Dodaj do ulubionych

gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukru?

07.08.06, 14:27
patrzylam w bomi ,albercie,makro,selgrosie,cerfurze i mniejszych
sklepikach.nie ma!!!!gdzie jej szukac???pomozcie
Obserwuj wątek
    • monikinda Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 15:37
      zapewne w carefour, u mnie w poznaniu jest ale cytrynowa z gelwe, dobre i to
      • achran Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 20:26
        nie masadw realu i bomi tez niesad
    • graszka25 Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 21:44
      a moze w auchan?
      ja kupuję u sibie na osiedlu, na Ujeścisku, ale chyba w auchan też widziałąm
      choć nie jestem pewna.
      • achran Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 21:55
        a moglabys podac na jakiej to ulicy?bo chyba w akcie desperacji przejade sie w
        Twoje okolicesmile
        • graszka25 Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 07.08.06, 22:12
          to rzeczywiscie musisz być zdesperowanasmile))
          to jest osiedle pogodne.mieści się na skrzyżowaniu Łódzkiej i świętokrzyskiej.
          sklep jest w CEntrum Pogodne (taki pawilon z kilkoma sklapami) na ulicy
          Królowej Jadwigi.
          mam nadzieję ze wystarczająco wyjaśniłam.
          mozesz dojechać z Gdańska najlepiej 154, 254,256.wysiadź na przystanku
          Platynowa. kieruj się w stronę takich kwadratowych bloków niebiesko - żółtych
          ze spiszastymi daszkami.jak jedziesz z Gdańska są po prawej stronie. potem
          powinnaś już trafić. ten pawilon widać z Ulicy - świętokrzyskiej(po niej jedzie
          autobussmile)
          trafisz?
          • ja.fasolka Re: gdzie w gdansku galaretka dr oetkera bez cukr 09.08.06, 19:24
            ja znalazłam w carrefour, ale to było w czerwcu sad
    • ewik_75 A Warszawa? 18.09.06, 11:17
      Czesc,

Witam po dlugiej przerwie.
      Odswiezam watek "galaretkowy".
      Uwielbiałam te galaretke, a od dluzszego czasu nigdzie jej nie widze…
      Ktos zna namiary na sklep w warszawie, gdzie mogę ja nabyc?
      T aglaretka w zestawieniu z ricotta dawala mi gwarancje na przetrwanie dwoch
      tygodni bez grama cukru!!!!
      Proszeeee…

Dzwonilam do Alberta i Bomi - nie maja..
      Nie ma jej tez w Piotrze i Pawle w Blue City…
      Może Wy pomozecie?

Pozdrawiam

E
      • masato Re: A Warszawa? 18.09.06, 13:02
        A nie szukałyście w internecie?
        • tolazopola Re: A Warszawa? 18.09.06, 13:13
          Może to znak, że przestali ją juz produkować? Sama dawno nie kupowałam ale
          pamiętam, że kiedyś nie było kłopotów z jej znalezieniem w gdyńskich BOMI,
          Geancie.
          O ile się nie mylę galaretke bez cukru produkuje też firma Gellwe.
          • ewik_75 Re: A Warszawa? 18.09.06, 13:32
            Właśnie dzwoniłam do Gellwe i umowilam się z przedstawicielem handlowym na
            zakup 60 sztuk…
            Najpierw zapytalam, gdzie w Wawie mogę ja dostac i uslyszalam, ze w tej chwili
            żaden dystrybutor jej nie kupil crying
            Naprawde jestem zdeterminowana….
            Wyslalam tez zapyanie do Oetkera..
    • ewik_75 co do Gellwe 21.09.06, 11:11
      to dodzwoniłam się do przedstawiciela handlowego, jak juz pisalam wyzej.
      Nietsety - zaprzestali produkcji. Stan na magazynach = 0. Więcej nie będzie.
      czekam na informacje ze sklepu cynamonowego, w ktorym zamowilam w niedziele
      Oetkera, zobaczymy.

Ale wyprobowalam, ze mozna zrobic galaretke własnymi siłami, tylko niestety, w
      pierwszej fazie nei można jej zjeść za dużo, bo robi się ją z soku owocowego.
      nawet, jeśli jest niesłodzony, to zawiera fruktoze crying

Bierze sie 0,5 litra soku bez cukru, do tego żelatyny - tyle, ile na 0,75 litra
      wrzątku, żelatynę rozpuscza z odrobiną gorącej wody - mozna dodac slodzik do
      smaku - i lekko przestudzona dodaje do soku. A potem do lodowki.

I gotowe.

Pomysle jeszcze, jak zrobic z herbaty owocowej, takiej mocniejszej... Moze sie
      uda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka