Gość: Andrzej IP: *.unl.edu 19.11.01, 23:33 To nie zart kwieto. Gdybys mial sformulowac swych dziesiec przykazan o zyciu, smierci, itd, jak bys to ujal. Prosze, odpowiedz. Pozdr, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kwieto Re: Dziesiec przykazan kwieta IP: *.ipartners.pl 19.11.01, 23:45 Przypomina mi sie taka opowiastka o medrcu, do ktorego zglosil sie czlowiek z pytaniem o kilka wskazowek na temat zycia. Medrzec napisal na karteczce "Uwaga". Czlowiek nie rozumial, zapytal - ale o co wlasciwie chodzi? Medrzec napisal - "Uwaga Uwaga" znowu pytanie: No ale o co chodzi??? Medrzec pisze: "Uwaga, Uwaga, Uwaga" Czlowiek zupelnie skolowany pyta - ale co oznacza owo slowo "uwaga??" - Uwaga oznacza uwage... Ale na powaznie - nie mam wlasnego dekalogu, wiec chyba Ci nie pomoge, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Dziesiec przykazan kwieta IP: *.unl.edu 19.11.01, 23:49 Dzieki. Bede zwracal wieksza UWAGE na to co czytam w Twoich postach. Szczerze mowiac spodziewalem sie jakiejs przypowiesci lub koanu. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieto Re: Dziesiec przykazan kwieta IP: *.ipartners.pl 19.11.01, 23:51 To nie jest zalecenie - to takie luzne skojarzenie a propos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: Dziesiec przykazan kwieta IP: *.cm-upc.chello.se 19.11.01, 23:59 hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: Dziesiec przykazan kwieta 21.11.01, 11:19 prawdopodobnie ma. Jedno. cos w rodzaju : przykazan miec nie bedziesz. ale nie jestem pewna..... Odpowiedz Link Zgłoś