06.03.12, 09:16
dziewczyny, moje dziecko skończyło 2 lata, a ja wciaż nie mam @
w badaniach wychodzi za niski poziom LH, lekarze chcą mi dawac hormony a ja nie bardzo chce bo mi bardzo nie służą leki hormonalne... (torbiele) karmie piersią w dzień ok 3 razy i w nocy 1-3 razy, ale prolaktyna w normie.
JAk długo nie miałyście @?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: brak @ 06.03.12, 09:48
      ja nie miałam @ 16 m-cy
      lekarka badan nie zlecała, stwierdziła, że nie jest to powszechne, ale nie nienormalne
      dopytywała jedynie czy nie dokuczają mi bóle głowy

jesli możesz idź do innego ginekologa
    • misior_biorn Re: brak @ 06.03.12, 13:05
      Chyba poszłabym jeszcze do innego lekarza.
      Na uspokojenie przejrzyj sobie ten wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,21000,101269753,128900150,Re_jak_dlugo_nie_mialyscie_oresu_po_urodzeniu_dz.html
      I rozumiem cię, bo miałam podobny problem - forum.gazeta.pl/forum/w,21000,120164172,120164172,Luteina_na_wywolanie_okresu_.html
      i okres pojawił się sam, jakoś 30 miesięcy po porodzie. Aczkowiek nie mierzyłam poziomu hormonów, więc nie wiem jakie miałabym wtedy wyniki.

Ale też było tak, że pierwsza pani doktor mówiła straszliwe rzeczy a druga po usg stwierdziła, że wszystko w porządku. I druga miała jak widać rację.
      • 200710a Re: brak @ 06.03.12, 20:52
        to może macie jakiś namiar (wawa) na rozsądnego gina? Bo ja byłam u 3... (tak sie troche tułam, bo nie moge sobie znaleźć gina, sprawdzony w ciąży jest teraz niedostępny) i oni wszyscy ze wywoływać trzeba...
        --
        • fizula Re: brak @ 06.03.12, 22:54
          > niedostępny) i oni wszyscy ze wywoływać trzeba...

A dlaczego trzeba??? Po co, jak to jest normalne. Dopóki się karmi piersią, można nie mieć miesiączki i kwita. Nie jest to częste, ale mieści się w normie.
          • 200710a Re: brak @ 07.03.12, 15:05
            generalnie myślenie idzie w tym kierunku, że prawidłowe funkcjonowanie hormonów działa niejako ochronnie na organizm kobiety (wpływa na mineralizację kości, gospodarkę enzymatyczną itd). Dlatego osteoporoza, cukrzyca, nadciśnienie itd są większym zagrożeniem po menopauzie niż przed i te estrogeny generalnie sa nam potrzebne dla zdrowia, pomagają utrzymać młodość ciała wink a nie tylko sa powodem znienawidzonej @ i PMSu jak zwykłyśmy o nich myśleć... Wiec cykl warto mieć. W dodatku ja prolaktynę mam w normie wiec nie powinna hamować owu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka