Dodaj do ulubionych

Sherlock Holmes poszukiwany :)

02.04.09, 13:41
Poszukuję książki w wersji elektronicznej:
"Three Adventures of Sherlock Holmes"
Penguin Readers Level 4

Mam factsheet, teacher's notes i klucz, ale nie mam samych opowiadań na tym poziomie, a bardzo, bardzo potrzebuję.

Helpunku :)
Obserwuj wątek
    • rts77 Re: Sherlock Holmes poszukiwany :) 20.07.09, 14:24

www.czytamy.pl

tam ściągniesz za 5 zł:)
    • kociamama Re: Sherlock Holmes poszukiwany :) 01.08.09, 15:25
      Twoi uczniowe naprawde czytaja readersy? Ja jestem ich przeciwniczka. Mnie samej
      nigdy nie krecily, bo to tak jak czytanie brykow, ale zastanawim sie, kto to
      czyta? No bo ludzie, co lubia czytac porwa sie raczej na "prawdziwe" ksiazki,
      zeby satysfakcja byla, a ci co nie lubia to i tak niczego nie czytaja, tym
      bardziej nudnych uproszczonych historyjek.
      • scrivo readersy 06.08.09, 21:34
        ależ dzieciaki na jakimś początkowym etapie mają czytać w oryginale opasłe tomiska??? dla nich wielkim sukcesem i zachętą jest przeczytanie takiego własnie "bryku" po czym mogą sobie samym powiedzieć "przecyztałem KSIĄŻKĘ po angielsku". Na ambitneijsze dzieła przyjdzie czas, przecież ci uczniowie (jeśli mowa o wieku 8-15) czasem anwet nie czytają nic po polsku. Rzecz w tym by rozbudzić ciekawość, połechtać ambicję, pokazać ze moznam ze się potrafi.
        Ja nie czytałam readersów bo gdy zaczynałam naukę w dawnym prl'u to ich nie było. polowałam na jakiekolwiek gazety po ang. szperałam po księarniach i antykwariatach. ale trudno oczekiwać współcześnie takich zachowań w sytuacji dostępności i obfitości rynkowej dóbr wszelakich.
        ANyway, lepiej zacząć od readersa niż w ogóle nigdy nie sięgnąć po żądną lekturę w języku obcym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka