Dodaj do ulubionych

makabryczny artykuł

08.08.13, 19:13
www.supermamy.pl/talerzyk/3236/2/Odstaw-malucha-od-piersi.html
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: makabryczny artykuł 08.08.13, 21:24
      żenua.
      ciekawe, czy jak autorka choruje to wskakuje na trzy zdrowaśki do pieca, bo jej artykuł opiera się na wiedzy z niemal równie zamierzchłych czasów.
      • misior_biorn Re: makabryczny artykuł 08.08.13, 21:48
        Próbowałam wygooglać ten Poradnik doktor Janiny Lamers, ale jest nie do zdobycia białym krukiem big_grin
        A z tego co odnalazłam to pani doktor albo już jest s.p. albo jest damą baaardzo wiekową - zdjęcie z bardzo dawna wink, więc sam podręcznik pewnie też pisała w latach '60? '80? Świetne źródło na artykuł w internecie w 2013, doprawdy big_grin
        • panna.z.wilka Re: makabryczny artykuł 08.08.13, 21:59
          no ja też ową panią doktor próbowałam wygooglać, ale znalazłam tylko tyle, że była odrynatorem na noworodkach na Karowej od 1960 do 1980.
          • panna.z.wilka i jeszcze coś 08.08.13, 22:17
            ur 1921, zm 1996
            sanitariuszka w Powstaniu Warszawskim.
            no kurcze, było nie było, w medycynie 50 lat to ogrom czasu. ciekawe, czy autorka artykułu chciała zrobić szum, czy naprawdę umknął jej ten "drobny" szczegół, czyli data powstania poradnika dr Lamers.
    • aannagr Re: makabryczny artykuł 08.08.13, 22:11
      Ja obstawiam, że to dziennikarski żart smile
      Bo aż trudno uwierzyć, że ktoś to na serio wysmarował...
    • fizula Re: makabryczny artykuł 08.08.13, 22:20
      Najlepsze z tego są komentarze nie pozostawiające suchej nitki na autorce.
    • muumucca Re: makabryczny artykuł 08.08.13, 22:49
      wesiora.pl/zdrowie-kobiety/
      To chyba źródło.
    • q_fla Re: makabryczny artykuł 09.08.13, 08:44
      Moim zdaniem autorka artykułu popełniła jeden merytoryczny błąd: karmienie dziecka tylko piersią powinno trwać nie dłużej niż 180 dni.
    • panna.z.wilka już zniknął 09.08.13, 11:09
      czyli jednak chlapnęła baboka wink
      • asjula1 Re: już zniknął 09.08.13, 11:20
        Ten duzo lepszy nie jest.
        www.supermamy.pl/szafa/3231/Karmic-mlekiem-z-piersi-czy-butelki.html
        • mama.rozy Re: już zniknął 09.08.13, 18:54
          widziałam i ten,chyba w ogóle te portale są faktowo-pudelkowe
          ale podobno tylko niektórzy nie widzą artykułu...
    • naturalna.nie.eko Re: makabryczny artykuł 10.08.13, 08:44
      artykuł jest już usunięty, właśnie chciałam go jeszcze raz przeczytać.
      • juisy Re: makabryczny artykuł 10.08.13, 08:49
        Hmmm, a ja mogę go przeczytać. Próbowałam dodać komentarz, ale nie można komentować sad Dziwi mnie to, że redakcja nie przyznaje się do błędów i wprowadza nieprawdziwe informacje.
        • misior_biorn Re: makabryczny artykuł 10.08.13, 11:55
          Może te z was, co widzą, mają artykuł jeszcze w cache'u przeglądarki. U mnie też go już nie ma.
          Za to zostawiłam komentarz pod tym drugim artykułem który linkujecie i godzinę później go nie było. Prosiłam o podanie które to przeciwciala znajdę w mm w odniesieniu do treści, że mm nie zawiera ich "aż tak wiele" co mleko matki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka