alina.walkowiak 21.10.10, 15:30 Czy szkoły językowe zapewniają Wam zestaw dla nauczyciela? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chinwag Re: Pytanie do lektorów 22.10.10, 06:22 Oczywiście...a Ty musisz sama je zakupić? Odpowiedz Link
testman Re: Pytanie do lektorów 22.10.10, 15:13 pewnie. to jedna z tych rzeczy, o której lektor w normalnej szkole językowej nie musi się martwić. inne rzeczy tego typu to DZIAŁAJĄCE ksero, papier toaletowy, mazak do tablicy itp. Odpowiedz Link
georgia83 Re: Pytanie do lektorów 25.10.10, 22:39 oj tak, oprocz teacher's book i CD ROM mam tez flashcards, dvds, dodatkowe materialy dla nauczyciela w postaci testow, cwiczen gramatycznych takze pod tym wzgledem szkola jezykowa jest super Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Pytanie do lektorów 26.10.10, 15:09 Dzięki za odpowiedzi. Ja usiłuję wywalczyć taki zestaw, bo poprzedni lektorzy byli w tym względzie całkiem do doopy i kupowali sobie sami :/ Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Pytanie do lektorów 26.10.10, 15:11 Hmmm....ja pracuję na wyższej uczelni - kiedy zmieniałam podręcznik zadzwoniłam do przedstawiciela danego wydawnictwa, przedstawiłam się skąd, powiedziałam że zmieniamy podręcznik i spytałam czy mogłabym dostać komplet dla nauczyciela - po kilku dniach przyszedł:) Odpowiedz Link
ladyinblack Re: Pytanie do lektorów 26.10.10, 19:25 W szkole językowej dostawałam wszystko, co potrzebowałam, na uczelni i w "normalnej" szkole (gimnazjum i liceum) sama sobie załatwiam od wydawnict albo nawet oni sami przychodzą do szkoły i obdarowywują. Tylko w pierwszym roku pracy naiwnie kupowałam sobie sama - dobrze, że przestałam, bo do dziś już bym pewnie zbankrutowała;) Odpowiedz Link
chinwag Re: Pytanie do lektorów 26.10.10, 20:48 Szkoła zapewnia podręczniki - czy to w ramach ceny kursu, czy za dopłatą - zamawia je dla swoich słuchaczy. Zamawia je w dużych ilościach,a wtedy żadne wydawnictwo nie robi łaski, tylko dorzuca do kompletów zestawy nauczyciela, za friko. Szkoła nie ma więc na czym oszczędzać, nie sprowadzając takich pomocy. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to to, że prowadzący szkołę to dupy wołowe. Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Pytanie do lektorów 26.10.10, 21:15 To jest tak, że ja pracuję w filii szkoły. Dyrektorka i centrum jest w innym mieście i jak zamawia podręczniki to tam są jakieś niezłe układy i układziki... I ja muszę to załatwiać przez szkołę językową, bo nawet faktury nie mam szans na oczy zobaczyć :/ Odpowiedz Link