Dodaj do ulubionych

PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:36
Wczoraj dostłam śliczny pierścionek zaręzcynowy, jednak okazało się, że jest
troszkę za duży na serdeczny palec - czy można zwężyć pierścionek??
Obserwuj wątek
    • Gość: reggie Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:45
      pewnie,ze mozna kazdy jubiler Ci to zrobi! Gratuluje i pozdrawiam :)
      • Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:48
        regiee dzięki wielkie:)
        Pozrdawiam:)
        • natalia.brzeska Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY 23.09.04, 14:18
          Gość portalu: nastii napisał(a):

> regiee dzięki wielkie:)
          > Pozrdawiam:)

No tak, można go zwęzić, ale może być ślad.
          A nie łatwiej go wymienić na mniejszy rozmiar?
          • Gość: ona36 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 23.09.04, 15:44
            Nie bedzie zadnego sladu. Pozdrawiam
            • Gość: 123 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 23.09.04, 15:50
              A ja zwężałam po jakims czasie obraczkę Składa się z 2 warst. Jedna złoto a
              druga białe złoto. I niestey jubiler bardzo mi ją zniszczyl. Taka powłoka z
              białego złota, ta błyszcząca, odprysnęła. Jak ja odbierałam to nie zauważyłam
              bo byla tak mocno wypolerowana i blyszczała. A teraz widąć ją bardzo wyraznie.
              I wlaściwie to mam zniszczona obraczkę.
              • Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:41
                Niestety nie ma takiego pierścionka w mniejszym rozmiarze. Pasuje mi na
                środkowy palec (wiec może na tym palcu będę go nosiła) bo z tego co mi wiadomo
                to zaręczynowy nosi się na serdecznym.
                • Gość: kk Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.jci.com 23.09.04, 16:59
                  to czy bedzie widac zalezy od rodzaju pierscionka i umiejetnosci jubilera
                  przejdz sie do kilku i spytaj, czy ich zdaniem da sie to zrobic
    • Gość: primavera Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.chello.pl 23.09.04, 22:03
      Ja czesto zwezam pierscionki i nie ma zadnych sladow. Mysle, ze to zalezy od
      umiejetnosci jubilera.
      • Gość: reggie Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:52
        Nie straszcie dziewczyny :) Nasti pojdz do dobrego znanego jubilera,a napewno
        nie spartaczy Ci pierscionka! Napisz jak wyszlo :) pozdrawiam
        • Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:58
          W poniedziłek wybiorę się do jubilera i będę już wszystko wiedziała:) Dziękuję
          wszystkim. Pozrdawiam.
          • Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:59
            Acha, mam jescze pytanie, po ślubie jak doszła Wam obrączka, to na który palec
            dałyście pierścionek zaręczynowy?
            • Gość: reggie Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:13
              to chyba kwestia gustu,kolezanka np zareczynowy miala bardzo skromny i nosi go
              razem z ograczka na jednym palcu.
              • Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:42
                moje znajome też noszą razem z obrączką, jednak złoto po pewnym czasie zaczyna
                się niszczyć.
    • mikams75 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY 24.09.04, 16:27
      Jesli jest z jednokolorowego zlota to mozna zwezic i nie bedzie nic widac. Z
      dwukolorowego nie da sie zwiezic estetycznie.
      Pierscionek po zwezeniu traci swoja trwalaosc - tzn. w miejscu zwezenie nie
      jest juz taki mocny jak wczesniej. No ale w koncu przeciez nie bedziesz nikogo
      bic. Ja mam zwezony i po ilus latach ma sie nadal swietnie.
      • Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:53
        zdecydowałam się na zwiężenie:) Dziękuję za rady:)
    • Gość: marzena Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 16:56
      mozna go zmniejszyć musisz pójść do jubilera i pokazać on powinien Ci
      powiedzieć czy próba nie zostanie uszkodzona i czy nie uszkodzi całości to
      zależy od zdobienia, które na pierścionkach zazwyczaj istniją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka