mysterious 08.02.03, 00:50 CZYTAŁAM TA KSIĄZKE KILKA MIESIECY TEMU I WCIAZ SIE ZASTANAWIAM CO ON TAKIEGO ODNALAZŁ ???MOZE JESTEM GLUPIA ALE NAPRAWDE NEI ROZUMIEM TEJ ISTOTY A WY?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mala Re: ALCHEMIK IP: *.telsten.com / 10.21.7.* 08.02.03, 01:28 mysterious napisała: > CZYTAŁAM TA KSIĄZKE KILKA MIESIECY TEMU I WCIAZ SIE ZASTANAWIAM CO ON TAKIEGO > ODNALAZŁ ???MOZE JESTEM GLUPIA ALE NAPRAWDE NEI ROZUMIEM TEJ ISTOTY A WY?? wydaje mi sie ze jest to ksiazka taka ze kazdy inaczej moze ja zrozumiec. wlasnie cala jej cudownosc polega na tym ze kazdy moze tu znalezc odpowiedz na swoje pytania, i kazdy moze znalezc inna odpowiedz. ale wydaje mi sie ze glowne przeslanie jest takie ze bohater dlugo czegos szukal a okazalo sie ze bylo to tuz obok niego. i tak czesto w zyciu jest szukamy czegos, gonimy za czyms, wiele po drodze nie zauwazamy a wszystko co najpiekniejsze jest tuz obok nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: ALCHEMIK IP: *.d1.club-internet.fr 08.02.03, 01:34 jesli mi jako wspomnienie dwa slowa i pol mysli po tej ksiazce zostalo to duzo ! pustka poganiana pustka zadziwiajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: ALCHEMIK IP: *.resetnet.pl 08.02.03, 22:47 Mi się tez wydaję że chodziło o to co jest w życiu najwazniejsze. A poniewaz każdy z nas ma inne pragnienia to dla każdego jest to co innego. :) Fajny cytat jaki zapamietałam: "Kiedy czegoś pragniesz, to cały wszechświat działą potajemnie byś mógł to pragnienie spełnić" Odpowiedz Link Zgłoś