karasiczek
06.10.14, 14:11
Moi drodzy,
moja corcia ma 2 latka i 8 miesiecy.
Zamierzam ja uczyc w domu (na zajeciach pokazowych dla maluchow caly czas z malymi wyjatkami kurczowo trzymala sie mojej reki/nogi, tak wiec ta opcja nie ma sensu)
Mloda szybko chlonie, zna prawie wszystkie kolory, liczy do 10, zna wiele piosenek, domaga sie ich. Sama domaga sie tez np. czytania Czerwonego Kapturka w jez ang. Stad czuje, ze to jej czas.
Chcialabym to wykorzystac i zrobic cos wiecej. Nie jestem anglista wiec potrzebuje podpory w postaci jakies serii ksiazek/cd z pacynka dla przedszkolakow. Czuje sie na silach bo sama zaczynalam nauke w wieku 2 lat i wiele mi to dalo (szczegolnie jezeli chodzi o wymowe). Pisze o tym gdyz obawiam sie, ze zaraz tlumy zbiegna sie i zaczna mowic po co takiemu maluchowi angielski. Otoz jestem przekonana, ze on wiele daje. Nie w przypadku slownictwa, gramatyki ale w przypadku akcentu i latwosci zapamietywania/uczenia sie.
Rozwazalam poki co:
Hippo and Friends starter
Here's Patch 1 (choc obawiam sie, ze piesek moze nie zrobic szalu na corce)
Hello Cheeky (jest na etapie uwielbienia dla 5 little monkeys)
Bylabym wdzieczna za porade. Czy jakas z tych serii jest warta uwagi. Moze cos innego?
Nie chcialabym wydac wiecej niz 200-230 zl.
W przypadku powyzszych serii oznacza to ksiazke dla nauczyciela, cd, pacynka i ksiazka dla ucznia (bez bajerow typu Flashcards, Posters, DVD itp).
Pozdrawiam!