sister-el-dorado 02.09.09, 12:15 Nie męczy was to? Mnie osobiscie meczy.. Na początku przyjmowalam zaproszenia, ale .. obecnie mam wiecej uczniow w znajomych niz swoich znajomych.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poziomkaa83 Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 12:53 u mnie jest podobna sytuacja :/ nowych już natomiast nie akceptuję Odpowiedz Link
sister-el-dorado Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od uczniów 02.09.09, 12:59 Mnie najbardziej drazni to ze co wejde na portal to w nowo dodanych zdjeciach widze głownie dzieci , które uczylam lub ucze ( i które wstawiaja non stop nowe zdjecia- które mnie malo obchodzą ) i tym sposobem nie widze zdjec znajomych ( bo gubią sie w tym natloku zdjec malolatow) Odpowiedz Link
reflexion Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 13:35 z całym szacunkiem dla dzieci, ale nie przyjmuję ich zaproszeń. w ogóle portal jest bez sensu, ponieważ z definicji powinien być dla ludzi, z którymi chodziło się do szkoły, na studia, a nie dla sąsiadów i kogoś kogo znam wyłącznie z widzenia. a dzieci to dzieci, mają swoich rówieśników i ich powinni sobie zapraszać. w ogóle to uważam, że n-k za bardzo obnaża nasze życie prywatne, a w przypadku nauczycieli, wykładowców naraża ich na głupie komentarze ze strony uczniów. jeden z moich wykładowców z Poznania został tak obrażony publicznie w komentarzu.... co do mnie, to ja tam mam tylko imię i nazwisko, szkoły i jedno zdjęcie, z informacją, że powiem więcej wyłącznie na priv'a. śmiać mi się chce z tych co mają ponad 100 znajomych - strasznie "głębokie" muszą być te znajomości. Odpowiedz Link
ladyc Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 13:51 I have more than 100 'friends' and some of them are real friends and some are acquaintances only (isn't that what znajomi means in Polish). Some are people that I contact regularly and some are people that I contact rarely but that I don't want to lose contact with. I have students as my 'znajomi' but my students are adults so it isn't as bothersome as some of you have. My favorite thing about n-k is that I can keep in touch with the lady who was in the hospital room with me after we had our babies. It is fun to see each others pictures and chat about our kids. Of course we were strangers before that hospital stay, but I think it doesn't hurt to have an extra 'friend' or two. Of course when I am invited by someone I don't know (or remember) I ask them to remind me how we know each other. If I'm not interested, I don't accept. It's that simple. It's harder when you want to eliminate somebody later. I know people who are so afraid that they close their account and open a new one! However if I had too many kids as my friends, I might consider that option. Odpowiedz Link
jacinda Off topic Ladyc 02.09.09, 14:30 I've just had a sneak peek at your blog and I must admit - it's quite interesting. I might have a longer read later tonight. Odpowiedz Link
ladyc Re: Off topic Ladyc 02.09.09, 17:15 Jacinda-Feel free to peek into my life whenever you feel like it :) Odpowiedz Link
jeriomina Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 17:23 No więc wyobraź sobie, że można mieć 100 a nawet więcej bliskich znajomych. Ja nie traktuję tak serio i czarno-biało n-k bo to tylko portal rozrywkowy. Dzieci nie przyjmuję. Studiuję już na drugiej uczelni a na poprzedniej wszyscy się znali, bo było nas mało i stale współpracowaliśmy ze sobą, różne kierunki i różne lata - podejrzewam, że większość z was nie ma tutaj pojęcia o tym, jak to jest być na uczelni artystycznej i NAPRAWDĘ znać setki osób. Co innego na filologii, gdzie znam tylko osoby z mojego roku. Niektórzy chodzili do większej ilości szkół niż tylko jedna podstawówka, liceum i kierunek studiów. Więc może nie mierz innych swoją miarą, bardzo cię proszę;-) pozdr. Odpowiedz Link
pasadenkaa Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 15:14 Absolutnie NIE - uczeń to nie znajomy, mnie wręcz szokuje fakt, że uczniowie wysyłają zaproszenia n-lom, w 'moich' czasach byłoby to nie do pomyslenia (chociaż jestem przed 30stką), to straszne jak zaciera sie ten dystans... Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 18:16 Nie. Odpowiedz Link
dolores12 Re: Nasza-klasa- odbieracie zaproszenia od ucznió 02.09.09, 21:45 Na początku n/k parę zaproszeń przyjęłam i teraz mogę podziwiać zdjęcia codziennie dodawane przez jedną małolatę, która fotografuje się komórką we wszystkich możliwych pozach i ciuchach:-/ Nowych zaproszeń nie akceptuję. Odpowiedz Link