escollo
22.10.14, 20:06
Witajcie,
pracuję dla firmy językowej X, która prowadzi zajęcia w firmie Y. Mam wiele grup w firmie Y. W jednej z nich jest uczeń z bardzo silną osobowością, dominujący, chcący byc w centrum uwagi. Jest na zdecydowanie wyższym poziomie niz reszta jednak nie chce przeniesc sie do wyzszej grupy bo w obecnej nie musi się wysilać i 'błyszczy'. Reszta grupy jest zniechęcona bo osoba rozklada zajecia. Zaproponowalam tej osobie przenosiny do wyzszej grupy jednak uczen nie chce bo tam musialby cos robić, i nie bylby ze swoją psiapsiolką w grupie. Skontaktowalam się więc z moją firmą jezykową aby przeniesc tę osobę do wyższej grupy, szkola z kolei przedstawila sprawę w dziale szkolen firmy odpowiedzialnych za języki. Przyszla odpowiedz, ze po 'wewnętrznej analizie' ta osoba zostanie w dotychczasowej grupie. Czyli wg mnie po prostu zapytali tę osobę czy chce się przenieśc a ona oczywiscie ze nie. Czyli wyszlo, ze ja (jedyna znająca sytuację w grupie i poziom) nie mam nic do powiedzenia i to uczen decyduje w jakiej jest grupie. Co robić? Walczyc? Spróbować rozmawiać z tym uczniem i wprowadzać nowe zasady na zajęciach?