Dodaj do ulubionych

Wyksztalceni emigranci unikaja UE

18.07.09, 16:22

gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67738,6829440,Wyksztalceni_imigranci_unikaja_unii_europejskiej.html

Najchetniej osiedlaja sie w Australii.
Obserwuj wątek
    • krupniok_pl Wolą prowadzić taxi w Kanadolii i Oz, he,he 18.07.09, 22:29
      Niech spadają z UE te "wykształcone" geniusze, he,he
      • starypierdola Zal dupę ściska, Krupniok? 19.07.09, 02:03

I wygląda ze wylądowałeś w ślepej uliczce.

A swoja droga to nie wiadomo jakie to sa statystyki. Pewnie Polak pracujacy w UK
        sie nie liczy jako imigrant (?) podczas gdy Kanadyjczyk pracujacy w US sie liczy (?)

Ale faktem jest ze "nowe" kraje to zupelnie inna "ball game". Mieszkalem przez
        chwile w jednym z krajow zachodnio europejskich; tam trzecia generacja
        imigrantow to byli stale "auslaender" podczas gdy w Australii, Kanadzie czy US
        nawet w pierwszej generacji mozna byc uwazanym za "krajowca" (zaleznie od
        srodowiska,etc).

Imigrant SP
        • krupniok_pl Jaki żal, Pyerdoła ? 19.07.09, 13:02
          starypie... napisał:

> I wygląda ze wylądowałeś w ślepej uliczce.
          > A swoja droga to nie wiadomo jakie to sa statystyki. Pewnie Polak pracujacy w
          UK sie nie liczy jako imigrant (?) podczas gdy Kanadyjczyk pracujacy w US sie
          liczy (?)

Ale faktem jest ze "nowe" kraje to zupelnie inna "ball game". Mieszkalem przez
          chwile w jednym z krajow zachodnio europejskich; tam trzecia generacja
          imigrantow to byli stale "auslaender" podczas gdy w Australii, Kanadzie czy US
          nawet w pierwszej generacji mozna byc uwazanym za "krajowca" (zaleznie od
          srodowiska,etc).

-------------------------

"zależnie od środowiska", he,he
          No to zrozumiałeś wreszcie, że dla WASP'a zawsze pozostaniesz WOG'iem.
          Nawet predziowi JFK wypominano, że jest prawnukiem irlandzkich imigrantów.

Niczego mi nie żal, a ulica, przy której mieszkam jest jak najbardziej
          przejezdna, za to emigranci rzeczywiście wylądowali w typowo ślepym zaułku.

Emigrant to nieudacznik, który nie potrafi żyć w swoim kraju i myśli, że w innym
          miejscu powitają go z kwiatami.
          Za oceanem mają wysoką kulturę i tylko za plecami powiedzą co o tobie naprawdę
          myślą. Europejczycy walą swoje opinie prosto w pysk.
          To jest jedyna różnica.
          • ratpole Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 19.07.09, 19:38
            krupniok_pl napisał:

> Emigrant to nieudacznik, który nie potrafi żyć w swoim kraju i myśli, że w
            innym miejscu powitają go z kwiatami.

Swiete slowa!
            Znalem kiedys takiego, nazywal sie Lech Janusz Krawczyk.
            Myslal, ze jak doda sobie drugie nazwisko Keller to WASPy zamiast WOGa wezma go
            za zyda, tym bardziej, ze majac kalmuckie rysy twarzy faktycznie nieco
            przypominal chazara.
            Niestety, przeliczyl sie i teraz musi umiec zyc, a raczej dogorywac w swwoim
            kraju buahahaha

> Europejczycy walą swoje opinie prosto w pysk.

Jestem Europejczykiem jak widac, twoim bratem po geografii buhahahaha
            • krupniok_pl Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 19.07.09, 21:34
              ratpole napisał:

> Swiete slowa!
              > Znalem kiedys takiego, nazywal sie Lech Janusz Krawczyk.
              > Myslal, ze jak doda sobie drugie nazwisko Keller to WASPy zamiast WOGa wezma
              go za zyda, tym bardziej, ze majac kalmuckie rysy twarzy faktycznie nieco
              przypominal chazara.
              > Niestety, przeliczyl sie i teraz musi umiec zyc, a raczej dogorywac w swwoim
              kraju buahahaha
              >
              --------------------------------------------

Nie znam faceta, ale na moje wyszło, bo ten przypadek potwierdza tę regułę:

Nieudacznik urodził się i umrze nieudacznikiem, niezależnie od tego w jakim
              kraju mieszka.
              • ratpole Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 19.07.09, 21:48
                krupniok_pl napisał:

> Nie znam faceta, ale na moje wyszło, bo ten przypadek potwierdza tę regułę:
                >
                > Nieudacznik urodził się i umrze nieudacznikiem, niezależnie od tego w jakim
                > kraju mieszka.

Dokladnie!
                Czy to Afryka Pld, Australia czy Cypr lub byle NRD, a ostatecznie Polska...
                nieudacznikowi wszedzie wiatr w oczy i dyplom uniwersytecki w bloto buhahahaha
                • krupniok_pl Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 20.07.09, 09:08
                  ratpole napisał:

> Dokladnie!
                  > Czy to Afryka Pld, Australia czy Cypr lub byle NRD, a ostatecznie Polska...
                  nieudacznikowi wszedzie wiatr w oczy i dyplom uniwersytecki w bloto buhahahaha
                  >
                  --------------------------------------------

Dokładnie tak!
                  I również nadal jest i będzie nieudacznikiem po powrocie na łono ojczyzny. Żaden
                  dyplom tego nie zmieni.
                  Chociaż raz się zgadzamy ! WoW !
                • robson.5 Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 21.07.09, 11:02
                  Ratpole, na tym forum to jest dwoje takich czubkow: Keller i ta baba
                  z gazety prawniczej. Keller od czasu do czasu zna realia a ona nie
                  zna, bo nigdy nie zyla na emigracji. Droga eliminacji postepujacej
                  glupoty i zawisci, wyglada, ze to ta baba a nie Keller.
                  • krupniok_pl Moje gratulacja 21.07.09, 12:49
                    Pierwszy, który mocno się wysilił, żeby pomyśleć.
                    Niestety myślenie nie jest jego mocną stroną.

Doszedł już do tego, że nie jestem jakimś Kellerem.
                    Teraz myli mnie z jakąś kobietą, z jakiejś gazety he,he

Czyli na moje nadal wychodzi.
                    Nieudacznik to nieudacznik, niezależnie od tego, gdzie sierota żyje.

Twoja ulubiona gazeta, he,he:

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/337539,australia_6_000_osob_moze_umrzec_na_a_h1n1.html
          • robson.5 Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 20.07.09, 20:21
            Z daleka widac, krupniok, ze nie masz pojecia o czym piszesz.
            Zal zal za dupe sciska, ze sie nie wyjechalo, jak mozna bylo???

Coz, jak kto jest tchorzem nic nie pomoze. Pozniej siedzi na necie i
            szczeka, jak to zle za granica i wszyscy profesorowie z Polski
            pracuja przy azbescie. To ci pomaga jak sobie tak popiszesz pokurczu
            mentalny??? Nie mozesz siebie porownywac, tchorzu, z zadnym, nawet
            najmarniejszym emigrantem, bo on ma wiecej cywilnej odwagi niz ty.
            • krupniok_pl Rzeczywiście żal mi jest, 21.07.09, 12:53
              ale tych co wyjechali, he,he

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/338767,trzeci_polak_zamordowany_w_tym_miesiacu_w_irlandii_pln.html

Jak rozmawiam z przyjeżdżającymi do kraju nieudacznikami o ich życiu, to razu
              chwytam za komórę wRodzinie i odmawiam Koronkę do Najjaśniejszej Madonny,
              dziękując że pozwoliła mi zostać i cieszyć się wspaniałym życiem wśród swoich.
              • robson.5 Re: Rzeczywiście żal mi jest, 25.07.09, 11:33
                a zacytuj nam tu znowu te swoja gazete....

> i odmawiam Koronkę do Najjaśniejszej Madonny,
                > dziękując że pozwoliła mi zostać i cieszyć się wspaniałym życiem
                wśród swoich.

Z tym wspanialym zyciem, to nie przesadzaj. Ci swoi to spieprzaja od
                ciebie gdzie sie da, dlatego nie masz do kogo geby otworzyc i
                siedzisz na tym forum a dalej jestes juz tak wiekowa, ze
                przeniesienie sie z pokoju do sracza, to juz dla ciebie emigracja.

Jestes tchorzliwa stara rapa, ktora wszystkiego sie boi i tylko tu
                gardluje, bo jest anonimowa. Typowe zachowanie tchorzy.

• robson.5 Re: Jaki żal, Pyerdoła ? 20.07.09, 20:21
            Z daleka widac, krupniok, ze nie masz pojecia o czym piszesz.
            Zal zal za dupe sciska, ze sie nie wyjechalo, jak mozna bylo???

Coz, jak kto jest tchorzem nic nie pomoze. Pozniej siedzi na necie i
            szczeka, jak to zle za granica i wszyscy profesorowie z Polski
            pracuja przy azbescie. To ci pomaga jak sobie tak popiszesz pokurczu
            mentalny??? Nie mozesz siebie porownywac, tchorzu, z zadnym, nawet
            najmarniejszym emigrantem, bo on ma wiecej cywilnej odwagi niz ty.
        • starypierdola Re: Zal dupę ściska, Krupniok? 20.07.09, 15:03
          Chyba jednak sciska, bo znowu sie zblazniles piszac autorytatywnie o sprawach o
          ktorych nie masz pojecia.

Widze ze ostatnio zdecydowanie bijesz Polonusa 5, no ale do mego krajana Zupy
          jeszcze Ci troche brakuje. A Zdziskowi - Jotkowi nie dorastasz do piet.

Wiec do dziela! Nie daj sie zostawic z tylu.

Kibol SP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka