poziomkaa83 15.02.10, 18:54 Witam, Skąd czerpiecie pomysły na lekcje z maluszkami? Chodzi mi o zerówckę, może polecicie jakieś ciekawe stronki:) pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna335 Re: teaching kids 15.02.10, 21:56 ja to glownie z glowy korzystam:) a najbardziej im sie podoba odwieczna piosenka Head and Shoulders spiewana coraz szybciej z obowiazkowym podskokiem na koncu :) czasem biore pilke i dzieci sobie podaja z rąk do rąk przy grajacej muzyce, jak zatrzymam cd wtedy musza sie np przedstawic : I am ... , albo powiedziec kolor, czy cyfre zalezy co akurat jest omawiane czasem rzucamy sobie duza kolorowa pluszowa kostka i trzeba powiedziec cyfre ktora sie zlapie, albo klade na podlodze flashcards z cyframi i obok czesc garderoby lub zabawki albo zwierze i trzeba powiedziec po ang co to jest :) to bardzo fajna praca jest, ale niezwykle wyczerpujaca:) Odpowiedz Link
poziomkaa83 Re: teaching kids 15.02.10, 22:10 Dokładnie, znam te, które stosujesz. Moje dzieciaki uwielbiają Simon Says, Flies are flying oczywiście z modyfikacjami w zależności od tematu. Ale chodzi mi o zakres tematyczny, skończyły mi się pomysły: kolory, liczby, ubrania, częsci ciała, jedzenie, przybory szkolne, rodzina Odpowiedz Link
anna335 Re: teaching kids 15.02.10, 22:22 zabawki? zabawki ciche - dolly, teddy, scooter, ball, car, train zabawki glosne - trumpet, robot, plane, boat, phone zwierzeta? domowe - cat, dog, fish, rabbit, parrot, spider (?), turtle dzikie - crocodile, elephant, tiger, lion, monkey, giraffe albo wyggoglaj sobie kindergarten na pewno cos znajdziesz:) ja tam mam tematy do konca roku ale moze dlatego, ze mam zajecia tylko 2x w tyg a ile razy Ty masz ? Odpowiedz Link
anna335 Re: teaching kids 15.02.10, 22:29 moze to Cie zainspiruje? vocabulary.co.il/blog/learning_vocabulary/connecting-the-dots-learning-by-categories/ Odpowiedz Link
poziomkaa83 Re: teaching kids 15.02.10, 23:08 thanx, Bardzo często korzystam z piosenek i rymowanek, jeśli chcesz mogę Ci parę podesłać. pozdr Odpowiedz Link
anna335 Re: teaching kids 16.02.10, 11:08 dziekuje, juz nie upchne w moim napietym planie nic nowego:) Odpowiedz Link
comoda1 Re: teaching kids 18.02.10, 10:43 Witam! A ja będę bardzo wdzięczna za materiały do nauki dla 7-letniego chłopca - piosenki, rymowanki, linki. Bardzo dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link