monikinda 24.07.06, 14:34 w ksiazce jest napisane oliwa z oliwek extra virgin lub olej z rzepaku typu canola. olej kujawski moze byc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chudas16 Re: na czym smazycie? 24.07.06, 15:08 kujawski jako olej rzepakowy jest chyba najlepszy- tak gdzies wydaje mi sie ze wyczytałam. sprawdz dla pewności, czy to jest 100% olej rzepakowy, bo są oleje mieszane. ale polecam oliwe extra virgin. nie wiem ktora jest najlepsza, ja niestety licze sie z kosztami i kupuje najtańsze lub jedne z tanszych. Odpowiedz Link
monikinda Re: na czym smazycie? 24.07.06, 15:25 kujawski raczej nie jest rzepakowy, a oliwa ex. virgin jest b. droga, musi byc ex. virgin czy zwykla oliwa z oliwek Odpowiedz Link
pinos Re: na czym smazycie? 24.07.06, 17:02 Jeżeli nie extra v. to już lepszy kujawski też tłoczony na zimno. I kujawski jest rzepakowy. Odpowiedz Link
monikinda Re: na czym smazycie? 24.07.06, 21:53 wlasnie zauwazylam, po tym jak kupilam jakis tam rzepakowy drozszy od kujawskiego ze mial napisy zdrowe tluszcze omega 3 i takie tam bajery. w domu porownalam sklad i to samo w 100%, wiec jak zuzyje ten nowy to wracam do kujawskiego Odpowiedz Link
madziuus Re: na czym smazycie? 31.07.06, 00:49 ja uzywam oliwy z oliwek ale zazwyczaj najtanszej i jakos zyje;d ale ogolnie mało uzywam tluszczu;] Odpowiedz Link