Dodaj do ulubionych

STEPS IN ENGLISH- podr.do klasy 4

02.04.12, 13:32
Czy warto wybrać ten podręcznik do klasy czwartej? Czy dobrze realizuje nową PP? Czy dobrze napisany jest pod egzamin w klasie szóstej?
Poproszę o wszelkie uwagi na temat tego podręcznika, by dobrze dokonać wyboru.
A jeśli nie ten- to jaki polecacie / wybieracie?
Obserwuj wątek
    • alina.walkowiak Re: STEPS IN ENGLISH- podr.do klasy 4 02.04.12, 20:46
      Jak dla mnie jest zbyt chaotyczny. Nie podoba mi się.
      • renimal Re: STEPS IN ENGLISH- podr.do klasy 4 05.04.12, 15:50
        A czy ktoś pracuje z tym podręcznikiem - mam na myśli Steps- i jest zadowolony?
        A co sądzicie o nowości Macmillana Evolution 1- do klasy 4?
        • carla74-is-me Re: STEPS IN ENGLISH- podr.do klasy 4 10.04.12, 21:41
          Hej,
          ja pracuję na tym podręczniku, jestem zadowolona, dzieciom się podoba, szczególnie komiks w odcinkach. Nie sądzę, żeby książka była zbyt chaotyczna, przerabiałam wiele podręczników, mam więc porównanie. Poza tym ma świetne oprogramowanie do tablicy multimedialnej. Na razie pracujemy na nim pierwszy rok, więcej pewnie będę mogła powiedzieć po całym etapie kształcenia. Poza tym od września będzie nowe wydanie, "egzaminacyjne", zawierające specjalne ćwiczenia przygotowujące do egzaminu. Aha, no i nie pracuję w OUP, to tak gwoli ścisłości ;-)
          • j8ded Re: STEPS IN ENGLISH- podr.do klasy 4 12.04.12, 22:47
            Ja również z niego korzystam, jak dla mnie sprawdza się super. Należy jednak pamiętać, że idealny podręcznik nie istnieje i należy go uzupełniać zadaniami i aktywnościami odpowiednimi dla danej grupy. W Stepsach podoba mi się bogate słownictwo, everyday English (w końcu ktoś wpadł na pomysł nauki całych, UŻYTECZNYCH wyrażeń dla dzieci), słuchanie konkretne z celem, czytanie tak samo, no i dział z kulturą innych krajów. Do tego powtórki po dziale i po paru działach.
            Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka