Gość: Maciek IP: 194.42.116.* 16.07.07, 11:59 Witam, wybieram się 31.07 do hotelu Sol de Peniche. Czy ktoś tam był i może podzielić się wrażeniami z pobytu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Opalona Re: Hotel Sol de Peniche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:47 Nie byłam(tylko przejezdżałam obok, gdy zabieralismy na objazd grupę) ale opowiadały dziewczyny, które tam były. Hotel na obrzeżu miasta, wieje nimiłosiernie, duże fale, woda zimna (jak wszędzie) większość opalała się w jakimś ogródku. Daleko do Lizbony ok. 90 km więc i wycieczki droższe. Mieli jednak nie byle jaką atrakcję gdy popłynęli na wyspę, był sztorm lub moze tylko wysoka fala, ale mówiły, że butelki w barze potłukły sie i wszyscy pochowali sie gdzieś, bali sie chodzić. Chociaz wieje to mozna opalac się, byli tacy co poparzyli się, bo myśleli, że jak wieje to słońce nie opala. Jedzenie takie sobie nie było duzego wyboru, ale to tylko 3*. Może ktos odezwie się kto tam był, ten hotel jest nowy w ofercie Triady, więc muszą to być tegoroczni urlopowicze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hotel Sol de Peniche IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 22:10 Dzięki za informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Hotel Sol de Peniche IP: *.aster.pl 03.08.07, 05:16 Hotel generalnie dla turystów unikających "kombinatów turystycznych" i tłumów. Na przeciwko hotelu malownicza, długa plaża, w okolicy kilka ciekawych miejsc na dłuższe spacery, dobre połączenie z Lizboną, w miasteczku mnóstwo rybnych knajpek o niewygórowanych cenach.Miasteczko Peniche nie zatraciło jeszcze swojego naturalnego, portugalskiego charakteru. Pokoje w hotelu czyste, dosyć sympatyczna obsługa, niewielki basen kryty rekompensuje częsty brak możliwości kąpania się w oceanie czy basenie otwartym ze względu na wiatr i zimną wodę. Mankamentem hotelu jest niezbyt urozmaicone jedzenie, bez sałatek i surówek, oraz niekiedy zalatujący smrodek z przetwórni rynej. Zupełnie nie polecam turystom nastawionym na rozrywki typu: animacje, dyskoteki itp, rodzinom z dziećmi też nie (brak brodzików, zabaw dla dzieci itp.) Mnie osobiście bardzo się podobało i chętnie pojechałabym do Sol Peniche kiedyś raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś