danela25he 02.11.04, 16:02 Jakie jadacie salatki???Ktore z nich sa godne polecenia?Prosze o przepisy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonia25 Re: SALATKI 02.11.04, 16:17 czesc daniela ja jadam mnostwo salatek i staram sie je urozmaicac tym co mam akurat pod reka - zawsze mieszanka zielonych lisci roznych salat, pomidorki cherry, ogorki, rzodkiewki, oliwki, cebulka i do tego cos bardziej sycacego typu piers z kurczaka, tunczyk w sosie wlasnym + jajeczko + fasolka czerona z puszki, wedlinka+ zielona fasolka , ser feta light, mozzarella, orzechy - naprawde mozliwosci jest mnostwo i wszystko zalezy od tego na co masz akurat ochote. doprawiam zazywczaj oliwa i cytryna ale tez lubie np sos cesarski albo 1000 wysp (teraz wyszla nowa wersja carb options roznych sosow i na pewno bede probowac) zycze powodzenia w tworzeniu fantazji salatkowych Odpowiedz Link
mostena Re: SALATKI 02.11.04, 19:48 Moje ulubione: na cieplo piersi kurczaka grillowane pokrojone na kawaleczki brokuly gotowane posiekane drobno anchovies na wierzch zolty ser - i zapiec na chwile, eby ser sie rozpuscil brokuly tunczyk jogurt naturalny w II fazie makaron swiderki ser zolty Do jogurtu dosypac curry lub inne przyprawy, jak kto lubi (ja eksperymentowalam z wieloma i curry mi najbardziej pasuje) i wymieszac z ugotowanymi brokulami, makaronem i tunczykiem (z puszki w sosie wlasnym). Dodac ser, podgrzac. fasolka zielona ser feta - w kostke tunczyk oliwki (ja lubie nadziewane anchovies) kapary (do smaku) pomidory - w kostke, a koktajlowe na pol Wymieszac skladniki Zamiast kaparow mozna zrobic sos z octu winnego. I to samo na zimno - tylko zamiat fasolki salata lodowa. Moze byc inna, ale lodowa nie wiednie tak nieestetycznie. pozdrawiam i smacznego Odpowiedz Link