achran 07.08.06, 14:27 patrzylam w bomi ,albercie,makro,selgrosie,cerfurze i mniejszych sklepikach.nie ma!!!!gdzie jej szukac???pomozcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikinda Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 15:37 zapewne w carefour, u mnie w poznaniu jest ale cytrynowa z gelwe, dobre i to Odpowiedz Link
achran Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 20:26 nie maw realu i bomi tez nie Odpowiedz Link
graszka25 Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 21:44 a moze w auchan? ja kupuję u sibie na osiedlu, na Ujeścisku, ale chyba w auchan też widziałąm choć nie jestem pewna. Odpowiedz Link
achran Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 21:55 a moglabys podac na jakiej to ulicy?bo chyba w akcie desperacji przejade sie w Twoje okolice Odpowiedz Link
graszka25 Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 22:12 to rzeczywiscie musisz być zdesperowana)) to jest osiedle pogodne.mieści się na skrzyżowaniu Łódzkiej i świętokrzyskiej. sklep jest w CEntrum Pogodne (taki pawilon z kilkoma sklapami) na ulicy Królowej Jadwigi. mam nadzieję ze wystarczająco wyjaśniłam. mozesz dojechać z Gdańska najlepiej 154, 254,256.wysiadź na przystanku Platynowa. kieruj się w stronę takich kwadratowych bloków niebiesko - żółtych ze spiszastymi daszkami.jak jedziesz z Gdańska są po prawej stronie. potem powinnaś już trafić. ten pawilon widać z Ulicy - świętokrzyskiej(po niej jedzie autobus) trafisz? Odpowiedz Link
ja.fasolka Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 09.08.06, 19:24 ja znalazłam w carrefour, ale to było w czerwcu Odpowiedz Link
ewik_75 A Warszawa? 18.09.06, 11:17 Czesc, Witam po dlugiej przerwie. Odswiezam watek "galaretkowy". Uwielbiałam te galaretke, a od dluzszego czasu nigdzie jej nie widze… Ktos zna namiary na sklep w warszawie, gdzie mogę ja nabyc? T aglaretka w zestawieniu z ricotta dawala mi gwarancje na przetrwanie dwoch tygodni bez grama cukru!!!! Proszeeee… Dzwonilam do Alberta i Bomi - nie maja.. Nie ma jej tez w Piotrze i Pawle w Blue City… Może Wy pomozecie? Pozdrawiam E Odpowiedz Link
tolazopola Re: A Warszawa? 18.09.06, 13:13 Może to znak, że przestali ją juz produkować? Sama dawno nie kupowałam ale pamiętam, że kiedyś nie było kłopotów z jej znalezieniem w gdyńskich BOMI, Geancie. O ile się nie mylę galaretke bez cukru produkuje też firma Gellwe. Odpowiedz Link
ewik_75 Re: A Warszawa? 18.09.06, 13:32 Właśnie dzwoniłam do Gellwe i umowilam się z przedstawicielem handlowym na zakup 60 sztuk… Najpierw zapytalam, gdzie w Wawie mogę ja dostac i uslyszalam, ze w tej chwili żaden dystrybutor jej nie kupil Naprawde jestem zdeterminowana…. Wyslalam tez zapyanie do Oetkera.. Odpowiedz Link
ewik_75 co do Gellwe 21.09.06, 11:11 to dodzwoniłam się do przedstawiciela handlowego, jak juz pisalam wyzej. Nietsety - zaprzestali produkcji. Stan na magazynach = 0. Więcej nie będzie. czekam na informacje ze sklepu cynamonowego, w ktorym zamowilam w niedziele Oetkera, zobaczymy. Ale wyprobowalam, ze mozna zrobic galaretke własnymi siłami, tylko niestety, w pierwszej fazie nei można jej zjeść za dużo, bo robi się ją z soku owocowego. nawet, jeśli jest niesłodzony, to zawiera fruktoze Bierze sie 0,5 litra soku bez cukru, do tego żelatyny - tyle, ile na 0,75 litra wrzątku, żelatynę rozpuscza z odrobiną gorącej wody - mozna dodac slodzik do smaku - i lekko przestudzona dodaje do soku. A potem do lodowki. I gotowe. Pomysle jeszcze, jak zrobic z herbaty owocowej, takiej mocniejszej... Moze sie uda... Odpowiedz Link