szymekela 14.08.06, 14:47 Właśnie zrobiłam pycha deser- same dozwolone rzecz; jogurt ( 0% bez cukru), kropekla olejku cytrynowego, skórka z cytryny, słodzik, pół lyżeczki żelatyny (rozpuszczone we wrzątku). Wszystko schłodzone. Jurto warsja z kakao. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marinka3 Re: pyszny deser 15.08.06, 11:37 Ja swój deser do kawki robię bardzo szybko ,do serka dodaję łyżeczkę miodu troszke olejku waniliowego i łyżeczkę kakao lub cynamonu i jest bardzo pyszne. Odpowiedz Link
graszka25 Re: pyszny deser 15.08.06, 11:52 super, tylko miód jest zabroniony w 1 fazie, w 2 raczej też Odpowiedz Link
marinka3 Re: pyszny deser 15.08.06, 13:08 Miód jest lepszy od fruktozy i od słodzików, a mała łyzeczka nie zaszkodzi ja używam sporadycznie i chudne. Odpowiedz Link
graszka25 Re: pyszny deser 15.08.06, 13:09 no to super. i o to chodzi by chudnać ja jestem w 1 fazie i nie używam ani fruktozy, ani słodzików potem pomyślę)) Odpowiedz Link
szymekela Re: pyszny deser 16.08.06, 08:42 Ja też jestem w pierwszej fazie. Na razie nie zgrzeszyłam ( paskudne określenie) niczym niedozwolonym właśnie dzięki tym deserkom. Robię je sobie w nagrodę za dzielność i spokojnie mogę patrzeć na słodycze, które leżą w szawce. Odpowiedz Link
szymekela Re: pyszny deser 16.08.06, 08:38 Wiele przepisów na deserki bazuje na serku ricotta, niestety nigdzie go nie kupiłam. Galaretki bez cukry też nie dostałam więc muszę sobie radzić inaczej, pozdrawiam. Odpowiedz Link
marinka3 Re: pyszny deser 16.08.06, 09:35 Serek ricotta jest dostępny w tesco ale nie jest zadobry bardziej polecam serek z Piątnicy light. Odpowiedz Link
madziuus Re: pyszny deser 03.12.06, 16:57 dla mnie najlepszy deserek to zwykly chudy ser bialy + kakao + słodzik mniam mniam ;] Odpowiedz Link
madziuus czekoladowo truskawkowy krem ;) 16.12.06, 22:59 wlasnie odkrylam pyszny deserek i az dziwie sie sobie ze wczesniej tego nie wymyslilam ;d a wiec: ubijamy mikserem truskawki (teraz mrozone), troche mleka, slodzik i kakao i powstaje pyyyszny krem.. im wiecej kakao tym bardziej czekoladowe - logiczne..;] smakuje wysmieniie, polecam;d Odpowiedz Link