Dodaj do ulubionych

DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI

28.01.15, 09:04
Jakie są wasze typy?
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 30.01.15, 14:21
      dla kogo
      • pinezka.777 Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 31.01.15, 19:37
        "How now brown cow"? "Pronunciation in Use" =>serie na każdy poziom. Zalezy, dla kogo.
      • communicativemethodsucks Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 02.02.15, 08:43
        Pytam tak ogólnie, bez szczególnej specyfikacji poziomu czy celu nauki. Model RP.
        Chodzi mi zwłaszcza o melodię i intonację zdań, co jest pominiete lub potraktowane skrótowo w popularnych podręcznikach.
        • communicativemethodsucks Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 18.03.15, 09:07
          To o co mi chodziło (intonacja pytań i zdań, linking, intrusive linking sounds, weak forms) jest w książce:

'New Headway pronunciation course - intermediate'.
    • very.martini Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 18.03.15, 20:45
      Wejdź na stronę Marka Hancocka i blog Adriana Underhilla
      • pinezka.777 Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 18.03.15, 21:29
        Hancock to własnie autor Pronunciation in Use, ktore wymieniłam
        • anglofil Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 21.03.15, 00:19
          Tak wszystkie poziomy headwaya i pronunciation in use sa świetne, warto mieć wszystkie bo się uzupełniają hedway i to pr in use.
          • communicativemethodsucks Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 21.03.15, 07:52
            Mam Pronunciation in use Hancocka, Wymowe angielską dla wszystkich Bałutowej, Say it right, Sounds foundation Underhilla, Wymowe amerykanska Arabskiego (musze się pozbyć bo wole RP) - ale tak praktycznie najbardziej pasuje mi Headway - pronunciation course. Poza tym oczywiście speech shadowing.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka