baloo 23.03.05, 09:04 Nosz miodzio no : serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2615308.html hasla na dzis : Kuba wyspa jak szybkowar goraca. Rewolucja - szybkowar dziejow Cukier nie krzepi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 09:09 aha, no i dyskusja potspodem tez ciekawa ;oD no to zmyk. papatki sludziuskie (fuj) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 09:24 Ja bym im zapewnil zrodlo dochodu tym Kubom. Finansowane przez podatnikow wycieczki z Polski, bylego DDRu i czego tam, pokazujace omdlalym z tesknoty za Minionym ich sny co sa jawa, kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Baloooooooo!!! 23.03.05, 09:31 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2615294.html Czy mnie moje niebieskie oczy nie myla? HEBDA?!!! Siwak hebda Falska?! Dzien Upiora Przeszlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Baloooooooo!!! 23.03.05, 19:31 Aha, to ten. ten sam. zasluzony ;o) www.tu.kielce.pl/ouczelni/historia/rektorzy/rek_heb.mhtml Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 09:30 Ja sie czepiam w nawiesie. Co poeta mial na mysli piszac "zaledwie dwie godziny Sternik potrzebowal"? Ze godziny potrzebowal zaledwie-dwie? Siedem przypadkow (siedmiu przypadkow) to okropecnie duzo. Fidel, tak trzymaj: war prosto z mostu. I szybciutko, bo czas leci :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 09:37 znaczcy ja nie rozumiem czego Ty nierozumiesz... ja kiedyś słyszałąm o kilkunastogodiznnych przemówieniach Wodza, więc dwie godziny faktycznie jawią się mgnieniem wiosny... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 09:52 Bo mi sie polski chyba wylacza (zgroza!!!). "Zaledwie dwie godziny potrzebowal", czy "zaledwie dwoch godzin potrzebowal"? W pierwszch slowach?... A co dlugosci przemowien Sternika, to jak najbardziej. No ale skoro teraz szybko warzy, to sama widzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 10:56 a ne, ja po prostu nawyklam już do błędów językowych do tego stopnia, ze ich nie zauważam... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 13:34 Aha :) A jak wyrobilas nawyk? Bardziej uchem czy okiem? Nigdy nic nie wiadomo, tehnika zawsze sie moze przydac =} Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 14:10 okiem, to ja chyba tak trochę dysortograficzna jestem, dlatego nie zawsze błąd przyuważę... uchem, to już nieco bardziej uważna jestem, choć też różnie to bywa... ale polecam w ramach ćwiczeń dużo polityków słuchać... i ktośbliskoznajomy kiedyś orzekł, że czytanie protokołów policyjnych skutecznie znieczula na poprawną polszczyznę... z przyzwyzajenia wierzę mu na słowo, bo mnie nie dane było takowych studiować... aha, i coponiektóre pisma urzędowe (a właściwie to przeważająca ich większość) też skutecznie znieczulają... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 13:54 ewakurz napisała: > Bo mi sie polski chyba wylacza (zgroza!!!). "Zaledwie dwie godziny > potrzebowal", czy "zaledwie dwoch godzin potrzebowal"? Obawiam sie ze to we wspolczesnej polszczyznie sa juz formy rownouprawnione. Warto podrzucic to na Jezyk. Nawiasem, dla niemieckojezycznych. Znacie te ksiazke? : www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3462034480/302-2865230-6193643 Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 14:11 Wschodnia Polska i slalomy miedzy dopelniaczem a biernikiem: -Jakie chcesz firanki do nowego mieszkania? -Najpierw trzeba go miec (tego mieszkania :) Znaczy sie, mam sie uczyc nowej wersji niemieckiego czy starej? :] Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 14:17 ewakurz napisała: > Wschodnia Polska i slalomy miedzy dopelniaczem a biernikiem: > -Jakie chcesz firanki do nowego mieszkania? > -Najpierw trzeba go miec (tego mieszkania :) :-))) > > Znaczy sie, mam sie uczyc nowej wersji niemieckiego czy starej? :] A bo to jest jedna? Mnie po dysksuji czy download da sie rodzielic jak trennbares wort jako load costam down i czy zwiazku z powyzszym gedownloaded jest tozsame z downgeloaded i czy z upgrade da sie tak samo, to juz przeszlo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 14:47 Hm... A jak sie by mowilo w hohdojczu "nie znam sie na informatyce"? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 14:54 "Ich habe keine Ahnung über Informatik", moze byc? Jak to brzmi w szwicu? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 15:03 nawet ja to rozmiem, parda, verstehe Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 15:56 I bi nöd guet in Informatih Albo I bi kei Komputerhirsch. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Nowe jutowe worki z zagranicy 23.03.05, 19:33 ewakurz napisała: > Wschodnia Polska i slalomy miedzy dopelniaczem a biernikiem: > -Jakie chcesz firanki do nowego mieszkania? > -Najpierw trzeba go miec (tego mieszkania :)> > Znaczy sie, mam sie uczyc nowej wersji niemieckiego czy starej? :] ;o) No to moze jeszcze to : Mszczonow, ciastkarnia, polowa lat '70 : - Sa ciastki ? poprosze dwoch. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Calkiem nowe jutowe worki z zagranicy 13.04.05, 13:46 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2651790.html Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Calkiem nowe jutowe worki z zagranicy 13.04.05, 14:44 10 lat za wino i cukierki??? ( "wszystko na karczme i dziewczeta" czyje to, czyje). Dura lex, sed lex, yhyhy. Yhyhy. Yhyhy. Odpowiedz Link Zgłoś