Dodaj do ulubionych

droga mrs.t :)

14.10.12, 15:20
Kochana szukam i szukam Twoich wypowiedzi/wpisow na temat nocnego odstawienia od piersi. Chcialabym poczytac (czyt. zastosowac) Twoje metody. Ale Ty nadrukowalas tyle postow, ze przegladniecie ich zajmie mi rok. Moglabys mi cos podeslac?
Z gory dziekuje smile
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: droga mrs.t :) 14.10.12, 22:23
      a no bo to ja tak konkretnie to nie, w wielu watkach o nocach po prostu sie dopisywalam..

jak nic innego nie dziala ludziom to zawsze polecam moja metode wink
      cierpliwoscsmile
      w skrocie - ja "oduczalam" od nocnego mleka przez okolo..10 mcy :smile Trudno powiedziec wiec co to za oduczanie - najpewniej synek po prostu sam dorosl
      Po ok 10 mcach mojego glownie "opozniania" , podawania wody, klepania po plecach, przypominania na dobranoc ze "mleko spi w nocy" - nagle synek zalapal, i sam zaczal mowic "mleko spi", przytulal sie i spal dalej. mial 2,5 roku

generalnie metod , powiedzonek, sposobow trzeba miec sporo, bo jedne dzialaja przez jakis czas, potem przestaja, nowe cos trzeba wprowadzic, potem znow ...i tak sie okazuje ze dziecko wnocy nagle nie musi pic mlekawink

w momencie kiedy synek zalapal ze mleko w nocy spi, to przyznam ze nie podaje piersi w nocy nawet jesli przypadkiem ni z tego ni z owego chce w nocy mleko (no chyba ze chory etc) - no ale znam mojego synka, i wiem ze mu tym nie szkodze, ze tak juz jest ( no i u nas wynika to z tego ze mam drugiego ssaka na piersi)

tu kilka linkow moze

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=w+nocy+opoznianie&author=mrs.t&title=&forum=
      spojrzyj tez na wyklety wink watek o "wychowywaniu kulturalnego ssaka", okreslany mianem "odstawiania" (no ale jak pisalam takie to odstawianie, ze karmie juz z 40mcy, w tym 15mcy tandemu, owszem, w pryzpadku trzylatka juz nie karmie na zadanie a tylko wieczorem/rano (choc ostatnio sie ssakprzyssal o jakiejs niecnej godzinie sie nawet nie zoientowalamwink ale ma trudny okres ciezkich przejsc trzyipollatka)-)

no. to bylam ja, mrs.t , poznasz mnie po chaosie wypowiedziwink
      • nadave Re: droga mrs.t :) 15.10.12, 17:09
        Dzieki Kochana za odpowiedz. Bardzo lubie czytac Twoje wypowiedzi, uwazam, ze jestes bardzo madra kobieta smile No nic musze sie pomalu barc za mojego ssaka (moja ssawke). Bede probowac smile zycz mi powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka