Gość: nastii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:36 Wczoraj dostłam śliczny pierścionek zaręzcynowy, jednak okazało się, że jest troszkę za duży na serdeczny palec - czy można zwężyć pierścionek?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reggie Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:45 pewnie,ze mozna kazdy jubiler Ci to zrobi! Gratuluje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:48 regiee dzięki wielkie:) Pozrdawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY 23.09.04, 14:18 Gość portalu: nastii napisał(a): > regiee dzięki wielkie:) > Pozrdawiam:) No tak, można go zwęzić, ale może być ślad. A nie łatwiej go wymienić na mniejszy rozmiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona36 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 23.09.04, 15:44 Nie bedzie zadnego sladu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 23.09.04, 15:50 A ja zwężałam po jakims czasie obraczkę Składa się z 2 warst. Jedna złoto a druga białe złoto. I niestey jubiler bardzo mi ją zniszczyl. Taka powłoka z białego złota, ta błyszcząca, odprysnęła. Jak ja odbierałam to nie zauważyłam bo byla tak mocno wypolerowana i blyszczała. A teraz widąć ją bardzo wyraznie. I wlaściwie to mam zniszczona obraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:41 Niestety nie ma takiego pierścionka w mniejszym rozmiarze. Pasuje mi na środkowy palec (wiec może na tym palcu będę go nosiła) bo z tego co mi wiadomo to zaręczynowy nosi się na serdecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.jci.com 23.09.04, 16:59 to czy bedzie widac zalezy od rodzaju pierscionka i umiejetnosci jubilera przejdz sie do kilku i spytaj, czy ich zdaniem da sie to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primavera Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.chello.pl 23.09.04, 22:03 Ja czesto zwezam pierscionki i nie ma zadnych sladow. Mysle, ze to zalezy od umiejetnosci jubilera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reggie Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:52 Nie straszcie dziewczyny :) Nasti pojdz do dobrego znanego jubilera,a napewno nie spartaczy Ci pierscionka! Napisz jak wyszlo :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:58 W poniedziłek wybiorę się do jubilera i będę już wszystko wiedziała:) Dziękuję wszystkim. Pozrdawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:59 Acha, mam jescze pytanie, po ślubie jak doszła Wam obrączka, to na który palec dałyście pierścionek zaręczynowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reggie Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:13 to chyba kwestia gustu,kolezanka np zareczynowy miala bardzo skromny i nosi go razem z ograczka na jednym palcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:42 moje znajome też noszą razem z obrączką, jednak złoto po pewnym czasie zaczyna się niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY 24.09.04, 16:27 Jesli jest z jednokolorowego zlota to mozna zwezic i nie bedzie nic widac. Z dwukolorowego nie da sie zwiezic estetycznie. Pierscionek po zwezeniu traci swoja trwalaosc - tzn. w miejscu zwezenie nie jest juz taki mocny jak wczesniej. No ale w koncu przeciez nie bedziesz nikogo bic. Ja mam zwezony i po ilus latach ma sie nadal swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastii Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:53 zdecydowałam się na zwiężenie:) Dziękuję za rady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 16:56 mozna go zmniejszyć musisz pójść do jubilera i pokazać on powinien Ci powiedzieć czy próba nie zostanie uszkodzona i czy nie uszkodzi całości to zależy od zdobienia, które na pierścionkach zazwyczaj istniją. Odpowiedz Link Zgłoś