mrafw 26.04.08, 16:16 Dziewczyny czy mozna sorbet lodowy w pierwszej fazie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anhes Re: lody 26.04.08, 23:50 pod warunkiem że jest z warzyw np z ogórków albo pomidorka PUDZIANEK Odpowiedz Link
anhes Re: lody 18.06.08, 21:44 na jedynce nie jemy ŻADNYCH owoców, bez względu na formę podania Odpowiedz Link
springonline Re: lody 26.06.08, 15:54 Moim zdaniem, gdybyś zrobiła cyrtynowy ze słodzikiem, to można. Cytryna ma bardzo niski ładunek glikemiczny. Odpowiedz Link
laurka22 Re: lody 26.06.08, 16:16 tak jest, cytrynkę można tylko ja nie wiem jak walory zdrowotne i smak takiego sorbetu ze słodzikiem, jak dla mnie bleee Lepiej sobie odpuścić Odpowiedz Link
springonline Re: lody 26.06.08, 16:31 Mam nadzieje, że nikt nie jest na tyle nieświadomy, żeby do czegokolwiek używać aspartamu Odpowiedz Link
laurka22 Re: lody 26.06.08, 16:38 Toż to by była zgroza W ogóle nie jem słodkich przekąsek. Ba, nie jadam przekąsek, wolę zjeść 5 małych posiłków. Dla mnie 1 faza to czas na oduczenie się "słodkiego" smaku. wszelkie słodziki mnie odrzucają z zazady Odpowiedz Link
springonline Re: lody 26.06.08, 16:48 Ale słodki smak uzależnia i wiele osób nie potrafi z niego zrezygnować. Z moich doświadczeń wynika, że niesłodka dieta radykalnie obniża zapotrzebowanie na słodkie, ale niestety nie do zera, zwłaszcza po wielu tygodniach. Dlatego mam xylitol w pogotowiu Odpowiedz Link
laurka22 Re: lody 26.06.08, 16:54 Oj tak, jak nie je się słodyczy w końcu czuje się że nie są nam potrzebne. Niestety jak zje się kawałek ciasta, to wszystko może wrócić. Jak alkoholicy wracający do nałogu po latach abstynencji Kusił mnie kiedyś ksylitol, niestety cena mnie przeraziła Odpowiedz Link
springonline Re: lody 26.06.08, 17:34 laurka22 napisała: > Oj tak, jak nie je się słodyczy w końcu czuje się że nie są nam potrzebne. Nies > tety jak zje się kawałek ciasta, to wszystko może wrócić. Nie tylko po zjedzeniu niestety Analogia z alkoholizmem jest właśnie bardzo dobra, bo to ten sam mechanizm. Bywa, że ma się ochotę na słodkie ni stąd ni z owąd, z powodu stresu na przykład. Na szczęście da się to opanować Odpowiedz Link
espaniolla Re: lody 30.06.08, 22:33 hej! firma koral wypuściła na rynek lody waniliowe na patyku light - są niskotłuszczowe i ze słodzikiem. juuuuuupi!!!! Niestety narazie nie do dostania Może komuś udało się je gdzieś kupić? Odpowiedz Link
justynagar Re: lody 01.07.08, 11:29 Witam Oni mieli juz te lody jakies dwa lata temu...jadlam sobie co jakis czas, ale rzeczywiscie w wiekszosci sklepow ich nie bylo (( A co do podejscia do slodkosci i przyrownywania tego to anonimowego alkoholizmu to sie zgadzam...ale wydaje mi sie, ze po osiagnieciu wymazonej wagi, czy prawie wymarzonej...nalezy uczyc sie jesc slodkie, ale z umiarem, bo wszystko jest dla ludzi, malo tego to jest pyszne!! Predzej czy pozniej przyjdzie taki dzien, ze bedzie sie chcialo zjesc jakiegos torta albo cos innego...rzecz w tym aby jeden kawalek a nie 5.... Dla mnie to jest najtrudniejsze, latwiejsze jest nie jesc nic niz tylko troszke....Ale po przejsciu jakiegos etapu diety, bede probowac!!! Pozdr Odpowiedz Link
klara1503 Re: lody 01.07.08, 11:52 Ja 4 lata temu z dnia na dzień przestałam słodzić kawę i herbatę (wcześniej 2 łyżeczki), przestało mi to smakować. Teraz nie wyobrażam sobie jak mogłam tak psuć smak cukrem. Natomiast słodkie i owszem Chociaż teraz na diecie NIC nie chce mi sie jeść, przetrzymałam Fazę I dłużej i na początku zgrzeszyłam, tak potem się zawzięłam i lody, ciasta, batony nie istnieją!!!! Nawet owoców nie chce mi się jeść, jem 5 razy dziennie co 3 godziny: śniadanie, obiad,kolację + 2 razy jakieś warzywo i koniec. Chociaż widzę pewne zniechęcenie mojego organizmu do ćwiczeń kiedyś ćwiczyłam z ochotą i nie miałam, żadnego problemu. Teraz na samą myśl jestem zmęczona, po dwóch ruchach ręką i nogą padam Odpowiedz Link