777jacek 05.09.09, 13:39 Witam. Mam w planach przeprowadzić się do Malmo z drugą osobą. Ile waszym zdaniem powinienem mieć pieniędzy na początek,aby przeżyć do czasu znalezienia pracy? Angielski nie jest problemem, szwedzkiego zaczynam się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krupniok-pl Re: Malmo 05.09.09, 15:50 zalezy jak dlugo chcesz pozostawac bez pracy i w jakich warunkach mieszkac,jesli TANIO !! to oznacza pokoj wspolnie z 4 oma lub 5 cioma osobami wspolny kibel i maly prysznic ,spanie na podlodze w spiworze,dzielnica gdzie kroluja Turki,Marokanczycy itp [ bo tam jest tanio] ale jakbys nie liczyl zeby przetrwac 3 tygodnie potrzeba najmniej 1800 US$$ .liczac jedzenie, komunikacje,oplaty za kawalek podlogi itp Odpowiedz Link Zgłoś
777jacek Re: Malmo 05.09.09, 17:32 mam w planach szybko znaleźć pracę, a mieszkanie jak wspominałem z drugą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
jednapani Re: Malmo 12.09.09, 18:32 A zorientowales sie, czy w Twoim zawodzie da sie szybko znalezc prace? Odpowiedz Link Zgłoś
cometessa Re: Malmo 24.10.09, 23:03 Czy to koniecznie musi być Szwecja? Tam jest tak zimno... Byłam kilka razy o różnych porach roku, między innymi w Malmo i ZAWSZE marzlam. Brr Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Malmo 25.10.09, 19:27 cometessa napisała: > Byłam kilka razy o różnych porach roku, między innymi w Malmo i > ZAWSZE marzlam. No coz, nawet w Malmö trzeba ubierac sie odpowiednio do pory roku ... Zapewniam Cie jednak, ze nie jest tu chlodniej niz w Swinoujsciu. No a Szwecja ma 1 800 km dlugosci, wiec roznice temperatur sa oczywiste. Ciekawostka jest jednak, ze miejscowosci lezace poza kolem Podbiegunowym potrafia miec latem wyzsza temperature niz Malmö :) Odpowiedz Link Zgłoś