Dodaj do ulubionych

Kursy dla lektorów/nauczycieli warte polecenia

27.05.06, 13:22
chiałabym zrobić jakiś kurs doszkalający w wakacje ale zupełnie nie wiem jak
do tego się zabrać. Gdzie szukać? Mam pomysł żebyśmy tutaj napisali o kursach
które są warte polecenia. Gdzie - czy w Polsce, czy w UK? Czego dotyczą? Ile
kosztują?
Byłoby to bardzo przydatne szczególnie dla początkujących nauczycieli ;-)
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska FTBE 27.05.06, 13:59
      Ja robiłam FTBE dla nauczycieli Business English. W "Teacher" w Warszawie.
      Całość, wraz z egzaminem kosztował mnie ok 800-900 złotych. Rewelacyjnie
      przeprowadzony, polecam!
      • samaira Re: FTBE 27.05.06, 20:06
        dziekuję :-)
        Natalia jak zwykle pierwsza do pomocy.
        Piszcie dziewczyny (i chłopaki) o wszystkich kursach, to może być bardzo
        przydatne!
    • amused.to.death Re: Kursy dla lektorów/nauczycieli warte polecen 28.05.06, 15:03
      może nie kurs, ale też warto:
      konferencja iatefl we wrześniu (w tym roku w Poznaniu) - dwa dni wykładów.
      Fajna sprawa, ja byłam w zeszłym roku w Toruniu, polecam.

tutaj więcej informacji:
      iatefl.org.pl/conferences/poznan2006/
      • asia23bb a propos IATEFL troche OFF topic 28.05.06, 20:22
        > konferencja iatefl we wrześniu (w tym roku w Poznaniu) - dwa dni wykładów.

Od dawna chcialam sie wybrac, ale niestety, cena mnie skutecznie odstrasza. 300
        zl za sama konferencje, plus dojazd, jedzenie i zakwaterowanie to co najmniej
        pol mojej pensji. Nie uwazacie, ze za 2 dni to troche duzo?
        • amused.to.death Re: a propos IATEFL troche OFF topic 28.05.06, 23:37
          cena faktycznie nie jest zachecająca.
          Na szczęście dla mnie ja akurat jestem z Poznania.

W zeszłym roku była w Toruniu, więc sobie powiedziałam, ze pora odwiedzić Toruń.
          W sumie nie wyszło tak drogo - spaliśmy w akademiku, gdzie cenu duuuuużo niższe niż w hotelach, pociąg - jakiś pośpieszny, też w granicach rozsądku, no a jeść trzeba wszędzie... zawsze można jakiś niedrogi bar znaleźć.
    • testman Re: Kursy PILGRIMS 28.05.06, 20:40
      kursy Pligrims - teachers.pilgrims.co.uk/teachers/default.asp

dość znane na świecie, wiele tematów, zwykle w duchu humanistycznym, trwają
      zwykle 2 tygodnie w wakacje.

cena zabójcza - 1080 Euro w tym roku, ale dofinansowywane przez Unię Europejską
      dla nauczycieli w szkołach publicznych. Przy zdobyciu dofinansowania (nie
      pamiętam szczegółów, ale trzeba wypełnić dużo papierów) - uczestnik płaci około
      10% wszystkich kosztów.
    • testman Re: E-DOS TT Solutions 28.05.06, 20:45
      Jednodniowe konferencje/warsztaty organizowane przez E-DOS TT Solutions, czyli
      Grzegorz Śpiewak + koledzy (Steinbrich, Kryszewska, Ściborowska, Smolik,
      Rosińska i inni)

Koszt 75-95 złotych. W tym zwykle lunch lub kanapki i kawa/herbata.

Opis trenerów i poprzednich edycji na stronie www.e-dos.org/

Jedna edycja zwykle odbywają się w Warszawie + gdzieś w Polsce (np. Gdańsk,
      Kraków, Łódz)

Najbliższe spotkania 3-4 czerwca. Keynote speaker Scott Thornbury (!).

Brałem udział w kilku poprzednich edycjach. Dobra organizacja, ciekawe tematy.
      • natalia.brzeska zgadzam się z Testmanem 28.05.06, 20:49

Bardzo dobrze zorganizowane warsztaty!
      • asia23bb Re: E-DOS TT Solutions 29.05.06, 15:12
        Moglbys dodac jakies szczegoly na temat planowanej konferencji? Nie moge sie
        doszukac na stronie. Albo podaj prosze linka, gdzie sa takowe szczegoly.
        dzieki!
        • testman Re: E-DOS TT Solutions 30.05.06, 22:32
          sobota Łódź
          niedziela Warszawa

a szczegóły tutaj:

www.e-dos.org/thinkfresh/index.php
          • anuska25 Re: E-DOS TT Solutions 02.06.06, 19:23
            Czy moglibyście się podzielić materiałami i wiedzą z tejże konferencji?
            Za poźno się dowiedziałam:(
            Będę ogromnie wdzięczna:)

• testman Re: E-DOS TT Solutions 02.06.06, 22:22
              wiedzą pewnie podzielić będzie się trudno ze względów technicznych, ale pewnie
              handouty będą dostępne na stronie.
    • in_touch FTBE 29.05.06, 14:43
      ja robilem FTBE w Teacher w pazdzierniku 2005 i uwazam, ze poziom szkolenia byl
      żENUJąCY!!!!!
      • natalia.brzeska Re: FTBE 29.05.06, 20:32
        in_touch napisał:

> ja robilem FTBE w Teacher w pazdzierniku 2005 i uwazam, ze poziom szkolenia
        byl
        > żENUJąCY!!!!!

A to ciekawe. Ja robiłam rok wcześniej - kurcze, nie pamiętam nazwiska
        prowadzącego, taki dosyć młody chłopak, chyba po Anglistce i MBA na SGH,
        rewelacyjnie przygotowany, prezentacje w power point, świetne ćwiczenia dla
        kursantów, mnóóóóstwo materiałów (mam cały segregator) ogólnie wszyscy byliśmy
        zachwyceni.
        • in_touch Re: FTBE 29.05.06, 21:51
          to zdecydowanie nie ten sam człowiek. Prowadzący przyniósł jakies matertiały
          xero, belkotał o uczeniu BE, mylił sie, próbował zorganizowac szkolenie w formie
          workshop/case study tylko, że niestety nie wiedział jak to zrobic, nie znał sie
          na zagadnieniach finansowych (których probował uczyć). Jego koleżanka zaś
          przyniosła odbite próbki listów a także tłumaczyla zasady body language.
          DRAMAT!!!!! na szczęscie uczę BE od wielu lat i potrzebowałem jedynie zdać ten
          egzamin, więc szkolenie nie było mi potrzebne. Poszedlem z ciekawości, ale
          rozczarowanie totalne!!!!!
          • natalia.brzeska Re: FTBE 29.05.06, 22:25
            in_touch napisał:

> to zdecydowanie nie ten sam człowiek. Prowadzący przyniósł jakies matertiały
            > xero, belkotał o uczeniu BE, mylił sie, próbował zorganizowac szkolenie w
            formi
            > e
            > workshop/case study tylko, że niestety nie wiedział jak to zrobic, nie znał
            sie
            > na zagadnieniach finansowych (których probował uczyć). Jego koleżanka zaś
            > przyniosła odbite próbki listów a także tłumaczyla zasady body language.
            > DRAMAT!!!!! na szczęscie uczę BE od wielu lat i potrzebowałem jedynie zdać ten
            > egzamin, więc szkolenie nie było mi potrzebne. Poszedlem z ciekawości, ale
            > rozczarowanie totalne!!!!!

No to rzeczywiście porażka. Ja tez już wiele lat uczę BE, na dodatek jestem po
            Ekonomii i idąc na ten kurs myślałam włąśnie, że będzie porażka, nudy itp.
            Jednak jak juz napisałam bardzo miło zostałam zaskoczona. Podpatrzyłam u
            prowadzącego sporo nowych pomysłów, technik uczenia, prezentacji itp. Tak wiec
            było warte tej kasy! No i te wszystkie materiały, które dostaliśmy!
            Jak sobie przypomnę nazwisko prowadzącego to napiszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka