Dodaj do ulubionych

Dieta Dobra na Serce ? Wątpie

17.01.06, 13:38
ehhh jestem powaznie chora na serce i jest gorzej niż lepiej ...jestem 10
dzień na diecie I faza...dzisiaj ją przerwałam... w sobote mam
studniówke...mama zaczeła bardzo się martwić...bo nie dam rady z łózka
wstać....jestem strasznie słaba ...ciągle mnie boli głowa mam zawroty ... a
dzisiaj dostałam krwotoku z nosa=( ... nie uwazam że ta dieta jest
odpowiednia dla chorych na serce ... po jej zastosowaniu czuje sie duzo
gorzej niż wczesniej=(... owszem schudłam 4 kg wciągu 9 dni.... ale nie to
chyba jest najwazniejsze tylko zdrowie... myslałam ze głowa mnie boli od
przeziębienia ... niestety ale nie=(... jestem zdrowa żadnej goraczki nic...
a z bólu wytrzymać nie mogę...czasami to aż płacze tak mnie boli i mi sie
kreci=(... postanowiłam dzisiaj zjesc ciastko...zjadłam dwa i głowa przestała
boleć...więc diete przerwałam na jakiś czas... oczywiście za namową rodziców
i chłopaka bo tak to bym dalej chyba ciągnęła....bede ograniczała się w
jedzeniu... bede jadła mniej pieczywa tzn. pełnoziarniste...pewnie bym nie
wyrobiła gdybym dalej ją ciągnęła ... ale żeby nie bliscy to zrobiłabym
wszystko żeby schudnąc dalej....ciesze się ze schudłam ale zdrowie mi sie
pogorszyło...a mianowicie chodzi mi o serce...szybciej sie męcze ciezko mi
oddychać ....zjadłam dzisiaj jabłko i odrazu mi było lepiej ....dieta jest
zabardzo rygorystyczna jak dla chorych na serce ... niestety ....powinno się
jeść niektóre owoce ... niektórzy czuliby się znacznie lepiej... takie jest
moje zdanie ..... wrócę do Was plażowiczki ale za jakiś czas... teraz mam
negatywane nastawienie chociaż gdyby nie rodzice i nie mój chłopak to dalej
bym to ciągnęła ale zaczeli protestować i kazali przestać przynajmniej do
studniówki=(... i co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • teresai33 Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 17.01.06, 13:45
      Ja już miałam kilka podejść do pierwszej fazy DSB i zawsze się fatalnie na niej
      czułam. Te nieprzyjemne objawy to uporczywy ból głowy, osłabienie, zawroty
      głowy itp. Po prostu trudno mi było normalnie funkcjonować. Jednak prawdą jest,
      że się na niej chudnie. Tylko żeby to samopoczucie było lepsze...
      • piaget11 Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 17.01.06, 15:18
        ja już kilka razy podchodziłam do DSB i zawsze czułam się barzdo dobrze, tylko
        mięśnie były osłabione. Dopiero poprzednio jak próbowałam wrócić na plażę,
        miałam podobne objawy - niektórzy twierdzą, że to detoks cukrowy i reakcja
        organizmu, u mnie okazało się, że brakuje mi magnezu - więc sprawdźcie, może u
        Was też spadł jego poziom (to możliwe, bo magnezu najwięcej jest w ziarnach
        zbóż, zimeniakach, bananach, owocach cytrusowych, a wypłukjują go słodycze,
        kawa i np. rośliny z rodziny krzyżowych - brokuły) Oczywiście to żadna reguła,
        ale może jakaś wskazówka smile
      • ola787 to nie szalej 20.01.06, 09:09
        Jesli sie zle czujesz, to sprobuj moze ta diete 1000 kcal-tez sie chudn ie.
        Ojciec moj mial schudnac i zeby nie chodzic glodny, jadl mnostwo surowek na
        bazie kapusty, salatki z kalafiora i brokulow.
    • mafilka Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 17.01.06, 15:22
      Wniosek jest prosty. Musicie jeść również węglowodany... Proponuję Dietę
      Montignaka. Wysokobiałkowe diety niestety nie są dla wszystkich. Do tego, wbrew
      pozorom, I faza SB nie dosyć, że jest wysokobiałkowa to w dodatku jeszcze
      tłusta. A takie zestawienie niekażdemu służy.
    • zabcia87 Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 17.01.06, 16:31
      ja magnez cały czas przyjmuje w tabletkach ....i potas takze ... mam tak
      przepisane od lekarza kardiologa ponieważ mam mocne leki na serduszko ....
      dieta niestety nie jest dla chorych na serce ... niby ją ustalał kardiolog ...
      ale I faza jest za rygorystyczna ...ja piłam cały czas mleko 0% tłuszczu i też
      schudłam .... a dzisiaj na obiadek zjadłam kurczaczka gotowanego i małą ilość
      ziemniaczków .... o wiele lepiej się poczułam ale nadal jestem słaba ... pewnie
      potrwa kilka dni aż się wzmocnie ...ale Wam życze wytrwałości i powodzenia
      =) ... a te Plażowiczki które czują się podobnie jak ja to proszę Was nie
      męczcie sie i zjedzcie przynajmniej jabłko...nie warto dla ładnego wyglądu
      marnować zdrowie ...Wszystkiego Dobrego życzę =)
      • agibru Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 17.01.06, 17:04
        gdyby nie to ze jestes taka mloda (studniowka) to bym sie zdziwila... Jasne
        jest ze bedac powaznie chora na serce takie rzeczy jak przejscie na taka (czy
        kazda inna) diete nalezy konsultowac z lekarzem. To jest powiedziane rowniez
        przy tej diecie, ze przy kazdej chorobie nalezyc ja konsultowac ze swoim
        lekarzem. A nie naiwnie cos zaczynac myslac, ze choroba serca ustapi....
        Wiec nie nalezy zawsze czerpac wiedzy z forum i wycinkow prasowych...
        Gdybys poszla do lekarza, albo troche wiecej poczytala o tej diecie
        dowiedzialabys sie , ze nie powinnas stosowac fazy pierwszej, ze mozesz od razu
        zaczac stosowac faze druga, ktora wlasnie pozwala na wieksza ilosc weglowodanow
        np owocow i ziaren....
        Po trzecie, nie wiemy nic co jadlas....
        Ja tez przechodzilam przez bol glowy, i wiele osob mialo rozne objawy, ale na
        to sa sposoby - np polecana jest zjedzenie fasoli..., ale na pewno nie jest
        wskazane katowanie sie za wszelka cene....
        Na wszystko sa sposoby, tylko do wszystkiego nalezy podchodzic rozsadnie... A
        nie jestem pewna, ze w Twoim przypadku tak bylo....
        • zabcia87 Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 18.01.06, 19:00
          nie katowałam się poniewaz jadłam wszystko co było dozwolone ... przyżądzałam
          rózne dania ... kazdego dnia jadłam chude mięsko ... i nie uważałam ze po
          zastosowaniu moja choroba ustąpi bo niestety jest nieuleczalna nawet po diecie=
          ( ... przeszłam dwie poważne operacje .... podczas pierwszej wszczepili mi
          defiblilator-kardiowerter ... urzadzenie które pomaga mi jak strace
          przytomnosć ... mianowicie jest takie samo jak zewnętrzny defiblilator
          (dwa "żelazka" które przystawia się do serca i prądami pobudza do bicia) ...
          niestety te urzadzenie a mianowicie od niego elektroda przebiła mi sece na
          wylot ... przeszłam druga operacje w ciągu dwóch miesięcy od wszczepienia
          defiblilatora ... lekarze ledwo mnie uratowali ... dawali mi 5 minut życia ....
          wiec nie uwazam ze moja choroba ustapi bo diecie bo nawet leki nie
          pomagają ..... po prostu ustalił ją kardiolog nie sądziłam ze może tak wpłynąc
          na samopoczucie ze się mdleje i sa straszne bóle głowy ..... a jadłam naprawde
          rzeczy dozwolone .... nie katowałam się bo nie chodziłam głoda ... jadłam tyle
          żeby się najesc .... a niestety samopoczucie się pogorszyło .... a chcąc się
          skontaktować z lekarzem na temat diety musiałabym jechać ponad 200 km żeby mnie
          zbadał przed dietą i wszystko powiedział ..... w tym jest problem ... a nie
          tylko ja jako młoda przeszłam na jakąkolwiek diete ... po prostu jest zabardzo
          radykalna ... takie jest moje zdanie ...
          • bogumisia2 Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 18.01.06, 21:47
            Moim zdaniem powinnas darowac sobie wszelkie diety. Zdrowie wazniejsze.
    • eolejnik Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 20.01.06, 16:23
      kobity !! Ja nie wiem od czego Wam się w głowach kręci ? Ja z mężem przeszłam
      na tą dietę od tygodnia i stwierdzamy ,że jedzenie jest smaczne , treściwe i
      tyle , że nie możemy zalecanych porcji zjeść ( przynajmniej ja)Kupiłam książkę
      i staram się przygotowywać posiłki wg wskazówek z książki. Włąśnie dlatego
      weszłam na te strony ,ponieważ chciałam się kogoś doświadczonego poradzić czy
      koniecznie trzeba wszystko jeść dokładnie według przepisu na każdy dzień (prze
      [pisy w książce A.Agatsona)Jak ktoś chce przeżyć tydzień na jajecznicy z 2-ch
      jajek i torebki orzeszków -to rzeczywiście trochę mało.Ale - kupcie książkę i
      stosujcie dietę wg zalecanych przepisów !!!!Książka pt"Dieta soth beach+
      A.Agatsona - do kupienia w MPiK-ach w cenie 29zł(warto odżałować)EWA
      • pinos Re: Dieta Dobra na Serce ? Wątpie 20.01.06, 16:35
        Odpowiadam - nie trzeba.
        Przepsiy to wskazówki.
        Trzeba jeśc posiłki urozmaicone (nuda i wartości odżywcze)
        często.
        Do najedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka