Dodaj do ulubionych

codzienny balsam do ciała

15.12.10, 19:53
Polećcie, proszę, balsam do ciała do stosowania na co dzień. Ma nawilżać i dobrze się wchłaniać. Nie chce mi się czasami stosować tych wszystkich ujędrniających mazideł, ale czegoś używać muszę, bo mam suchą skórę. Kupiłam ostatnio oliwkę Nivea, tłuści jak szlag, ale czy nawilża to wątpię. Jakby miał pompkę to w ogóle byłoby super. Aha, proszę o nie polecanie czerwonego Garniera, bo zapach dla mnie jest nie do zniesienia.
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: codzienny balsam do ciała 15.12.10, 20:06
      Polecam Garniera, ale z mocznikiem (biały). Do skóry bardzo suchej. Z resztą każdy balsam do ciała z mocznikiem polecam, bo nic tak nie nawilży skóry. Garnier jako jedyny z mocznikiem, co prawda tylko 5%, ale zawsze, jest dostępny nie w aptece.
      • anaiss Re: codzienny balsam do ciała 15.12.10, 20:15
        Lupa, ja miałam z mocznikiem tylko mleczko z La Roche Posay (Iso-urea czy jakoś tak) - fajne, ale po pierwsze marny miało stosunek ceny do wydajności, a po drugie po depilacji nóg nie do użycia, bo szczypało jak diabli.
        • kasha77 Re: codzienny balsam do ciała 15.12.10, 20:47
          granatowe mleczko do ciała Nivea.
      • chorwatka13 Re: codzienny balsam do ciała 20.12.10, 11:49
        z balsamów do codziennego stosowania szczerze polecam Ci masło do ciała Flosleku, do nabycia w aptekach bądź niektórych drogeriach. PO pierwsze jest bardzo wydajne, po drugie naprawdę dobrze nawilża skórę-samej o nawilżenie mi chodzi, więc wiem co piszę. A poza tym są super zapachy do wyboru- ja dla siebie wybrałam mango&marakuja. Uważam, że to naprawdę kosmetyk godzien polecenia i wart kupienia.
    • issey_miyake Re: codzienny balsam do ciała 15.12.10, 22:33
      anaiss napisała:

> Polećcie, proszę, balsam do ciała do stosowania na co dzień. Ma nawilżać i dobr
      > ze się wchłaniać.

Cetaphil MD Galderma, Allerco Pharmena, Atopra Jelfy.
      • bed.shosanna Re: codzienny balsam do ciała 15.12.10, 23:49
        Krem do twarzy i ciała lub olwika babydream lub hipp,olej jojoba.
        • nie-tak Re: codzienny balsam do ciała 16.12.10, 00:58
          Polecam firmy Dove Body Milk. Te mleczko do ciała preparuje jeszcze je dodatkowo, dolewając do niego naturalnej wody różanej jak i wody z kwiatu pomarańcza - te wody można kupić w marokańskich sklepach. Skóra jest nawilżona, gładka, nie łuszczy się, zachowuje jędrność, lekko różowy naturalny kolor skóry jak i jej młodość.
    • nuova Re: codzienny balsam do ciała 17.12.10, 10:02
      Balsam do ciała Eldena (kupiłam w Aldi), biała butelka - zawiera olej z awokado i ureę. Przeznaczony do skóry normalnej. ja używam codziennie, bo szybko się wchłania, nie ma ciężkiego nieznośnego zapachu, ale pachnie trochę podobnie jak Nivea. Jest jeszcze wersja w niebieskiej butli z olejem migdałowym, ale dla mnie to wersja hardkorowa, bo miałam wrażenie jakbym się wysmarowała olejkiem :) Ogólnie ten biały polecam.
      Mam też biały Garnier i też go polecam.
      • nuova Re: codzienny balsam do ciała 20.12.10, 07:11
        a z pompką mam Eveline spa kokos i orchidea - jest ok.
    • lady.godiva masło Dax Cosmetics Perfecta SPA! 17.12.10, 21:15
      Ja mam pomarańczowo- waniliowe i pięknie pachnie, doskonale się rozprowadza- jak masełko albo krem maślany, nie jest ani zbyt słodki ani zbyt orientalny. Wchłania się doskonale, a skóra jest gładka.
      • anaiss Re: masło Dax Cosmetics Perfecta SPA! 17.12.10, 21:57
        Dzięki, dziewczyny, za podpowiedzi, będę w takim razie testować.
        • lupa_87 Re: masło Dax Cosmetics Perfecta SPA! 18.12.10, 21:15
          Garniera używam bezpośrednio po depilacji i jest super. Mogę jeszcze polecić balsam z mocznikiem Oceanica - Oxedermil.
    • ta_karola Re: codzienny balsam do ciała 20.12.10, 20:25
      Spróbuj balsamów Eveline z pompką
      • anaiss Re: codzienny balsam do ciała 20.12.10, 20:47
        Dzięki, pompka działa na plus :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka