Dodaj do ulubionych

uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!!

29.08.10, 09:08
Kochani moi, chciałam się pochwalić że po długim zastoju waga spada - do tej
pory straciłam równo 20 kg. 20 kg w niecałe 5 miesięcy.... aż ciężko mi
uwierzyć. Ważę 63 kg.

Ale....może ktoś wie jak odchudzić ŁYDKI - proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • paolin_ka_86 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 29.08.10, 09:32
      Gratulacje!
      Piękny wynik też marzę, żeby zrzucić chociaż 20kg.
      Mam pierwszy sukcessmile 3kg mniej i 7 dzień I fazysmile
      A łydki to myślę, że rowerek jest dobrą metodą.

Pozdrawiam
    • skarabeusz_81 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 29.08.10, 10:30
      piekny wynik, gratulacje smile
      • izawit1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 29.08.10, 11:43
        Anmaja76 gratulacje, piekna liczba.

Odnosnie lydek (moje sa ogromne 38 cm)bedzie raczej trudno
        zmniejszyc obwod sad

Paolinka napisala rower, tak, ale pod warunkiem ze nie pedalujesz
        palcami (tzn ta czescia stopy, ktora uzywasz stajac na palcach), bo
        wtedy budujesz miesien lydki. Trzeba pedalowac srodkiem stopy, wtedy
        pracuje glownie udo. Mnie w ten sposob wyszczuplilo sie udo w dolnej
        czesci i to glownie z tylu, tak jakos dziwnie. Cos takiego kiedys
        czytalam i tez sie balam zeby sobie tej lydki nie dobudowac i nigdy
        nie pedaluje palcami (chociaz jest wygodnie).

Natomiast druga sprawa to: z czego ta lydka jest zbudowana? z
        miesnia czy tluszczu? Jak obciagniesz maksymalnie palce u stopy to
        dotknij sobie lydke. Czy jest cala twarda jak kamien, z przodu tylko
        kosc, calosc obciagnieta skora? Czy jest jakas czesc, ktora w takiej
        pozycji mozesz "zatrzasc"? Jesli jest cala twarda to znaczy ze jest
        sam miesien i nic sie nie zrobi. Tak jest u mnie. Tzn. kiedys
        kulturysty zapytalam, czy mozna spalic miesnie. Powiedzial mi ze
        tak, trzeba jesc ponizej zapotrzebowania energetycznego i trenowac
        bardzo intensywnie, co jest wlasciwie nie wykonalne (jak dla mnie) i
        nie zdrowe.

A nie da sie tych lydek polubic? smile))) Podaj wymiary moze?
        • anmaja76 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 29.08.10, 13:01
          Izawit1 ja nigdy takich łydek nie miałam. To co mam to raczej tłuszcz niż
          mięśnie. Jak patrze na stare zdjęcia to widzę że łydka była normalna a teraz w
          najszerszym miejscu jest 37 cm!

A co sądzicie o orbitreku - czy może rozbudować łydę jeszcze bardziej???
          • izawit1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 29.08.10, 13:36
            Anmaja76 jesli to tluszcz to dobra wiadomosc (fajnie zabrzmialo,
            haha), spalisz. Orbitrek (jak ktos mi wyjasnil to taki rowerek na
            stojaca, tak?) nie powinien budowac tak miesni. Tylko bron boze nie
            rob jakis duzych obciazen, hihi.

Jeszcze sobie o jednej rzeczy pomyslalam. Sa osoby, ktorych
            genetyczna budowa sprawia ze maja kulturystyczne predyspozycje (nie
            wiem czy do nich nalezysz?) tzn. latwo buduja miesnie. Ja do nich
            naleze. Lydke 38 cm wg mnie czysty miesien mam od wyczynowego
            trenowania gimnastyki sportowej w dziecinstwie.

A teraz np. na przelomie roku 2009 i 2010 zaczelam trenowac kilka
            razy w tygodniu przez moze pol roku Nordic Walking. Wiesz ze od tego
            chodzenia z kijami rozbudowalam sobie ramie o 2 cm w bicepsie! Wiem
            na pewno bo zapiski o swoich wymiarach prowadze od 1998 roku i
            porownuje wymiary roznych czesci ciala przy tej samiej wadze z
            roznych lat. A przeciez Nordic Walking to wysilek typowo areobowy.

Bartek tez sproro pisze o przyroscie miesni, hmm, ale skoro nie jest
            twarda to da sie spalic.
            • ap.bb Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 29.08.10, 15:06
              Gratuluję - rewelacyjny wynik!!! gonię Cię - dziś wybiło mi równe 19 kg ale
              odchudzam się dlużej bo od lutego wink

co do łydki to moze otwórzmy koło gospodyń wielkich łydek - ja też mam 38 cm
              czystego mięśnia. z tego co zauwazylam - najlepiej na łydki działa skakanie albo
              wolne bieganie, aby nie obciążało mięśni łydek - one po prostu muszą się trząść.
              ale skoro masz tłuszcz - schudną Ci i nie masz się czym przejmować, więc
              powodzenia i jeszcze raz gratuluję !!!
    • bartek8241 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 10:39
      Moje szczere gratulacje. Ach, jak ja chciałbym móc powiedzieć, że do
      idealnej wagi brakuje mi KILKU kilo. W moim przypadku, jak dobrze
      wiecie drogie Panie, brakuje mi jakieś 40 kilo do szczęścia. Choć 23
      już poszło. Też w pół roku. Co do łydek - rowerek! Ewentualnie
      basen - ten jest piękny do modelowania wielu mięśni. Mi po wakacjach
      uda i łydy schudły najbardziej, są jędrne, umięśnione ... ech ...
      zrobię zdjęcie wink to same zobaczycie smile Pozdrawiam !!!
      • anmaja76 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 10:44
        Pływać nie potrafię więc odpada. A rowerek zwykły czy stacjonarny?
        • anmaja76 zdjecie 31.08.10, 11:00
          PS. Skoro mowa o zdjeciach wrzucam swoje:
          1. po raz pierwszy od 4 lat z paskiem w taliismile
          img683.imageshack.us/i/28082010.jpg/
          2. łydy:
          img521.imageshack.us/i/leggs.jpg/
          • bartek8241 Re: zdjecie 31.08.10, 12:24
            Kobieto koniec odchudzania! Wynik i obraz piękny. Zaraz wrzucę
            jakieś moje fotki smile
        • bartek8241 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 12:21
          Jakikolwiek. Na stacjonarnym nie jeżdzę bo mam małe mieszkanie wink
          • izawit1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 16:27
            Hej anmaja76 zgadzam sie z Bartkiem, wygladasz juz super, nie ma sie
            juz z czego odchudzac (na moj gust), chyba ze bardzo chcesz smile

Jesli chodzi o lydki to przy twoim wzroscie sa naprawde
            proporcjonalne, a jesli mam juz sie do czegos "doczepic" to powiem
            tak: nie tyle co lydki nalezaloby wyszczuplic, ile buty wymienic, bo
            wprawdzie sa teraz bardzo modne takie wysoko zabudowane do kostki,
            ale ladnie w nich tylko osobom o bardzo dlugich nogach i bardzo
            szczuplych kostkach (niestety!) czyli modelkom, ewentualnie ladnie w
            nich takim nogom jak ma Jenifer Lopez, ktora wprawdzie ma grube
            udko, ale kosteczke szczuplutka, w przeciwnym razie noga wyglada jak
            kolek. Czyli reasumujac wg mnie: wysoki obcas jak najbardziej, ale
            czulenko, nie wiazane w kostce, optycznie wydluzy noge, wyszczupli.

Ale oczywiscie moge sie mylic smile))) Calosc podoba mi sie baaardzo,
            az poczulam zazdrosc, a ja zwykle nie zazdroszcze niczego, ale tego
            paska w tali, oj tak, anmaja wygladasz bosko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • anmaja76 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 20:10
              Izawit1 dziekuję za miłe słowa. Rzeczywiście buty wybrałam najgorsze z możliwych
              chociaż bardzo je lubię bo są wygodne.

Ja tak na spokojnie chcę dojść do 60 kg bez pośpiechu, denerwowało mnie tylko że
              dlugo waga stała na 65 ale jak już spada to jest OK.

W talii mam 75 cm - ostatnio tyle miałam chyba w liceumsmile
              • izostar1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 22:02
                anmaja76 - dziewczyno wygladasz bosko !!!!!!!!! serio.

Ja mam łydeczkę 35 cm i mam 165 wzrostu i nadal mam wage 64 kg, juz
                bylo 63,4 ale pojechalam nad morze sad((( i powiem Wam że moja waga i
                cm stoją w miejscu od 1,5 miesiaca crying(((
              • ap.bb Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 22:02
                kobieto wyglądasz obłędnie!!! normalnie napatrzec się nie mogę, wklej jeszcze
                jakies przed odchudzaniem dla porównaniasmile
                jeszcze raz gratuluję takiego wyglądu smile
                • izawit1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 22:24
                  Dziewczyny, a Bartek jak sie poszedl fotografowac to do tej pory go
                  nie ma, hihihi

Ale powiedzial ladnie i dodal "ech" smile))))

"uda i łydy schudły najbardziej, są jędrne, umięśnione ... ech ...
                  zrobię zdjęcie wink"

Jedrne, umiesnione, ech smile)))))) Oj nie byloby tak kolorowo bez
                  naszego samozapartego rowerzysty. Humor mi powrocil, a Bartek mnie
                  zabije smile
                  • anmaja76 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 31.08.10, 22:30
                    Izawit padłam ze śmiechu!
                  • bartek8241 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 01.09.10, 09:52
                    Sorry dziewczyny ale wczoraj miałem takie jazdy w pracy że ... nie
                    było mi w głowie zdjęcia.

img713.imageshack.us/img713/6763/68915219.jpg
                    img713.imageshack.us/img713/1886/33829693.jpg
                    Tył i przód. Wcześniej łydeczki opierały się o nogi od krzesła stąd
                    lekkie pręgi. I jak się wam podobają moje nóżki? Sorry zapomniałem
                    je ogolić .... big_grin
                    • izawit1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 01.09.10, 16:30
                      Hej Bartek, masz tak samo jak ja, z tylu nog fajniejsza rzezba,
                      przez co z tylu nogi ladniejsze niz z przodu. Ciekawe dlaczego?
                      Pewnie rower tak dziala, glownie na tyl?

Mi sie odklada tluszcz na udach z przodu (u gory), co brzydko
                      wyglada i co z tym przodem zrobic? Na teraz wybieram balet, wydaje
                      mi sie ze taniec ladnie rzezbi nogi. Zobaczymy. Z lydkami nic nie
                      zrobie, ale na udami moge popracowac.

Miesnie mi nie przeszkadzaja, wrecz uwielbiam umiesnione ciala, sa
                      bardzo sprezyste, najgorszy jest tluszcz i faldy, kosci tez sa malo
                      atrakcyjne. Bartek masz szanse na ladne cialo.
                      • bartek8241 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 01.09.10, 17:17
                        > atrakcyjne. Bartek masz szanse na ladne cialo.

Mam jędrną skórkę smile Ale tak ładnie to nie jest - szczególnie tam
                        gdzie są metrowe rozstępy sprzed prawie 20 lat sad cały brzuch i
                        boki ... masakra.
                        • izawit1 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 01.09.10, 23:39
                          Witaj w moim swiecie Bartek smile Ja tez mam rozstepy, uwierz mi, z
                          czasem staja sie mniej widoczne, to kwestia koloru, mozna sie opalac
                          lub bezpieczniej samoopalaczem potraktowac albo jak ja robie -
                          uzywac balsamow brazujacych. Poki skora jest glaska, opalona,
                          roztepy nie strasza (az tak smile Tak czy siak trzeba budowac miesnie
                          i rzezbic.

Do roboty smile
                      • bartek8241 Re: uwaga uwaga - 20 kg zrzucone!!!! 01.09.10, 23:30
                        A co do baletu wink Wpadaj do Stolycy to na balet Cię wyciągnę -
                        odchudzający oczywista wink
                        • izawit1 Re: Bartus 02.09.10, 16:52
                          Bartus kochanie wybieralam balet czyli zajecia z tanieca klasycznego smile A jak wpadne do Stolycy to
                          dam znac i sobie na twoje lydki (jedrne, umiesnione...ech) popatrze od tylu jak zabierzesz mnie na
                          swoja trase i bede jadac za toba na rowerku, ktory gdzies tam wypozycze (bo z rowerem to raczej
                          nie wpadne).

A balety to tak, jak obiecales, beda, jak zejdziesz na min. 99 kg. Wiesz co sobie pomyslalam? O
                          boze zebym sie do tego czasu nie upasla. Dasz znac wczesniej to sobie chociaz I faze strzele, zeby
                          sie w ciuchy do baletowania zmiescic smile
                          • ania838 Re: Bartus 02.09.10, 17:21
                            no nie co tu się dzieje smile
                            "Bartuś kochanie" big_grin biedna ta kobieta Bartka ;p
                            no cóż taki los jedynego faceta na w zasadzie 100 % na kobiecym forum smile
                            Kiedyś tata też się mocniej udzielał - i te jego mądre uwagi i całe referaty smile
                            no niczym uniwersytet,
                            ale.....
                            własnie zauważyłam, że Ci "nasi" dwaj mężczyźni sie uzupełniają big_grin Bartek jest
                            znawcą wszelkiego rodzaju sportu, natomiast tata specjalizuje sie w
                            dietetyce smile.
                            Czyli co, dwóch takich, ich rady i doświadczenie i jesteśmy boskie ;p

anmaju - świetnie wyglądasz!!!
                            zainspirowałaś mnie do zmierzenia łydki i ja mam 34, jakos nigdy łydki nie
                            mierzyłam.....

• bartek8241 Re: Bartus 02.09.10, 21:08
                              Hi Hi Hi smile Może otworzę akademię jazdy rowerowej albo pływania interwałowego? Dodatkowy
                              grosz zawsze się przyda? Są jakieś chętne na lekcje rowerowe / z doświadczonym, męskim (z rzeźbą
                              łydek i ud) instruktorem? Zasięg terytorialny Warszawa i okolice wink
                            • izawit1 Re: Ania838, Bartek i trzeci pan 02.09.10, 22:37
                              Hej Ania838 ty chudzino (34 w lydce! smile wpadaj na te watki czesciej, posmijemy sie razem. I jest
                              trzeci pan...

Bartek - trener z rzezba zawsze mile widziany smile
                              • ania838 Re: Ania838, Bartek i trzeci pan 03.09.10, 07:22
                                Dziękuję za zaproszenie smile chętnie skorzystam
                                No tato się gdzieś ostatnio pojawiał ale on jest chyba jak fatamorgana pojawia
                                sie i znika big_grin
                                co chudzino !!!! Jak ja bym byłą chudziną to sto lat bym tu nie siedziaąl big_grin
                                U mnie akurat nie jest problem z nogami tylko z brzucholem i boczkami, tzn.
                                typowa figura gruszki. Co do nóg to dość często słyszę że mam długie i chude
                                chociaz dla mnie sa one normalne, ale ta oponka spędza mi sen z nóg smile

Bartus nie chce mi sie jechac do Warszawy 180 km bo w przeciwnym razie
                                skorzystała bym z zaproszenia smile.Prawda jest taka że ja niestety nie mogę za
                                bardzo na rower chodzic bo przez 2 lata chodziłam po 5-6 razy w tygodniu na
                                spinnung i 2 lata temu skonczyło sie to u ortopedy i na zabiegach. W tamtym
                                roku bóle sie jeszcze czasem pojawiały a teraz mnie nie bolom bom sie zapuściła
                                i nie robie ze soba nic!!! a rower kupiony i stoi w piwnicy i byłam w tym roku
                                3 razy i przejechałam tylko 60 km ;/
                                • bartek8241 Re: Ania838, Bartek i trzeci pan 03.09.10, 09:36
                                  Pogadaj z ortopedą, bo chyba przy większości urazów stawowych itp rower jest
                                  wskazany jako nieobciążający. Ja gdy przy wadze blisko 150 próbowałem biegać
                                  (grając w piłkę nożną) kończyło się to na 3 dniowym bólu stawów skokowych z
                                  wylewami naczynek. Pytałem na forach kulturystycznych co robić bo bieganie
                                  załatwi mi stawy - poradzili rower i basen. Ci co mnie znają wiedzą, że jestem
                                  fanem sportu i dowalania wysiłku na diecie smile Mówisz 60 km / 3 wyjścia - bardzo
                                  ładny wynik jak na początki. Mi starczyło sił na 14-16 km na początku. Wracałem
                                  do domu jak flak, jeźdząc wolnym tempem jakieś 13-16 km/h. Stopniowo się to
                                  poprawiało. Teraz 30 km w półtorej godziny z 5 minutowym odpoczynkiem po 20 km
                                  jest normą i nie tak bardzo męczącą ... choć np wczoraj przez 8 km wiatr mi
                                  zamiast w plecy wiał w twarz - masakra, myślałem że sklnę tę pogodę wink
                                  Wszystko jest więc kwestią czasu i wydolności. Aha - ostatnio w niedzielę grałem
                                  w piłkę. Biegałem 3x tyle co normalnie (jest siła jest wytrzymałość i jest 23
                                  kilo mniej bagażu) i stawy skokowe wogóle nie bolały. Pojawiły się zakwasy -
                                  niektóre mięśnie na rowerze nie pracują, a przy bieganiu owszem, ale wylewów w
                                  kostkach łydki nie zauważyłem.

Jednak jeśli masz wątpliwości czy rower to dobry pomysł pogadaj z ortopedą.
                                  Czasem wystarczy kupić stabilizator na staw i gra muzyka. Aha - praktycznie na
                                  każde zdrowie dobry jest basen - nie przeciąża a pięknie się chudnie pływając.
                                  • ania838 Re: Ania838, Bartek i trzeci pan 03.09.10, 10:13
                                    Gadałam z ortopedą bo sie leczyłam i powiedział mi że mam mocno nadwyrężone (
                                    prawie zerwane) wiezadła łączące rzepke i jakims tam miesniem czy sciegnem smile.
                                    Powiedział również ze zawsze kiedy będe nadwyrężać kolana to beda bolały ;/

Nie wiem czy to taki dobry wynik. W ubiegłym roku robiłam po 25 km za jednym
                                    wyjściem. A teraz nie dość ze nie miałam siły juz jechac to zmeczyłam sie tak
                                    że masakra ;/ oj kiepska kondycja kiepska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka