napisales ze trzeba byc ostroznym w "osadzaniu innych wg
                    swoich pogladow"?

przyznasz ze te dwa stwierdzenie jakos do siebie nie pasuja.

ludzie ogladajacy tv wcale nie musza byc automatycznie ograniczeni. moze oni po
                    prostu znalezli sobie inne metody dowartosciowywania sie niz nieogladanie tv?

znam wiele osob nieogladajcych tv, ale nie widzialem zeby ktos z tego robil az
                    takie wielkie halo.
                    • aska2000 Xavier :)) daj spokój, podpadniesz jeszcze Anjos' 26.01.07, 15:08
                      owi, a po co ? ;P

...a poza tym, wiesz, zostaw mi tę cichą satysfakcję (że się dowartościuję w
                      końcu, no!!) bycia 'enfant terrible' tego forum ;P P

Miłego dnia, Lisboa :)
                  • keepersmaid Re: ??????????? 26.01.07, 16:17
                    Ai o caraças...

primo: madame Lili nie wystepuje w TV (albo rzadko, w kazdym razie nie stad
                    jest znana)
                    drugo: wystarczy stanac przed budka z gazetami i obejrzec sobie okladki pism
                    dla pan domu, zeby wiedziec kto jest kto
                    trzecio: fakt reakcji na nawzisko wskazuje jednak, ze nie jest ono ci w 100%
                    obce - w takim malym kraju, ktory ma z raptem z tuzin takich "celebrities" to
                    raczej normalne, to nie Londyn ani Paryz, wiec sie tak strasznie nie
                    odzegnuj...

Wyciaganie daleko idacych wnioskow z faktu, ze ktos wie albo nie co to za jedna
                    jest lekko bez sensu, bo mozna wiedziec z wielu roznych zrodel i korona z glowy
                    nie spada z tego powodu.
                    • anjos Szanowne Panie.... 26.01.07, 16:41
                      Nikogo, nie daj Boże, nie chciałem obrazić. Jeżeli ktoś poczuł się dotknięty,
                      przepraszam.

Co do keepersmaid...
                      primo: madame Lili nie wystepuje w TV (albo rzadko, w kazdym razie nie stad
                      > jest znana)
                      OK, SKORO TAK MóWISZ.
                      > drugo: wystarczy stanac przed budka z gazetami i obejrzec sobie okladki pism
                      > dla pan domu, zeby wiedziec kto jest kto
                      NIE STAJę PRZED KIOSKIEM I NIE GAPIę SIę NA PISMA....SORRY

> trzecio: fakt reakcji na nawzisko wskazuje jednak, ze nie jest ono ci w 100%
                      > obce - w takim malym kraju, ktory ma z raptem z tuzin takich "celebrities" to
                      > raczej normalne, to nie Londyn ani Paryz, wiec sie tak strasznie nie
                      > odzegnuj...
                      NIESTETY ZMARTWIę CIę...BYłO MI TO NAZWISKO ZUPEłNIE OBCE, I POMIMO NASZYCH
                      PRZEMIłYCH ROZMóW, NADAL POZOSTAJE MI OBCE.CO JESZCZE BARDZIEJ MNIE CIESZY.

JEST TYLE CIEKAWYCH RZECZY NA śWIECIE, żE NIE STARCZA MI CZASU NA DOGłęBNE
                      STUDIOWANIE ZYCIA JETSET W PT ....POZOSTAWIAM WIęC TO WAM DROGIE PANIE.

gorące pozdrowienia
                      • keepersmaid Re: Szanowne Panie.... 26.01.07, 18:26
                        Bardzo mi milo, ze sie tak dobrze czujesz w porownaniu do ludu, ktory kocha
                        jetset i oglada TV :P
                        BTW, portugalska TV jest dosc smetna, to fakt i uporem maniaka co przyzwoitsze
                        rzeczy (typu House MD) daje po polnocy.
      • assim Re: Grrrrrrrrrrr 26.01.07, 19:10
        nie rozumiem dlaczego tak cie to irytuje? nie bierzesz udzialu w wyborach bo to
        cos osobistego i ulotnego? nie chcesz zeby cie identyfikowano z ludem ktory tez
        glosuje? no najzwyczajniej w swiecie nie rozumiem. mozna takich "konkursow" nie
        lubic, nie brac w nich udzialu, ale skad ta nienawisc?

pozdr/a
        • aska2000 Re: Grrrrrrrrrrr 26.01.07, 22:14
          Oj no, drodzy moi ;))

Po co to wszystko ?

Anjos złożył, heh, samokrytykę ('watch out' ;P ,że sama siebie napomnę ;)
          i starczy..

Pax vobiscum ! (tak się TO pisze, oświećcie mnie, jeślim w błędzie ;))

..a i boa noite :)
          • aska2000 A tak na koniec ;P 26.01.07, 22:21
            może mnie ktoś oswieci wreszcie kto to taki ta PANI, bo - klnę się na wszystko
            co mi drogie- blaaadego pojęcia nie mam (TV wyłącznie polska, wyłącznie pakiet
            podstawowy, żadnych ekstrasów - mnie zbędne one- mąż sporta wszelakie, dziecię
            bajki, a ja... czasem - UWAGA! - jakąś serialową 'Rodzinę zastępczą' popełnię,
            jak mi się własna przeje ..;P )

Dobranoc, dobranoc 'wsiem'

;)
            • aska2000 No- wiem już kto zacz owa L.C. ;P P 27.01.07, 12:03
              i dumna z siebie jestem niesłychanie ;P
              Sama sobie poradziłam, a co!

pt.wikipedia.org/wiki/Lili_Cane%C3%A7as

Link specjalnie dla A. - z ukłonami ;))

P.S. A tak na marginesie- fakt,że np. gwiazdka medialna rodem z PL niejaka Doda
              (słyszał kto może z Państwa? ;) nie zajmuje nie tylko poczesnego, ale wręcz
              żadnego miejsca w mojej 'osobistej świadomosci' (wybaczyć, pls, anglicyzm
              obrzydliwy, heh) nie stanowi o tym,że jest ona dla mnie 'bytem' nieznanym -
              używając net'u chociażby nie sposób nie natknąć się, od czasu do czasu, na
              jakiś news na jej temat. Ot i wszystko w tym temacie ;P

P.S.2 - Odkąd buszuję w sieci gazetek kolorowych niemal nie kupuję -
              oszczędność niewątpliwa, co to porządnej śląskiej gospodyni przystoi ;P P

Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka