Dodaj do ulubionych

Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie?????

13.10.04, 11:12
No wlasnie na reklamach modelki maja piekne farbowane lsniace i grube wlosy
podczas gdy z moich obserwacji wynika ze wlosy po farbach sa matowe
zniszczone, suche i wypadaja?
Obserwuj wątek
    • icegirl Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 11:16
      Bo to JEST reklama.
      Słyszałam, że podczas reklamy włosy modelek są traktowane specjalnym preparatem
      do nabłyszczania. No i odpowiednie światło też ma znaczenie.
      • orgovana Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 11:18
        icegirl napisała:

> Bo to JEST reklama.
        > Słyszałam, że podczas reklamy włosy modelek są traktowane specjalnym
        preparatem
        > do nabłyszczania. No i odpowiednie światło też ma znaczenie.

Ha! tak mna bezczelnie manipulowac ! wyrzucam TV :)
    • Gość: Klara Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie IP: 62.233.181.* 13.10.04, 11:22
      Zgadzam się z poprzedniczką w 200% -tach. Obróbka zdjęć robi swoje, w końcu
      reklamują preparaty do włosów, więc muszą je doskonale poobrabiać. Ale ,
      ostatnia reklama L`oreala z Schiffer pokazuje jednak prawdę - ma strasznie
      matowe, zmęczone włosy - widać kiepsko obrobili zdjęcia, albo ona nie zgodziła
      się na dodatkową stylizację.Ponieważ nie cierpię Elseve l`oreala zaryzykuję
      twierdzenie, że chyba go używała i terAZ widać koszmarne efekty:))))))
      • icegirl Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 12:12
        Dodam jeszcze jedno. Ostatnio Madonna reklamuje radio zet. Bodajże we wprost
        było jej zdjęcie. Cerę miała piękną, świetlistą, bez zmarszczek. Natomiast włosy
        - tragedia. Bez połysku, niestarannie skręcone, gdzie niegdzie siwe - wyglądały
        jak siano. Moja koleżanka stwierdziła, że to efekt zamierzony, ale trudno mi w
        to uwierzyć.
    • jop Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 12:19
      Widocznie używasz kiepskiej albo źle dobranej farby. Ja farbuję profesjonalnymi
      farbami u fryzjera i od lat jestem zachwycona - lśniący, błyszczący czekoladowy
      brąz.
      • justa_79 Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 12:24
        a na jakich farbach pracuje Twój fryzjer? ja też chodzę do fryzjera, a jakoś
        większy połysk miałam po Palette.
      • Gość: orgovana Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie IP: *.zreo.compaq.com 13.10.04, 12:25
        Ja nie farbuje bo mnie przeraza stan wlosow wiekszosci dziewczyn..tak wiec moze
        jest jakas "zdrowa" farba?
        • Gość: kati Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:18
          oczywiście, że jest, zapytaj każda kobietę która ma na głowie VeroColor Joico -
          zdrowe włosy, świetne kolory.reszta to masówka pozdr
          • justa_79 Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 13:22
            kati, a czym ta farba różni się od farb stosowanych przez innych fryzjerów?
            • Gość: KATI! Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie IP: *.zreo.compaq.com 13.10.04, 14:05
              napisz czy jest dostepna tylko u fryzjera i cos blizej plizzz
              • Gość: kati Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:14
                nie znam sie na składzie chemicznym, ale wiem jedno - farbowanie trwa długo, bo
                tej farby niczym się nie podgrzewa itp., zawiera wiele odzywiających
                składników, a w trakcie jej robienia, fryzjer robi włosom regenerację. róznica
                jest zasadnicza - i tyle. pracuja na niej salony Joico.
                • Gość: orgovana Re: Kati IP: *.zreo.compaq.com 13.10.04, 15:20
                  Dzieki za info :)
                  • Gość: kati Re: Kati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:35
                    spróbuj i powiedz jak bylo, sama jestem ciekawa twojej opinii.buzka
                    • Gość: iwcia kati! IP: *.aster.pl 13.10.04, 17:10
                      a mogłabyś podać adres tego salonu jeśli on w wawie jest? bo też chętnie bym się
                      tam wybrała.
                      pozdrowionka!
                      • Gość: kati Re: kati! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:44
                        tel 6204458 pozdr
    • natur-ziolek Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie 13.10.04, 17:47
      Mnie fryzjerka poleciła maskę do włosów 1-2 razy w tygodniu(dla włosów tłustych
      rzadziej)-najlepiej nałożyć maske na noc po uprzednim umyciu głowy;rano
      spłukać.Moje włosy(jasne pasemka)-a mają skłonność do przesuszania-są
      błyszczące i miłe w dotyku przez następne 3-4 dni.Używam maski "Matrix"
    • Gość: Ness Re: Dlaczego modelki maja piekne WLOSY po farbie IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 18:00
      Weź pod uwagę, że modelki zatrudniane do tych reklam dobiera się tak, żeby miały
      piękne, grube i lśniące włosy z natury - wcale bez potrzeby farbowania. Nie
      zgadniesz przecież, czy modelka na zdjęciu ma włosy pięknie ufarbowane, czy też
      to jest jej naturalniy kolor i naturalna uroda.

Ja zresztą, szczerze powiedziawszy, też po farbie mam dużo lepsze włosy niż bez
      - błyszczą i ładniej się układają. Ale grube to one nie są ani przed, ani po :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka