27.03.12, 10:57
Jak nakręcać włosy na papiloty, aby później nie wyglądać jak baran?
Kilka razy kręciłam i za każdym razem po zdjęciu papilotów miałam na głowie "dziwne" poskręcane do maksimum kosmyki.
Macie jakies sposoby?
Obserwuj wątek
    • beti55555 Re: Papiloty 04.04.12, 13:09
      To zależy od długości włosów.
      Ja od 2 lat kręcę codziennie, mam włosy do okolicy łopatki.
      Zakręcam na 2 papiloty, a rano tylko rozdzielam włosy palcami. Nie czesać !!!
      Na koniec odrobina lakieru i trzymają się cały dzień.
      • natka1983 Re: Papiloty 04.04.12, 13:57
        Wszystkie włosy na dwa papiloty? Takie normalne?
        • beti55555 Re: Papiloty 05.04.12, 09:14
          Tak wszytkie włosy na 2 grube papiloty. Z tym że ja mam włosy pocieniowane i nie mam problemu z nakręceniem ich, loki sa wtedy na całej długości. Jeżeli masz włosy obcięte na równo to jest to nie lada wyzwanie.
    • lonely.stoner Re: Papiloty 09.04.12, 17:14
      mysle ze to zalezy glownie od wielkosci (grubosci) papilota- im mniejsze tym drobniejszy skret i tym wiekszy baran na glowie. A poza tym moze wlasnie wlosy luzniej nakrecaj- albo rob jak tu dziewczyna napisala- na cale wlosy 2- 3 grube papiloty zeby lekkie fale zrobic.
    • hermina5 Re: Papiloty 09.04.12, 18:20
      Jeśli chce sie mieć na głowie delikatne loki trzeba:

a) używać gąbkowych papilotów, nie plastikowych i najlepeij w nich spać

b) wybierać te o jak największej średnicy - minimum 2 cm i nawijać grube pasma

c) absolutnie nie rozczesywać ich, tylko rozplątać palcami i lekko utrwalić lakierem - trzeba jednak po takim zabiegu myć włosy codzinnie, bo kołtuny robią sie dość szybko.
      • beti55555 Re: Papiloty 10.04.12, 08:59
        Nieprawda, jeśli używa sie lakieru oszczędnie i takiego który nie skleja włosów nie ma obowiązku mycia włosów codziennie, moja znajoma myje nawet 1 na tydzień, tylko ich nie rozczesuje codziennie.
        • hermina5 Re: Papiloty 10.04.12, 09:57
          >Nieprawda, jeśli używa sie lakieru oszczędnie i takiego który nie skleja włosów
          > nie ma obowiązku mycia włosów codziennie

Spróbuj to robić mając włosy do pasa. Powodzenia!
    • beti55555 Re: Papiloty 10.04.12, 14:47
      Sorry ale autorka wątku nic nie mówi że ma włosy do pasa więc odpowiedzi są specjalnie dla niej.
      Najlepiej jakby sama napisała jak jej wyszły loki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka