zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 01.09.08, 11:38 www.youtube.com/watch?v=kkT5PBl2a04 Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 źróło nie wyschło 01.09.08, 17:20 niby mógłbyś pisać na priva ale w czym on lepszy od FORUM w zdradzaniu tajemnic piękna :) ? niech wiec trwa a ja idę zgłębiać otrzymane skarby :) z rzadka bo pracy mam więcej ale zawsze wpadnę i popasę się tu i coś do paśnika dorzucę Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: źróło nie wyschło 10.10.08, 20:05 Wcale nie lepszy ale mniej wygodny, to forum ma to do siebie że co tu zostanie napisane nigdy nie zostanie wykasowane ani zmienione :] ps wysłałem wiadomość na maila Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 źróło o świcie 10.10.08, 21:37 o kurcze :) źródełko moje zabij coś tak czasem :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 01.09.08, 17:40 Pierwszy mi się nie otwiera drugi jest r e w e l a c y j n y !! szczególnie druga część gdzie tańczą kocham taniec a TEN taniec jest :) był połączeniem i syntezą i nowym ujęciem na luzie i z perfekcją z humorem i zmysłowością wizyjnie i kolorystycznie ciało które tańczy z radoscią jest jednym z piękniejszych widoków pewnie w sporcie też to jest ale ja kocham .. tanieć :) ;) dzięki \ NIE PRZESTAWAJ :) trzeci ten o granicach jest kontrowersyjny i stanowi świetny temat do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Delfiny 20.09.08, 13:53 To jedyne ssaki, które oddychają świadomie. Gdy z jakichś powodów stracą przytomność - tracą życie. Dlaczego natura tak je wyposażyła? A może to ułomność? Czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 zegar śmierci 22.09.08, 22:45 nie wiedziałam o delfinach ... to zadziwiające i niesamowite ptaki pewnie też jak stracą świadomość w locie to spadną tylko człowiek asekurant se poleży na ziemi :) chyba ze wlezie do samolotu lub łodzi podwodnej a mozę ktoś chce sobie obliczyć kiedy umrze :) ? www.mort.szu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Delfiny 24.09.08, 19:51 tylko przez moment, ale są:) pl.youtube.com/watch?v=0HeUixe_Lpg Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 imiennik 25.09.08, 13:39 czasem buddyści dla ćwiczenia budują starannie z miłością miesiącami zamek z piasku tylko po to aby go ... zburzyć z radoscią i bez żalu a ja ostatnio sprawdzałam czy moje imię faktycznie jest do mnie podobne :) ;) ;) www.imiennik.pl/index.php?ids=1 www.imiennik.pl/index.php?ids=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: imiennik/ zegar smierdzi/ tania ezoteryka 25.09.08, 17:19 no, i jak? jest podobne? moje - wg tego serwisu - znaczy: ' ta, co odkryla tajemnice zycia' no, nie wieeem... a reszta opisu juz mniej chwalebna... --- a zegar smierci - mi smierdzi - sprawdzilam przewidywana date smierci mojej zmarlej matki, i nawet w ujeciu pesymistycznym - powinna ona zyc jeszcze kilkanascie lat. to chyba odmierza ilosc lat dzielaca dana osobe od statystycznego punktu zejscia, okreslonego przez funckje takie jak plec, wyksztalcenie, miejsce zamieszkania, bmi oraz uleganie nalogowi palenia. krotko: malo wiarygodne. zastanawia mnie jeszcze po co zegarowi moje imie i nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Zielona Gałązka 25.09.08, 21:15 zegar śmierci załączam nie dlatego że prawdziwy ale dlatego że to ciekawostka -ludzkie pragnienie OBLICZENIA śmierci :) nie traktuję tego jak ezoteryki ale jak psychologię dążeń myślenie o śmierci wydaje mi się ... korzystne ;) szczególnie w wersji zabawowej żeby równocześnie się nei dołować człowiek zyskuje inną szerszą perspektywę której na co dzień mu brak każdy powinien sobie czasem testament zastanowić się nad głębszym sensem swych poczynań relacji i dążeń szczególnie w kontekście tego co i tak zostawi i pozostawi zaś co do imion - to mojego nie ma ale to też zabawa lubię zabawy podczas których możesz się zastanowić jaki jesteś czy taki jak piszą czy właśnie nie samo zastanawianie się jest ciekawe wiele kobiet to lubi a oto ciekawa strona Zielonej Gałązki: zielonagalazka.pl/forum.php dużo o koncertach podróżach i muzyce :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf 'ezoteryka' 25.09.08, 23:39 www.mydeath.net/index.html oto stronka, gdzie mozesz perfekcyjnie zaplanowac swoj pogrzeb - teoretycznie wizyty na niej ze smiercia cie oswoja, poszerza horyzonty itd a moze nawet planowanie pogrzebu stanie sie jedna z twoich ulubionych aktywnosci ;) zabawy w imiona, dni narodzin itp ymm, wlasnie sie dzis zastanawialam czy jestem taka jak moje imie po czym zaczelam sie zastanawiac nad tym, ze przeciez jakis tam inny wroznik calkiem inne rzeczy o mnie gadal niz ten imiennik a i tu i tam moglam znalezc pewne podobienstwa wobec mnie zywej moze jakby to wszystko polaczyc w calosc - wszystkie te imienniki, horoskopy, numerologie i co tam jeszcze, moze wyszloby cos naprawde na temat ? a moze raczej nie? ja lubie rozwiazywac rozne testy osobowosciowe, polecam te ze strony similarminds, ich wyniki dostarczaja wielu danych do przemyslen. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: 'ezoteryka' 26.09.08, 20:56 bardzo dziękuję za stronkę ;) wygląda atrakcyjnie i na pewno w niej pogrzebię , tym bardziej ze szukam na imprezę jakichś ciekawych psychozabaw :) :) ta strona jest jak prezencik jakbyś jeszcze jakąś znała z ciekawymi magicznymi takimi wpływającymi na wyobraźnie) tr4stami i zabawami to proszę daj namiary ;) Pzodrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 similarminds 26.09.08, 21:07 to znaczy dzięki za similarmind (ta z pogrzebem mi się nie podoba ) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: similarminds 28.09.08, 03:09 mi tez nie podoba sie mydeath strona. przyjaciel - fantasta entuzjastycznie przeslal mi ja w darze. ja - jak na razie - a moze tak juz zostanie - nie znajduje w sobie zadnych cennych, ogolnoludzkich wskazowek dla potomnosci. nie interesuje mnie tez moj wlasny pogrzeb, ani takie fiesty w ogole. u mnie - dlugooczekiwane - burze i ulewy ostatnio czynia swiat piekniejszym :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: similarminds 28.09.08, 03:15 ja też lubię burze deszcz ... chciałabym się kiedyś kochać w deszczu ciepłym letnim deszczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: similarminds 28.09.08, 03:21 wszystko przed toba - gdzies napewno pada, gdzies napewno jest lato, gdzies znajdzie sie ktos, kto podziela twoje pragnienie mozna tez poczekac az sie wszystko samo ulozy odpowiednio... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 ...miłość w deszczu... 28.09.08, 15:26 pl.youtube.com/watch?v=FfBeEIBR0mc Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Indie i szał uszczęśliwiania 29.09.08, 21:15 mam podobne opinie 1.w poradnikach nie piszą o szczęściu tylko o udawaniu na siłę szczęścia 2. smutki, troski i nieszczęścia i depresje maja swój sens i wartość, choć są ciężki gorzkie i trudne www.newsweek.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=22566 No i jeszcze dla kolorytu .. Indie :) (długo sie ładuje neistety) pl.youtube.com/watch?v=SXsDSp_KAGA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: Indie i szał uszczęśliwiania 30.09.08, 01:40 bardzo ciekawy artykul! pomaga uswiadomic sobie moc ' ducha czasu'... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 czy znasz 03.10.08, 21:05 znasz może jakieś bardzo ciekawe psychozabawy ? mądre i dające do myślenia ? na wyobraźnię ? szukam czegoś takeigo ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: czy znasz 05.10.08, 02:35 yyy, jedno mi na mysl przychodzi teraz: zycie ;) a tak powazniej, pamietam o istnieniu testu, ktory polegal na stworzeniu wlasnej opowiesci z roznych podanych elementow typu las, woda, niespodziewane znalezisko, dom, polana, zwierzeta. opowiastke poddawalo sie nastepnie interpretacji. nie bardzo wiem jak mialabym to zgoglowac, ale kiedy znajde - wrzuce tutaj :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 każdego ranka w Afryce budzi sie lew ... 05.10.08, 23:55 super super ;) a ja mam w prezencie coś ciekawego "Każdego ranka w Afryce budzi się gazela, która wie, że musi biec szybciej niż najszybszy lew, albo zostanie zabita. Każdego ranka w Afryce budzi się lew, który wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, albo umrze z głodu. Nie ma znaczenia czy jesteś lwem, czy gazelą - kiedy wstanie słońce, lepiej żebyś już biegł." :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: każdego ranka w Afryce budzi sie lew ... 05.01.09, 23:49 świetne :] Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 miłosna tantra 03.10.08, 21:32 www.tantra.ovh.org/tantra3.html a jeszcze chciałam zacytować Juliana Przybosia: "nic się jeszcze nei stało, nic się nie spełniło: świat nie j e s t świat się wiecznie z a c z y n a" :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Bonjour Vietnam 10.10.08, 23:16 www.visualgui.com/motion/BonjourVietnam.html Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Bonjour Vietnam 11.10.08, 00:31 droga Aretho jakie to piękne świat ma takie w sobie pokłady piękna ze pragnę aby .. trwał rozwijał się stawał nieustannie ;) Pozdrawiam :) ps gadu mi padło całkowicie mail działa napisze Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 26.10.08, 00:04 www.youtube.com/watch?v=R9rw0CmRJWk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 niech swiatło wchodzi 30.10.08, 00:19 cos przepięknego ten ... nastrój subtelność smutku i nostalgii ... dziękuję ja troche dziś przyrodniczo fascynuja mnie swiaty fantastyczne i realne zarazem photo.net/photodb/photo?photo_id=6224448 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 26.10.08, 00:08 www.youtube.com/watch?v=cS2BrxcWWZA Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 blusowe nuty 30.10.08, 00:27 ten jest smutny jak Oświęcim boli i jest piękny głęboko poruszająco piękny jak blues Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Jesień, jesień już... 29.10.08, 23:22 pl.youtube.com/watch?v=_tHgtzAJePo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Jesień, jesień już... 30.10.08, 00:24 a u nas halny wieje ... liście brzony na wietrze jak konfetti i kastaniety te hiszpańskie zwroty nagłe zamarcia bo spazmatycznych synchronicznych piruetach oczarowana jestem tym spektaklem każdy jego fragmencik jest niekończącym sie hymnem ku istnieniu moje serce bije za szybko chcę odpocząć Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Buika 16.11.08, 23:16 a tu znów coś pieknego sie znalazło :) ; www.youtube.com/watch?v=3TOqoNVxl8Q&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 01.01.09, 15:57 www.youtube.com/watch?v=YQiPQgMTkEI Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 04.01.09, 13:15 www.youtube.com/watch?v=NDxhRanfyUc Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Sainkho Namtchylak 04.01.09, 23:40 Moja odpowiedz :) :) :) :) www.youtube.com/watch?v=MAF7zQ-hyDQ Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Sainkho Namtchylak 05.01.09, 00:08 www.youtube.com/watch?v=1AfNOKQdY-U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Sainkho Namtchylak 05.01.09, 00:13 www.youtube.com/watch?v=rAnbR2a2IxA Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Sainkho Namtchylak 05.01.09, 00:11 www.youtube.com/watch?v=Ssh8KJoDwX Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 05.01.09, 23:38 pl.youtube.com/watch?v=3yIfHdkwln4 Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 05.01.09, 23:45 od Złotego załadował mi się tylko ostatni link bardzo interesujący i wokalnie i instrumentalnie odpoczywam w jego wodach spokojno niespokojnych :) a od gada tez oglądnęłam nazwę go : romantyczny dynamiczny idealizujący marzycielski i plastyczny a ja wam piękną historię o Camille Claudel kochance Rodina pl.youtube.com/watch?v=M90xw81ox0E&feature=channel Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 06.01.09, 00:05 świetne podoba mi się dzisiejszy Twój... secik? :] wcześniej miało być nawiązanie do folku... pl.youtube.com/watch?v=Ssh8KJoDwX8 Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 06.01.09, 00:48 brrrrrr... świat jest coraz piękniejszywww.youtube.com/watch?v=6vIxwAV35dc&feature=related .... www.youtube.com/watch?v=SMvfAYEaE8c&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 07:27 a nie jest ? może żyjesz w innym świecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 19:15 owszem ulepszanie świata zauważam,muszę sobie zrobić nowy paszport,pewnie będzie piękniejszy z tymi biometrycznymiwww.youtube.com/watch?v=4hRsPLbM2cE Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 21:44 pl.youtube.com/watch?v=FAbzNG23ogU Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 22:10 pl.youtube.com/watch?v=TAeoMbXs8wM Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 22:19 pl.youtube.com/watch?v=tU_BMD8KpCw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 22:27 pl.youtube.com/watch?v=giYmignnw1c Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 22:37 to wracam do rzeczywistościwww.youtube.com/watch?v=OB2m1MBlS-4 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 22:47 pl.youtube.com/watch?v=A2-hJtJrXxc&feature=channel_page Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 22:59 pl.youtube.com/watch?v=cDMyIfuTpBc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 23:06 Jutro coś zuploaduję bo już mi się pomysły z youtube'a skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złoty i Gad - historia o kochance Rodina 07.01.09, 23:11 o dla shan też coś mamwww.youtube.com/watch?v=VF5uWNohvGA Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: death is the road to awe 08.01.09, 00:24 pl.youtube.com/watch?v=O_sOTfeSoDw pl.youtube.com/watch?v=JdAg_bNoBGQ Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: death is the road to awe 08.01.09, 00:48 pl.youtube.com/watch?v=FiROxYD16Go Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: death is the road to awe 08.01.09, 00:49 tak mnie te laleczki zinspirowały Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: death is the road to awe 08.01.09, 01:11 Chernobylem Void of Silence się licytować nie będę, na dobrą noc pl.youtube.com/watch?v=GdZn7k5rZLQ Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: death is the road to awe 08.01.09, 10:59 www.wrzuta.pl/audio/tJgV3dESC6/ pl.youtube.com/watch?v=af46Bzgs_5I Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: death is the road to awe 09.01.09, 23:30 www.youtube.com/watch?v=EjAoBKagWQA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: death is the road to awe 10.01.09, 00:05 www.dailymotion.pl/video/x3uk0t_mr-bungle-pink-cigarette-fanclip_creation Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: death is the road to awe 10.01.09, 11:27 www.youtube.com/watch?v=QjCucYRNvTs Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Clint mansel i andaluzyjski pies 07.01.09, 22:38 jazda bolesna wierzę ze niektórzsy tak mają a wszyscy czasem mamy tak podprogowo z drugiej strony .. mocne ma ktoś życie niektórzy biorą narkotyki aby się tak zagubić :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 figle w Chinach 07.01.09, 22:33 no ten jeździec faktycznie jakoś pozytywniej jedzie w swoim sztormie :) nawet jakby zachwycony chyba do Chin dojechał :) ;) piękne i tyle w tym lekkiej figlarnej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 chłopaki - ja TEZ coś mam na dobranoc :) 07.01.09, 22:55 choć wasze dni bardzo płodne i mnie się udało coś znaleźć zapładniającego an ostro może tak PTAKI powstały ?? vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=1778399&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: chłopaki - ja TEZ coś mam na dobranoc :) 07.01.09, 23:03 To są ptaki! Świetna sprawa :] Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Rozmowa z Bogiem 10.01.09, 15:34 pl.youtube.com/watch?v=RJ6kdfA5DbQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Pada pada... 16.02.09, 21:40 śnieg i to całkiem sporo tego napadało www.youtube.com/watch?v=0I7FkqNjr8I Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 anioły? 17.02.09, 14:58 Piękny spektakl niepełnosprawnych "tancerzy" do muzyki islandzkiego zespołu Sigur Ros www.youtube.com/watch?v=zQ5Grncdjlc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 jakżem opieszała ostanio :) lecz dziś .... 17.02.09, 15:36 kilka linków które mnie kręcą oto pierwszy bardzo pozytywny : www.youtube.com/watch?v=nBgE2jOgJYc ale i coś innego tzreba kliknąć link i wyszukać Przezroczysty człowiek WARTO :) adonai.pl/download/prezentacje/?id=132 :) z pozdrowieniami i podziękowaniami dla wszystkich poszukiwaczy rzeczy interesujących inspirujących i pięknych :) szczególnie za anioły kontrowersyjne anioły świata Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ułatwienie w szukaniu 17.02.09, 15:49 Przezroczysty Człowiek znajduje się w podanym linku w jego drugiej części (z prezentacjami) , po prawej stronie :) (chyba czwarty) podaje jeszcze raz link adonai.pl/download/prezentacje/?id=132 Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 świetny! 17.02.09, 17:17 ten pokaz slajdów "przeźroczysty człowiek" A przyszła mama robi niesamowite wrażenie! Odpowiedz Link Zgłoś
dingdong Re: jakżem opieszała ostanio :) lecz dziś .... 19.02.09, 22:43 jezuuuu, solarka, przeciez ten watek to juz mozna do historii zaliczyc...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 coś dingdongowego 19.02.09, 23:05 no ja sama jestem wiekowa i tym bardziej jak ktoś coś znajdzie pięknego to ... miam mniam się cieszę ;) weź coś rzuć na żer :) Odpowiedz Link Zgłoś
dingdong Re: coś dingdongowego 19.02.09, 23:23 ano wrzuce, tylko musze poczytac troche wiecej, zeby wpasc w temat...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Bądz światłoczuły 21.02.09, 00:37 Spodobała mi się piosenka Flinty www.youtube.com/watch?v=it_pivMpbpA taka ekologiczna pozytywna :) może się komuś spodoba :) lecz wkrótce ferie się skończą i znów nie będzie zcasu na forum PSY :) które tak lubię w całej jego dziwacznej eklektycznej obfitości :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 21.02.09, 21:41 Upragnione, egzotyczne i dalekie życie gdzieś tam na bliskim wschodzie... z bliska... dalekie... z niezwykłych i zwyczajnych perspektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 lets the children play 21.02.09, 22:47 Dziękuję ;) Nigdy tam nei będę wiec patrzenie poszerza moja wyobraźnię :) a w podzięce coś co zrobiło na mnie wrażenie Ciało ludzkie jest niesamowite video.google.pl/videosearch?q=girl%20and%20ball&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wv#q=gimastic+ball+girl&hl=pl&emb=0 i do tego z muzyczką mojego kochanego Gothan Project :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Gymnast Girl 21.02.09, 22:49 sory !!! ten link nie wystarczy trzeba jeszcze do tego wybrać Gymnast Girl :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 21.02.09, 22:55 im dłużej to oglądam to twoje egzotyczne z ta muzyką tym bardziej mi się podoba lecz tez niepokoi mnie Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 27.02.09, 19:05 zlotyswit napisał: > Upragnione, egzotyczne i dalekie życie gdzieś tam na bliskim wschodzie... > Stawiam na ... Tadżykistan, byłą republikę radziecką; Rysy twarzy ... Z jednej strony islamski ubój a z drugiej (w drugiej minucie) kobiety tańczące publicznie i do nich dołącza starszy mężczyzna a potem jeszcze sceny tańczących par mieszanych; teraz już i w Tadżykistanie to chyba niemożliwe ... > > z bliska... dalekie... z niezwykłych i zwyczajnych perspektyw. > Ciekawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 tango 21.02.09, 23:32 www.youtube.com/watch?v=4u6ycs90YIk&feature=related :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 moments 22.02.09, 01:26 wspaniałe.. gdy oglądałam film nie odbierałam tego tak jak tym linku też mam coś fajnego: kh-moments.com/index.html podoba mi się to przechodzenie jednych rzeczy w drugie :) dobrej nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 HA! 25.02.09, 01:25 dziękuję warto by o poczekać bardzo lubię akie rzeczy ludzką nieokiełznaną TWÓRCZOŚĆ która jest zabawą skargą atakiem uwodzeniem ostrzeżeniem i tajemnicą :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 coś cudownego czyli historia - kto pamięta jeszcze 25.02.09, 01:30 cytat z wątku na forum :) fragment komiksu o forumowiczach który ułożyła fantazyjna i pełna poczucia humoru koleżanka "Malone zgasił papieros tak jak robią to prawdziwi mężczyźni, zadeptując go jak robaka, jak każdego robaka jaki wszedł mu w drogę. Przez jej myśli nieustannie przewijały się nitki podświadomej energii wyczulone na każde niebezpieczeństwo. Nie mogła zrozumieć tego co widziała. Mężczyzna po prostu stał. Postanowiła, że nie usłyszy dziś krzyku swojej podświadomości. Spokojnie zboczyła ... Poczuł się prawie tak jakby łzy zakręciły mu się w oczach. Prawie, bo on nigdy nie płakał. Żył. Wiedział to bo czuł przejmujący ból. Wiedział jednak, że nie może się z tym zdradzić. Bezruch jej ciała w żaden sposób nie przekładał się na bezruch jej włosów Spokojnie wciągnął powietrze. Takie rzeczy się nie zdarzają. To był przypadek. Babett spojrzała na swój stylowy zegarek, bo ona musiała mieć wszystko stylowe. Uśmiechnęła się do własnych myśli na samo wspomnienie jak kupowała spluwę. "poproszę najdroższą i żeby torebki mi nie wypchała Wcisnęła pedał gazu tak mocno jak pozwoliły jej na to szpilki od Diora. Gdyby Malone miał otwarte oczy ukazałaby mu się para kuszących podwiązek spinających to cudo w całość. Rana krwawiła pomimo zaciśniętych na niej palców. Szybkim i pewnym krokiem przechadzała się w te i wewte po pokoju. Jej kot ostentacyjnie spokojnym ruchem przespacerował pod jej nogami.. Alicja zerknęła z zazdrością na spokuj jaki bił z jej czarnego przyjaciela. Z resztą jaki to przyjaciel! Nic nam nie pomógł. Długo się nie zastanawiając zerwała z siebie koszulę i wrzuciła do zlewu. Lekko zaokrąglone biodra, wciętą talia i te cudowne, aksamitne piersi. One były tak idealne, że aż karykaturalnie nie pasowały do istoty ludzkiej. Co chwilę sięgała po białą gazę. Jej wiedza o zalepianiu takich ran znosiła się do wiedzy z życia codziennego. Miała też chwilę aby się przyjrzeć twarzy tego mężczyzny. Niby przystojny. Tylko widać, że trochę przeszedł. Na twary miał cztery blizny, i kilka śladów po drobnych starciach. Mocna szczęka jakby była potwierdzeniem trudnego dzieciństwa. Nie pasowały oczy. Spokojne, wyraźne, szczere.. a przede wszystkim żywe. Bardziej pewnym ruchem poszedł do łazienki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: coś cudownego czyli historia - kto pamięta je 25.02.09, 22:45 Dięki Solaris:)))) Alez się ubawiłem. Hej! były czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 wydostać sie z siebie 27.02.09, 00:56 teraz mnie to bardziej wzrusza ale wtedy w swej całości (kontekście całego OPOWIADANIA którego to tylko urwane fragmenty, perełki) - wtedy ryczałam ze śmiechu i wyłaziłam z siebie .. cos ze mnei wyłaziło tak chyba jest zawsze jak się nam coś szczególnie podoba wychodzimy z siebie czujem,y taka presję czujemy taką chcieć nagle zrobić coś więcej dla kogoś , świata czy siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 26.02.09, 23:16 www.youtube.com/watch?v=1t-YArh0zR4 Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 27.02.09, 00:52 ale przepiękną piosenkę znalazłeś ;) jest taka delikatnie radosna będę jej słuchać co dzień na dzień dobry żeby wewnętrzne słońce było czyste i naoliwione hi hi ;) ciekawa jestem jakie są słowa nie znam francuskiego choć czasem nei znać słów bo okazują się głupie choć melodycznie obiecywały RAJ :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 27.02.09, 05:37 To jest hebrajski, pieśniarz pochodzi z Izraela a tekst piosenki przetłumaczył SachikoSuki w komentarzach i raczej nie wieje z niego optymizmem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 coś o .. Tocharach :) 27.02.09, 14:24 kurcze nie odróżniam hebrajskiego od francuskiego ... słowa są naparwdę ciekawe (ku mojemu zdziwieniu) będę je kontemplować :) a tu jeszcze link ciekawy :)(trochę duży) http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.burlingtonnews.net/redhairedmummiesloubeaut.JPG&imgrefurl=http://www.dobreforum.pl/historia/941-tocharzy-wielka-zaginiona-cywilizacja-w-chinach.html&usg=__EtJnmRi512ScMvtd35Pie6WZdog=&h=226&w=388&sz=20&hl=pl&start=212&um=1&tbnid=5brt-3dFMn1MeM:&tbnh=72&tbnw=123&prev=/images%3Fq%3Dpustynia%2Bpi%25C4%2599kno%26start%3D198%26ndsp%3D18%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: coś o .. Tocharach :) 28.02.09, 00:04 Teraz coś z kraju którego nikt nie rozumie ;) pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Lake_Dian.jpg&filetimestamp=20081030034901 Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: coś o .. Tocharach :) 28.02.09, 11:32 zlotyswit napisał: > Teraz coś z kraju którego nikt nie rozumie ;) > Co masz na myśli? No to chyba jeszcze bardziej niezrozumiały jest ten kraj. wyborcza.pl/5,75539,3688565.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 czemu tego kraju nikt nie rozumie? 28.02.09, 13:02 przepiękna muzyka kiedy jej słucham to tak jakbyśmy się dotykali :) dziekuję:) ale czemu piszesz że tego kraju nike nie rozumie? co ty zrozumiałeś ? czy oni rozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czemu tego kraju nikt nie rozumie? 28.02.09, 13:22 Chiny to dziwny kraj. Choćby przez to że ostał się tam komunizm i w dodatku w miarę dobrze funkcjonuje (pomijając handel ludźmi, regulacje narodzin i pomiatanie obywatelem co z resztą u komunistów typowe) No i pismo, język, całkiem odmienna kultura. ps do usług :] Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: czemu tego kraju nikt nie rozumie? 28.02.09, 14:22 Tak, ale to tylko 60 niechlubnych lat w prawie 4000-letniej historii. A poza tym liberalizacja postępuje ... Ale jak fascynujące jest to, że ta - jedna z najstarszych cywilizacji świata - miała tak ogromny wpływ na wielką część Azji a potem rozprzestrzeniło się po całym świecie. Medycyna (fizjologia, diagnostyka, akupunktura, akupresura), ziołolecznictwo, kuchnia, filozofia, sztuka, rzemiosło itd Odpowiedz Link Zgłoś
i.zimne.spojrzenie.ma Re: świat jest coraz pięknieszy ? 28.02.09, 10:44 solaris_38 jest przekonana, że świat jest coraz piękniejszy. Ja odpowiadam - nieprawda! www.joesnyc.streetnine.com/archives/lower_east_side-january_16_2009_32.html Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 28.02.09, 12:13 Co to okres buntu w wieku lat 12-tu? To prawda że wybrałaś nie najładniejsze zdjęcie ale czego to dowodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
i.zimne.spojrzenie.ma Re: świat jest coraz pięknieszy ? 28.02.09, 12:36 Oczywiście. Niczego nie dowodzi, Zloty. Jednak obrazuje mój pogląd na tak postawioną tezę. Nie czepiałabym się, gdyby: - zniknęły z powierzchni ziemi fruwające w wietrze, lub leżące w krzakach foliówki, - gdyby poznikały z jezior, rzek i stawów np. stare opony, - gdyby ryby nie snęły w fetorowych rzekach, - gdyby ptactwo morskie nie było oblepione czarną mazią, - gdyby woda w rzekach była przeźroczysta jak w ogrodach watykańskich, - gdyby nie było masowej hodowli drobiu w ciasnych klatkach przy jarzeniówkach... itd Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 28.02.09, 12:43 mhm z tym że pamiętaj że żyjesz w społeczeństwie oświeconym i świadomym gówna które niesie ze sobą cywilizacja. Mamy najbardziej rygorystyczne przepisy chroniące środowisko. Jeżeli jesteś przeciwko cywilizacji jako takiej masz pełne prawo i swobodę z niej zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
i.zimne.spojrzenie.ma Re: świat jest coraz pięknieszy ? 28.02.09, 13:01 zlotyswit napisał:Jeżeli jesteś przeciwko cywilizacji jako takiej masz pełne prawo i swobodę z niej zrezygnować. O, nie. Bo cywilizacja niesie także rozkosze. A dokładnie, wzbogaca koszyk rozkoszy a chociażby i pospolitych przyjemności. Np. poranna rozmowa przez internet z kimś z drugiej półkuli, szybkie przemieszczanie się, telefony komórkowe, przekraczanie bezpiecznej szybkości, itd, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 28.02.09, 13:12 wiec walczmy o neutralizację szkód które sami powodujemy nieumyślnie tylko z braku wyobraźni serca a te dostaliśmy wszak za darmo od losu boga czy co kto wierzy idę na spacer :)] bo słońce wyszło :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 zimna :) 28.02.09, 13:10 mnie akurat to zdjecie sie podoba ale w kwestii ogólnej piszesz że śmieci ci przeszkadzają że prymitywizm ludzki i brak serca i wyobraźni (warunki hodowli) ale :) to tak jakbyś samej siebie nie lubiła za to że robisz kupę i sikasz Produkujemy niepotrzebne i szkodliwe związki które mogą nas zabić i dlatego musimy sie uczyć JAK JE NEUTRALIZOWAĆ w tej nauce zawsze ci którzy JESZCZE sa na pierwotniejszych stadiach będą złymi uczniami lub odmówią nauki cywilizacja przetrwa JEŚLI tych rozumnych pracowitych i sercem będzie na tyle dużo aby pojawiające sie kolejno problemy rozwiązywać i jakos zaopiekowac sie tymi co prymitywni i bez wyobraźni wala kupę pod siebie lecz nawet gdyby ludzka cuwilizacja nie przetrwałą czy świat będzie mniej piękny ? nie wiem może tak ? a może nie ? wierzę a moja wiara jest moim wyborem a nie wiedzą że człowiek jeszcze się bezie rozwijał i jeszcze wspaniałe rzeczy uczyni i wyeliminuje problemy niegodnej hodowli na rzecz jakiejś ? symbiozy ? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
margin1 :) 02.03.09, 21:40 solaris - chcialabym miec taką sąsiadkę jak Ty, jeśli mialabym potrzebę porozmawiać o czymś mądrym, po prostu zapukalabym do Ciebie i zaprosila na kawę. Na pewno byłabym innym czlowiekiem...bardzo zaluje , że nie mieszkasz tak blisko mnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 wystarczy wiedzieć że są 02.03.09, 23:33 muszę powiedzieć ze bardzo lubię moich sąsiadów nawet nei dla tego ze są jacyś szczególnie mili raczje trudni a jednak udało mi się znaleźć jakiś taki rodzaj dystansu, z którego naparwdę ich lubię mam jedną bardzo bliską ukochaną sąsiadkę :) ale miejsca na pewno by się znalazło i dla ciebie ;) ;) :) a DOBRYCH ludzi nigdy dość wokół czasem nawet wystarczy WIEDZIEĆ ŻE SĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
margin1 solaris 04.03.09, 18:37 zapewne mieszkasz 1000 km ode mnie :( Ja jestem dolnośląskie :( Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 02.03.09, 18:12 William Butler Yeats, (1865–1939), irlandzki poeta i dramaturg. * Gdybym miał niebios wyszywaną szatę Z nici złotego i srebrnego światła, Ciemną i bladą, i błękitną szatę Ze światła, mroku, półmroku, półświatła, Rozpostarłbym ci tę szatę pod stopy, Lecz biedny jestem: me skarby – w marzeniach, Więc ci rzuciłem marzenia pod stopy, Stąpaj ostrożnie, stąpasz po marzeniach. o Źródło: He Wishes for the Cloths of Heaven (Poeta pragnie szaty niebios), z tomu Wiatr pośród trzcin, 1899 (tł. Leszek Engelking) * Gdybym miał niebios haftowane szaty, Złotym i srebrnym przetykane światłem, Błękitne, ciemne, przydymione szaty Nocy i światła, i półświatła, Rozpostarłbym je pod twoje stopy. Lecz jestem biedny, mam tylko sny, Moje sny ścielę pod twoje stopy, Stąpaj więc lekko, bo stąpasz po snach. o Opis: w tłumaczeniu Ludmiły Marjańskiej * Ponieważ miękka leśna trawa Cóż może, jeśli nie powtarzać Kształty zająca, który w niej spoczywał. o Źródło: Pamięć, 1919 (tł. Maciej Cisło) * Problem z niektórymi ludźmi polega na tym, że kiedy nie są pijani, są trzeźwi. -- pl.wikiquote.org/wiki/William_Butler_Yeats Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ucieczka czy wymarzony plan 02.03.09, 23:42 bardziej mi się podoba tłumaczenie Mariańskiej w obecnej epoce marzenia urosły do rangi jakiegoś mitu i nieważne jakie mogą być głupie nierealne ale to marzenia nie mam szacunku do marzeń byle jakich przeciwnie sądzę ze więcej marzeń prowadzi ludzi na manowce bo są tylko ucieczką nie są żadnym upragnionym celem i nie zagrzewają do czynów lecz do siedzenia na kanapie a to tłumaczenie ze snami jest takie jakieś ulotne subtelne podkreśla raczej ULOTNOŚĆ chwili niż ucieczkowy charakter marzeń Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: ucieczka czy wymarzony plan 03.03.09, 00:48 A mnie znowu na odwrót, pierwsze tłumaczenie wydaje mi się bardziej poetyckie. Twojej opinii co do marzeń także nie podzielam, marzenia mają ważną rolę do spełnienia - pozwalają nam oderwać się od rzeczywistości a chwile kiedy rzeczywistość zamieniamy w marzenie to rzadkość. ale właśnie dlatego marzenie nabiera większej wagi, może być przecież tak że spełnione marzenie staje się rozczarowaniem i czasami lepiej nie uchylać rąbka tajemnicy. marzenia powinny mieć coś wspólnego ze snem - powrót do rzeczywistości po zakończonym "seansie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 lepiej zmienićc fanrtazje niż rzeczywistosc? 03.03.09, 14:55 ale CZEMU chcieć się odrywać od rzeczywistości ? i PO CO rozmiłowywać się w złudach ??? jesli marzyć, to tylko o tym co MOŻE się stać i do czego warto dążyć aby świat był lepszy w rzeczywistości nie w marzeniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: lepiej zmienićc fanrtazje niż rzeczywistosc? 03.03.09, 15:17 Oczywiście dążyć do spełnienia marzeń należy ale marzenia mają też wartość samą w sobie czasami cenniejsze są niż rzeczywistość bo idealne takie jak JA chcę :] Marzyć można o wszystkim o czym się tylko CHCE ;) I niech tak zostanie :) A pytania po co, dlaczego, i na co to komu, uważam za niestosowne :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: lepiej zmienićc fanrtazje niż rzeczywistosc? 03.03.09, 22:12 dziecko mówi ja chce lecz jutro chce inaczej wolę żyć w świecie ludzi którzy biorą odpowiedzialność za własne marzenia jak potrafią tak biorą ale się z tym zmagają ale nie nurzają się w fantazjach tylko po to aby nie być w rzeczywistosci ima bardziej od neigo uciekają tym bardziej stwierdzają że świat nie dorasta do ich marzeń lecz co może rzec uciekający przed nieznanym cieniem podziwiam tych coś stają do walki nawet jeśli czasem giną bo giniemy i tak ale inna jest śmierć uciekającego a inna szukającego w nim dobrego miejsca i ludzi :) tak główkuję :) :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: lepiej zmienićc fanrtazje niż rzeczywistosc? 03.03.09, 22:23 poddaje się, uciekasz mi w ekstremizm marzeniowy tłumacząc swoje antymarzycielstwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Złotego świtu czarny Książę 04.03.09, 22:01 Złotego świtu Czarny książę na nici złączy - perły wiąże ich chłodne światło z morskich głębi o tajemnicy piękna płacze to o Tobie Złoty :) z podziękowaniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Złotego świtu czarny Książę 04.03.09, 22:15 Ach www.youtube.com/watch?v=PBP57yI-jmY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 EMO 04.03.09, 22:58 Gadziu :) to nie w moim stylu dla mnie to takie dorosłe EMO i to w tle dzięków jak z aparatury medycznej :) ale wielu ludziom się podobało ktoś nazwał go geniuszem prostoty lubię zabawy traktuje to jako zabawę i w tym sensie jako zabawa eksperyment mi się podoba szczególnie ze to coś nieco innego i jakaś opowieść o ludziach której bym nie wymyśliła jeślibym nie zobaczyła :) więc dzięki :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Zło tego świtu - czarny Książę 04.03.09, 23:28 wśród bólu płacząc wschodzisz na świat życia próbując chwytasz wszystko lecz z niczym zostajesz wśród bólu płacząc zachodzi twój świat nic nie zostało Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 czarne morze 04.03.09, 23:41 czarne morze dotyka moich pleców przed sobą mam morze jasne jestem granicą między nimi przegrać ni wygrać nie mogę jestem granicą kiedy umrę jasność i ciemność znów zmieszają się w moim miejscu w chaos lecz jednak coś będzie zmienione Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 zatrzymanie swiata 08.03.09, 15:26 medytacja wymaga .. zatrzymania ja pędzę jak szalona ale czasem jednak zatrzymuję się być może wszystko w czym się rozwinęłam pochodzi z tych krótkich okresów ..zatrzymań świata Odpowiedz Link Zgłoś
basaba Re: czarne morze 07.03.09, 21:10 pięknie piszesz o trwaniu...jestem taka szczęśliwa,że trafiłam na Twoje forum solaris.jak widać wielu czuje i widzi podobnie wystarczy się odnaleźć:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 stara pieśń 08.03.09, 15:28 wciąż te same prośby szeptamy od wieków te same labirynty w tych samych miejscach pęknięte złudzenia te same piosenki nawet kiedy milczę powtarzam tylko znany refren więc nie ma mnie jest ludzkość ona śpiewa uczy się tak wolno lecz jest nas coraz więcej i nowy duch się wkrada powoli w starą pieśń :) cieszę się że nowy duch zakwita coraz cieplej obficiej w nas Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 acha :) 02.03.09, 23:43 i nie dodałam : powalił mnie ten fragment : "miękka leśna trawa Cóż może, jeśli nie powtarzać Kształty zająca, który w niej spoczywał" genialne ! Odpowiedz Link Zgłoś
irisarco Aretha04 - dzieki 05.03.09, 18:49 Twoje linki sa cudowne. Takie PIEKNO, jasne niezawile. Mocniej przekonuja w wiare w TWORCE. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Irisarco 06.03.09, 17:26 miło mi :) ale tutaj jest całe mnóstwo ładnych, ciekawych rzeczy od Wszystkich i aż tyle tego, że można się zgubić :) może to też Ci się spodoba? takie trochę nastrojowe... Lara Fabian www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=mdcbxA56p2E&feature=related Andre Rieu bo już niedługo wszystko zacznie budzić się do życia www.youtube.com/watch?v=GCEXyBSvtho&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 przyłączam się do podziękowań :) 08.03.09, 15:31 mam może często inny gust ale niektóre linki Arethy są niesamowicie ciekawe a inne trafiają bezpośrednio do mojego serca czuję się obdarowana przez Arete i .. dziekuję ;) za każdy wpis a za niektóre jestem głęboko wdzięczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: przyłączam się do podziękowań :) 12.03.09, 22:09 może to też sie spodoba :) www.youtube.com/watch?v=9TOYiq6Dj-w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 You Can dance 12.03.09, 22:47 w sprawie tańca to wole you can dance to jest taniec namiętnie oglądam w każdą środę :) ile tam namietnosci pasji do ciała i jego ruchu , do rytmu dźwięku i opowieści :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "Chwile czekania" 07.03.09, 17:10 By nie poddać się chwilom zwątpienia, aby w stronę rozpaczy nie skręcić, by nie umrzeć z rozgoryczenia trzeba wierzyć tej oto sentencji: Najpiękniejsze jest to, co przed nami, co nam przyjdzie dopiero przeżyć, co się zjawi z nowymi wiosnami, by nam życie cudownie odświeżyć. To co było i jest, bardzo boli, targa nerwy i wzrusza sumienie, więc - by zdrowie psychiczne uchronić - najpiękniejsze trzeba mieć w rezerwie. Najpiękniejsze dopiero nadejdzie - może rok, może dwa, może dziesięć - tak się trzeba pocieszać mizernie, gdy bez przerwy przedwiośnie lub jesień ! Najpiękniejsze są dni, które będą, założenie to nic nie kosztuje, borykając się z biedą codzienną, niech się każdy, jak umie, oszukuje. I tej racji nie wolno nikomu kwestionować, negować, przesłaniać. Najpiękniejsze jest to, co przed nami, najtrudniejsze są chwile czekania... Jan Kaczmarek Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kto czeka na szczeście-może nigdy go nie znajdzie 08.03.09, 15:37 myślę ze najpiękniejsze jest to co jest kiedy boli mnie ząb zapominam o tym wprawdzie ale jednak należę do orędowników piękna chwili teraźniejszej :) teraźniejszość jest jedynym co mamy i tylko w niej sa rozwiazania wszystkiego kto nie zanurzy się w chwili teraźniejszej i nie pojmie jej przesłania (np ze trzeba iść do dentysty, zmienić dietę, zacząć dodatkowo szczotkować zęby) nader marną będzie miał przyszłość a wzruszanie się nad tym jak to kiedyś miało się piękne żeby mnie nie zrusza albo mało bo jednak trochę tak ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś