Dodaj do ulubionych

Emigracja do Australii

10.09.13, 12:49
Hej,

Witam serdecznie - doszly mnie ostatnio niepokojace sluchy z kregow rodzimej polonii w Melbourne w Australii i roznych portali przez nia prowadzonych (szakolowanie ludzi ktorzy nie chodza do poslkich parafii itd.) dlatego chcialam wszystkich zainteresowanych tematem ostrzec i jednoczesnie zarekomendowac jedyne wiarygodne zrozlo (w zakresie wiz wymaganych do australii) jakim jest strona rzadu australijskigo: www.immi.gov.au

Co prawda strona jest po angielsku, ale jest tam cala masa przydatnych informacji - przestrzegam przed zadawaniem pytan na forach polonii w melbourne poniewaz starcicie sporo czasow i nerwow zupelnie niepotrzebnie;/

Choc na pierwszy rzut oka moze Wam sie wydawac ze te fora sa przyjemne oraz sa kapalnia wiedzy to tak nie jest, chodzi o zwykla walke wplywow i utrzymanie obrazu polonii jako "bog, honor, ojczyzna" prze pokolenie ktore samo sobie rosci prawo - i nazywa sie otwartym ( sredni wiek 25-40 lat).

Niektorzy oferuja nawet goscine w prywatnych domach (ja nie bralam w tym udzialu) ale no coz nie ma nic za darmo - a strukture sekt wszyscy znamy.
Obserwuj wątek
    • starypierdola Witaj, witaj! 10.09.13, 15:24
      Przy okazji puknij sie w glowe licealistko. Moze zmadrzejesz. Nie chcesz chodzic do kosciola to nie chodz, nie chcesz mieszkac katem u kogos za darmo, to nie mieszkaj. I nieproszona nie informuj obcych sobie ludzi o swoich przywidzeniach.

A jak Ci sie Melbourne nie podoba to przyjedz do Kalgoorlie. Jest zapotrzebowanie. Ostatnio bylem na Hay St i widze ze duzo pokojow swieci pustkami.

Komentator i doradca
      SP
      • mariadow Re: Witaj, witaj! 10.09.13, 15:58
        no sami spojrzecie jak ci ludzie sie zachowuja i jaka agresja od nich bije;/

Mieszkam w Melbourne od dwoch lat i naprawde wiem o czym mowie...
        • starypierdola No a co myslisz o tej Hay St. w Kal? n/t 10.09.13, 16:59
          • mariadow Re: No a co myslisz o tej Hay St. w Kal? n/t 10.09.13, 17:41
            Ja juz powiedzialam co mysle - i mam nadzieje, ze nowoprzybylym to zwyczajnie pomoze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka