Dodaj do ulubionych

tandem a siara

24.01.17, 03:08
Witam jestem dobę po cieciu i wciąż z piersi leci rzadkie wodniste mleko mojego 2,5 lata. Karmię go raz dziennie przez 2min na dobranoc, az dziwne że taka laktacja się utrzymala. No ale marrwie się o siarę, bo chyba jej nie ma, a pielegniarki juz mnie terroryzuja ze dziecko glodzę, że za chudy pokarm.
Obserwuj wątek
    • born_to_sea Re: tandem a siara 24.01.17, 20:49
      Gratulacje!
      Trzymaj noworodka przy sobie, karm na każde kwęknięcie, a jak żółty jest i ospały, to wybudzaj! Możesz smyrać, przewijać, mokrym wacikiem buzię przecierać... Byle obudzić na jedzenie.

Pielęgniarkom powiedz, żeby się w nos pocałowały.

Ja miałam w końcówce ciąży takie przeźroczyste szare mleko. Zmieniło się w gęste, wręcz pomarańczowe chyba dopiero trzeciego dnia po porodzie.
      Cc nie ma tu znaczenia, liczy się fakt odejścia łożyska, to jest sygnał dla organizmu. Zatem wszystko u Ciebie ok smile

Nie pozwól dokarmiać, jeśli nie spadnie na wadze więcej niż 10%

Powodzenia, napisz, jak Wam idzie.
      • mamamajstra Re: tandem a siara 25.01.17, 16:54
        big_grin mamy trzecią dobę i pokarm zgęstniał. Zmienił kolor i jest przypuszczalnie bardziej tłusty, bo Córcia najada się na dłużej. Ciekawe jak Starszy zareaguje jutro na mamę i powrót jego mepcio smile
        • born_to_sea Re: tandem a siara 26.01.17, 13:02
          Jak już się sobą nacieszycie, to daj znać, jak poszło smile
          • fizula Re: tandem a siara 27.01.17, 01:59
            Wielkie gratulacje!
            Mleko oczywiście od początku było najwłaściwsze i dla malucha smile Siara może być też przejrzysta. Zdrówka życzę dla maluszka!
            • schiraz Re: tandem a siara 28.01.17, 18:28
              Trzy miesiące temu urodziłam synka wciąż karmiąc córkę 27 m-cy (obecnie). Pokarm był taki jak trzeba cały czas (zmieniał się w kwestii wyglądu ale nie wpływało to na wagę i najadanie się dziecka). Jestem zdania (na podstawie wyłącznie własnej obserwacji co prawda), że karmienie straszaka nie wpływa w żaden sposób umniejszającą na karmienie noworodka. Każde sobie wyciągnie ile potrzebuje. Tylko cierpliwości matki w tym trzeba (no i chęci bo to jednak jest męczące a nic na siłę)
          • mamamajstra Re: tandem a siara 30.01.17, 18:39
            miał być tandem, a wyszło samoodstawienie. Jestem zdziwiona do granic możliwości mego umysłu, jak mój Starszak mógł zrezygnować z piersi. Pił do spania nocnego i czasami w nocy jak potrzebował, a po powrocie ze szpitala do spania czyta tata, a mama ma leżeć obok. Widzi moje piersi co chwilę, bo wiadomo noworodek w akcji, ale slowem nie wspomni. Zadziwiające! A dodam, że nigdy slowem nie wspomnialam, że będzie musiał ustąpić siostrze czy cos takiego.
            • born_to_sea Re: tandem a siara 30.01.17, 22:36
              No to gratulace jeszcze raz smile Widać gotowy już był, możesz być dumna z niego i z siebie, że dotrwałas do jego własnej decyzji o rezygnacji z kp.
              Super.
            • katica1 Re: tandem a siara 31.01.17, 09:20
              Uwielbiam to forum. Życie ludzkie przerasta o lata świetlne najlepsze filmy i książki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka