Dodaj do ulubionych

JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE

IP: *.idea.pl 14.04.04, 20:03
Witam!
Na razie to ja jestem w pierwszej klasie LO, ale właśnie chce studiować coś
w kierunku psychologii albo socjologii. Obecnie jestem na profilu
matematyczno-informatycznym i nie wiem czy zmienić na jakiś humanistyczny. Co
w tej kwesti radzicie? 2. Jakie uczelnie w Krakowie i Rzeszowie mają kierunki
socjologia i psychologia? I w końcu który kierunek jest łatwiejszy lub/i
bardziej interesujący? Który polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gaja Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.bredband.comhem.se 14.04.04, 20:18
      Ja polecem psycho wkrotce bedzie bardziej popularne niz eko po 1-szym maja
    • Gość: Imagine Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.unl.edu 14.04.04, 20:22
      to pieknie ze chcesz studiowac. powiedz mi, a do kosciola chodzisz i co myslisz
      o religii ? powaznie pytam.
      Imagine.
      • Gość: gaja Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.bredband.comhem.se 14.04.04, 20:24
        jesusa blogoslawie
      • Gość: gaja Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.bredband.comhem.se 14.04.04, 20:26
        w piekle
        • Gość: Imagine Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.unl.edu 14.04.04, 20:29
          to tyle wiesz na temat duchowosci ? nie gratuluje.
      • Gość: koko Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.idea.pl 14.04.04, 20:32
        Tak do kosciola chodze ale tylko od swieta bo moja rodzina jest katolicka. Ja
        osobiście uważam ze religia jest wymyslem człowieka czyms co napedza go do
        dzialania rozwoju i ogolnie do egzystencji a takze zapewnia utrzymanie jest
        zawodem sporej liczby populacji. Religia zostala wymyslona aby "zatkac"
        samotnosc czlowieka na Ziemii i w kosmosie jako gatunku stadnego i
        posiadajacego inteligencje. Rzeczywiście wiara pomaga w trudnych sytuacjach ale
        sklaniam sie do tego ze jest to bardziej "samopomoc" czlowieka anizeli dzialnie
        sił nadprzyrodzonych choc tego dowiemy sie dopiero po smierci. To tyle na ten
        temat.
        A dlaczego pytasz?
        • Gość: gaja Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.bredband.comhem.se 14.04.04, 20:47
          Imagine sama nie wie tak ze nie pytaj koko. Ona zmartwychwstala jako Matka
          Teresa albo cos podobnego. Nawracencow lub cudotwotworcowc K(raju) nie brak.
          Lepiej nie pytaj bo bedziesz zbeszczony i z pieklem poniewierany tak jak to ma
          byc w zwyczajy
          • Gość: Imagine Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.unl.edu 14.04.04, 21:31
            widze gaja, ze jablka kradlas u ojcow Dominikanow stad twoje widzenie religii
            takie a nie inne. myle sie ?
        • Gość: Imagine Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.unl.edu 14.04.04, 21:28
          pytam, poniewaz obserwuje sie trend we wspolczesnej psychologi niejako
          zauwazajacy szanse istnienia niematerialnej rzeczywistosci. ludzi przestaje sie
          traktowac jako kroliki doswiadczalne (behawioryzm). dlatego wazne jest by
          czlowiek aspirujacy do rangi konsultanta psychologii mial dosc szeroki
          poglad na sprawy ducha i tego co pozazmyslowe. spodziewalem sie wlasnie od
          Ciebie takiej a nie innej odpowiedzi. Twoje pierwsze zdanie jest dobitnym
          obrazem tego, czym duchowosc jest w Polsce.
          Imagine.
          • wo_rk Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE 15.04.04, 22:30
            Tyle się trzeba tych głupot nawkuwać, żeby mieć w końcu spokój, co przyszła
            studentko?
    • libero3 Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE 16.04.04, 02:41
      Ja też chcę studioać psychologię. niestety jestem już za stary, mam prawie 23
      lata i kończę informatykę (choć chyba będą opóźnienia). Zawsze interesowała mnie
      psychologia, lecz co można robić po takich studiach? Mam siedzieć w gabinecie i
      przyjmować psycholi? Dlatego wybrałem informatykę... proza życia... eh... ciekwe
      czy będę żałował do końca życia...
      • Gość: wera Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE IP: *.crowley.pl 16.04.04, 10:04
        Dobrze wybrałeś!
        Całe szczęście, że nie wpadło ci do łba studiować psychologii, bo skoro
        potrafisz powiedzieć o ludziach, że są psycholami, to byłaby z ciebie dupa, nie
        psycholog.

I tak byś się nie dostał na ten kierunek.
        • libero3 Re: JA CHCE STUDIOWAĆ PSYCHOLOGIE 16.04.04, 12:16
          > I tak byś się nie dostał na ten kierunek.

Fakt, zapomniałem. To był główny powód zmiany studiów.
          • je_suis do imagine 17.04.04, 11:49
            hej, zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź
            bo też marzy mi się psychologia i bardzo bardzo wierzę w Boga
            ale niestety, czasem czuję jak filozofia chrześcijańska i to co mówi Biblia
            gryzie się z nazwijmy to psychicznymi uwarunkowaniami człowieka.
            nie zauważyłaś?

pozdrowionka
            • Gość: Oleńka Imagine nie jest płci niewieściej ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 11:53
              Jędruś mu dali na chrzcie. Lubi sie karmić wschodnią mistyką i jest ogólnie
              fajny ;)

pzdr :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka