Dodaj do ulubionych

Tak dbamy o skóre

12.04.05, 14:20
Wpiszmy tutaj zabiegi jakie wykonujemy dla poprawienia jędrności skóry -
która przy gwałtownym zmniejszeniu wypełniacza, jakim jest tłuszcz moze
niebezpiecznie zwiotczeć.
stosuje kosmetyk firmy faberlic - jast to termożel. Polecam wszelkie
termozele - gdyż skóra posmarowana tym specyfikiem i zawinieta w folie
spozywczą staje sie niezwykle jedrna - i co najwazniejsze spalane sa
wszystkie podskórne tłuszcze. pamietajmy, ze tkanki tłuszczowej nigdy nie
pozbedziemy sie - komórki tłuszczowe w postaci "odchudzonej" beda zawsze pod
skóra. Zabieg termozelowy skutecznie je zmniejsza. Wyprobowalam na sobie,
nalezy tylko jeszcze pamietac, zeby czesto zmienic firmy i kosmetyki - skóra
sie szybko przyzwyczaja.
Pozdr. dla odchudziakow Gosia
Obserwuj wątek
    • marieta27 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 15:00
      gosipiet a drogie to jest?
      ja uzywam vischy liposome bardzo sobie chwale..
      smaruje sie tez zwyklym balsamem ziaji ale z dodatekiem olejkow aromatycznych,
      cynamonowy max 4 krople, rozmaryn, grejfrut, paczulii jeszcze jakis ale nie
      pamietam..owijam sie potem folia zakladam dresy i pod koldre i tak min godzine
      leze..robie tez zimne preysznice..
      pozdrawiam
      • pannamaga Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 15:48
        Witam,
        Ja codziennie wieczorem (niestety tylko raz dziennie) smaruje uda, biodra,
        posladki i brzuch zelem wyszczuplajacym Ives Rocher Patch System.
        Odkrylam go dwa lata temu i byl to jedyny kosmetyk, ktory na mnie zadzialal.
        Wczesniej probowalam Galenic Ampulki i Zel (dobrze nawilza, ale bez
        spektakularnych efektow, jakie byle napisane w ulotkch) i odpuscilam sobie.
        Jedyny Minus Patch System to to, ze zel jest mocny i troche wysusz skore,
        dlatego trzeba ja dodatkowo nawilzac balsamem nawilzajacym.
        Polecam rowniez krem antycelulit avonu.
        Wbrew marce, do ktorejmam sceptyczne nastawienie - jest super!

Teraz pilnie poszukuje czegos dobrego - ujedrniajacego - do pupy i biustu!!!
        • ulam6 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:02
          a jakie są ceny tych preparatów?
          • pannamaga Re: Tak dbamy o skóre 13.04.05, 09:30
            Ives Rocher - ok 70 zl 9niestety - ja kupilam na promocji 2 w cenie 1 , wiec
            wyszlo po 35 zl za sztuke. Galenie kosztuje ok 130 i uwazam, ze na taka
            pojemnosc jest za drogi.
        • marcelina1968 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:44
          Ja używam LIRENE dr. Eris od ponad 3. tygodni i mogę z czystym sumieniem
          polecić go bo pierwsze efekty już widać. Cellulit wyraźnie jest mniejszy a bylo
          go było.Ponadto stosuję peeling kawowy jest super. przymierzam się do olejkow i
          foliowania ale jakoś tak mi dzień za dniem ucieka.
          • marcelina1968 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:46
            Wcześniej używalam Vichy D-stock szkoda kasy. Ceny preparatow lirene
            żel na dzień - kok.24 zl, serum na noc - ok.27 zł + piękny pomarańczowy zapach
          • ulam6 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:51
            A ten peeling kawowy to jakiej jest firmy?ile kosztuje i gdzie go kupujesz?
            • dobe1 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:52
              a piling kawowy robisz sama, z kawy najtanszej wink
              wiec pikus, jest tani!
            • marcelina1968 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:56
              Dziewczyno najtańsza kawa mielona 2-3 lyżki wkladasz filtr taki papierowy do
              szklanki, wsypujesz kawę zalewasz wrzątkiem, parzysz potem lekko odciskasz ,
              wykladasz fusy do jakiegoś pojemniczka dodajesz trochę plynu do kąpieli i masz
              peeling od razu z myciem, potem na zmiane zimny i cieply prysznic aż to z
              siebie spluczesz. W tym wszystkim chodzi o kofeinę zawarta w kawie, ktora spala
              tluszcz. Ja kupuje 250g kawy za ok. 1,90 zl i satrcza mi na 3 tygodnie. peeling
              robie co drugi dzień, czsami co trzeci
          • mary.ann Re: Tak dbamy o skóre 13.04.05, 12:00
            ja tez uzywalam eris serum wyszczuplajace. jakies 4tyg. rzeczywiscie dziala,
            skora gladka, brak cellulitu nawet po scisnieciu skory czy napieciu posladkow.
            niestety popekaly mi od niego naczynka na zewz stronie ud, i na dolnej czesci
            plecow, jak sie koncza juz-tak gdzie czesto gromadzis sie tluszczyk-cellu;itu
            tam nie mialam, ale chcialam sobie troche wyszczuplic.

tak wiec odstawilam eris z bolem serca i nie wiem co robic dalej. co prawda mam
            tendencje do kruchych naczynek, ale wiem ze to te serum nasililo mi objawy.
            kiedys na udach mialam tylko ze dwa trzy a teraz jest ich cala masa. nie wiem
            co mam robic crying(((((chce dalej stosowac cos na cellulit zeby nie wrocil, ale
            nie chc aby dalej pekaly te cholerne naczynka

moze macie jakies rozwiazanie. moze inny krem, ale bez kofeiny i tych
            skladnikow rozgrzewajacych skore-to one powoduja pekanie.

a moze ktoras z was przeprowadzala na sobie zabieg zamykania naczynek
            laserem??? drogie to jest?????plissss, niech ktos odpisze
            • marcelina1968 Re: Tak dbamy o skóre 13.04.05, 12:35
              wiesz zdziwilam sie bo ja tez mam problemy z naczyńkami ale stosuje to czwarty
              tydzień i nic mi sie nie dzieje, co prawda na początku dorobilam sie kilku
              siniakow ale to raczej na skutek zbyt intensywnego masowania drewnianym
              jeżykiem, teraz juz tę sztuke opanowalam do perfekcji i uda mam coraz gladsze!
              • mary.ann Re: Tak dbamy o skóre 13.04.05, 12:45
                to juz nie wiem co mamm obicsad(( dalej uzywac tego serum??? od czego by tak
                popekaly??? uwielbialam prysznice chlodne na ujedrnianie, ale teraz biore takie
                letnie, bo tez sie boje....buuuuuuu chyba pojde do dermatologa...
    • dobe1 Re: Tak dbamy o skóre 12.04.05, 16:51
      juz to pisalam, ale skoro jest specjany watek to jeszcze raz napisze wink) co mi
      tam!
      ja polecam polska firme Norel ujedrniajacy (na biust tez jest osobno)
      ja stosuje krotko bo niedawno kupilam, ale wiele kolezanek chwali.nawet moja
      fryzjerka powiedzial ze o niebo lepsze od Vichy!!!
      adres strony
      www.norel.pl/pl/?pg=antycelulitis2

a jak zrobic to mazidlo z olejkami co sie pozniej folia owija? bo mnie korci
      zeby sie w to zapakowacwink i jak czesto sie to stosuje
    • marcelina1968 Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 12.04.05, 16:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22620&w=15136584
      długie to ale warto poczytać, polecam
      • pannamaga Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 09:55
        Tak, ja tez slyszalam juz wczesniej o produktach Lirene , ze sa dobre, ale nie
        spasowaly mi kremy do twarzy tej firmy, dlatego jakos nie moglam sie przekonac.
        OK, chyba kupie ten zestaw na noc i na dzien.
        L'irene wypuszcza takze teraz na wiosne nowy krem wyszczuplajacy i ant celuli -
        bez masazu Trojfazowy - slyszalam od kosmetyczki, ze ponoc ma byc rewelacyjny
        (zreszta reklamy pojawily sie juz w gazetach, min w nowym "Twoim Stylu"

pozdr
        • gosipiet Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 10:08
          Ten zel faberlic kosztuje jedyne 25 zetów. Nie drogi i skuteczny.
          www.faberlic.pl/fl_main.phppoczytajcie
          pozdr. dla odchudziaków Gosia
          • tolazopola Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 10:10
            a to mozna kupic w normalnych sklepach kosmetycznych czy np. tylko w aptece?
            • gosipiet Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 10:15
              www.faberlic.pl/fl_p_pielegnacyjne.html
              dokładnie ten specyfik.
              ja napisalm do firmy maila i na drugi dzien mialam odpowiedz - firma ma
              dystrybutorow w calej Polsce - sprobuj do nich wyslac maila.
              Pozdr. dla odchudziakow Gosia
              • patchuli Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 10:34
                dziewczyny - na allegro można nabyć
                www.allegro.pl/search.php?string=faberlic&st=gtext&category=1433&order=t&buy=0&new=0&pay=0&category=9314
        • marcelina1968 Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 11:20
          już jest widziałam w perfumerii kosztuje ok. 90 zl nie wymaga podobno masażu
          poczekam na opinię i jak rzeczywiście dobry to kupię. Na razie to ryzyk fizyk w
          sklepach jest od miesiąca
          • pannamaga Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 14:03
            Ja tez przed chwila wyszlam kupic cos do jedzenia i tez go widzialam. U mnie, w
            Galerii Centrum kosztuje 89 zl. Chyba zaszaleje i kupie go po wyplacie. Takze
            ten nowy do pielegnacji biustusmile
            • kacha896 Re: Link o peelingu i foliowaniu z olejkami 13.04.05, 16:07
              Dziewczyna a używała moze ktoraś z Was kosmetykow z serii Lipocell Bloker, Ziaji? Jesli tak, to jakie sa Wasze opinie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka