communicativemethodsucks 28.01.15, 09:04 Jakie są wasze typy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinezka.777 Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 31.01.15, 19:37 "How now brown cow"? "Pronunciation in Use" =>serie na każdy poziom. Zalezy, dla kogo. Odpowiedz Link
communicativemethodsucks Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 02.02.15, 08:43 Pytam tak ogólnie, bez szczególnej specyfikacji poziomu czy celu nauki. Model RP. Chodzi mi zwłaszcza o melodię i intonację zdań, co jest pominiete lub potraktowane skrótowo w popularnych podręcznikach. Odpowiedz Link
communicativemethodsucks Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 18.03.15, 09:07 To o co mi chodziło (intonacja pytań i zdań, linking, intrusive linking sounds, weak forms) jest w książce: 'New Headway pronunciation course - intermediate'. Odpowiedz Link
very.martini Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 18.03.15, 20:45 Wejdź na stronę Marka Hancocka i blog Adriana Underhilla Odpowiedz Link
pinezka.777 Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 18.03.15, 21:29 Hancock to własnie autor Pronunciation in Use, ktore wymieniłam Odpowiedz Link
anglofil Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 21.03.15, 00:19 Tak wszystkie poziomy headwaya i pronunciation in use sa świetne, warto mieć wszystkie bo się uzupełniają hedway i to pr in use. Odpowiedz Link
communicativemethodsucks Re: DOBRE PODRĘCZNIKI DO FONETYKI 21.03.15, 07:52 Mam Pronunciation in use Hancocka, Wymowe angielską dla wszystkich Bałutowej, Say it right, Sounds foundation Underhilla, Wymowe amerykanska Arabskiego (musze się pozbyć bo wole RP) - ale tak praktycznie najbardziej pasuje mi Headway - pronunciation course. Poza tym oczywiście speech shadowing. Odpowiedz Link