Gość: szalona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 16:00 Znacie jakieś internetowe sklepiki, gdzie mają cynamonowe kosmetyki lub herbatki i inne cynamonowe cudeńka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalooo Re: Wszytsko co cynamonowe... 27.10.04, 16:03 Jest cynamonowy olejek do stóp avonu.Ma dość intensywny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: Wszytsko co cynamonowe... 27.10.04, 16:03 Maniaczka. :P Ja tylko chciałam powiedziec, że w olejkach do kąp[ieli Bielendy jest nowu: pomarańcza z cynamonem. Wąchałam i dla mnie niestety tam pomarańczy za qwiele nie ma, za to wyraźny zapach cynamonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danula Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:11 Ja też jestem cynamonową maniaczką:)) W USA są przepyszne cynamonowe gumy dożucia (może gumy do innego użytku też mają w tym smaku;)) Swego czasu na Allegro jeden chłopak miał w sprzedaży cynam. gumy, pasty do zębów, pastylki do ssania itp. ale już chyba nie ma, zresztą sprawdź jeśli Cię to zainteresowało. Ja kupowałam i byłam zadowolona. A może polecisz nam jakieś fajne cynamonowe produkty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 16:14 Ja używam na przykład płynu do kąpieli cynamonowego Avonu- pieni się marnie, ale bardzo łandie pachnie... lubię herbatkę "winter tea" Tekanne... jest z dodatkiem cynamonu i pięknie nim pachnie...mam też mysełko cynamonowe i niedawno odkryłam sklep internetowy, w którym jest troszkę cynamonowych cudeniek www.cynamonowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: Wszytsko co cynamonowe... 27.10.04, 16:16 Na Mydlarni maja chyba cynamonowe mydełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj. Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.tvp.pl 09.11.04, 16:01 na pewno taki adres? Nie otwiera się! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Wszytsko co cynamonowe... 09.11.04, 15:54 w Polsce tez są cnamonowe gumy do zucia "big Red" wrigley's ehh tez jestem maniaczką cynamonu... Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Wszytsko co cynamonowe... 15.11.04, 19:09 Kiedyś były też Mentosy cynamonowe. Mniam. Sto lat temu. Teraz można kupić tic- tac'i. Polenna Aroma ma naturalny olejek cynamonowy z kory (ma właściwości lecznicze) i jest też składnikiem niektórych kosmetyków produkowanych przez Pollenę (chyba coś do kąpieli). Link do stronki www.pollenaaroma.com.pl/index.html. A w Blue City jest stoisko z tymi kosmetykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.echostar.pl 27.10.04, 16:08 Hej. ja kupuje herbate cynamonowa z herbapolu pytaj w sklepach. Jeszcze jest jabkowo-cynamonowa ale juz nie jest tak smaczna. Tez uwielbiam cynamon. Poszukaj w duzcych hipermarketach - bedzie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danula Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:13 też urzeka mnie ta herbata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 16:12 dzięki dziewczyny...czekam na kolejne propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* Re: Demers House IP: *.de.ibm.com 27.10.04, 16:18 ma pyyyyyyyszna cynamonowa herbatę na jesień! nazywa się CYNAMONOWA :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Wszytsko co cynamonowe... 27.10.04, 16:46 Bio-Active właśnie wypuścił na rynek nową serię herbat Magic Fruits i jedna z nich to jabłko z cynamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:07 Vitax ma herbate ZIMOWE WSPOMNIENIE pychaaa i czuc ten cyanmon jak cholera. A w ogole najwspanialsza na swiecie jest Kaszka manna na mleku [posypana cukrem iduuuuza iloscia cynamonu mowie wam pycha!!! szkoda ze kkosmetykow takich nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 14:12 Zaparz sobie kawę z cynamonem: do pół kubka gorącej wody wrzuć szczyptę cynamonu, łyżkę kakao rozpuszczalnego, łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i dolej mleka do pełna. MNIAM. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.tele2.pl 09.11.04, 15:21 no nie! no nie! myślałam, że to ja wymyśliłam! piłam tak w liceum, tyle że prawdziwą wolałam sypać! Też z kakao i też z mlekiem od połowy kubka! Ness, pozdrawiam... są dobre ciasteczka cynamonowe, nie pamiętam firmy która je robi, najpierw się nazywały cinnamon cookies, obecnie jewish cookies... złotobrązowe pudełko płyn avonu chciałam sobie kupić, ale boję się uczulenia... Dilmah też ma cynamonową herbatę, jak ktoś lubi w torebkach, w sklepach herbacianych często jest lisciasta czarna, ja osobiście adwentową lubię - ma cynamon i jabłko... i przeczytajcie "Diunę" - tylko koniecznie w starym tłumaczeniu (bywa w bibliotekach dla...dzieci). pasuje do cynamonowych szaleństw, zwłaszcza do kawy pomysłu Ness ( i mojego). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co cynamonowe... 09.11.04, 15:27 Tak,tak agni to szaleniec cynamonowy...;) Musicie dziewczyny to opatentować!;)A co!!!;D A ja mam olejek cynamonowy do stóp Avonu,tylko nie dołączyli nikogo kto by mi go wmasowywał...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.tele2.pl 09.11.04, 15:41 no wiesz, jak mogli! A w katalogu był taki przystojniak, ja myślałam, że go też przysyłają! złóż konsultantce reklamację! kurde, narobiłyście mi apetytu! Wtorek dzisiaj jest! to niehumanitarne! najdłużej w pracy siedzę! a tu ani ciasteczek, ani kawy z cynamonem, ani herbatki adwentowej... nic! nic! jeden banan mi został z zapasów! wiem! wiem! usiłowałam sobie przypomnieć gdize kiedy co jadłam pysznego z cynamonem! w jednej lodziarni na Starówce warszawskiej! taaakie lody cynamonowe! ach, poezja! (tylko to nie jest ta najpopularniejsza lodziarnia, bliżej Barbakanu, co do niej są kolejki największe, tylko mała skromna bliżej Placu Zamkowego - i lody z zielonej herbaty tam mają i dobre ananasowe i dobre truskawkowe, a po tych dwóch ostatnich ja poznaję jakość lodziarni) i koło mnie na Wawrzyszewie jest mała piekarnia, czynna całą dobę (a w każdym razie długo, długo w noc sklepik tam jest czynny) i rano są takie pyszne, ciepłe drożdżówki zawijane z cynamonem w środku... ej, to już dziś masochizm z mojej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co cynamonowe... 09.11.04, 15:44 heh,no agni powiedz mi jeszcze tylko,że mają tam też lody arbuzowe to Ci nie daruję!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.tele2.pl 09.11.04, 15:52 a nie, arbuzowe mają gdzie indziej... i teraz powinnam zamknąć kompa i wyjść z pracy biorąc urlop na parę tygodni... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co arbuzowe... IP: *.tele2.pl 09.11.04, 15:55 no bo dlaczego tylko ja mam cierpieć dzisiaj? na Chłodnej w cukierni Calypso bodajze (Chłodna 15) arbuzowe i melonowe są naprawdę dopiero teraz sobie przypomniałam... Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co arbuzowe... 09.11.04, 15:55 jutro: chłodna 15 . Nie ma nie! Do zob!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co arbuzowe... IP: *.tele2.pl 09.11.04, 15:57 tak jest! czy mam przekazać rozkazy sierżantowi Free, czy pani generał sama to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co arbuzowe... 09.11.04, 15:59 może pani przekazać jaśniepanno!;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Wszytsko co cynamonowe... 09.11.04, 15:58 kaloo, a ten olejek faktycznie rozgrzewa czy tylko pachnie? bo własnego przystojniaka do masażu to ja już mam, więc jakby co... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co cynamonowe... 09.11.04, 16:04 hehe,a mój niby też jest,ale on to się jaśniepan "nie będzie w cynamonie paprał...";) W każdym razie olejek jest OK,ma baaardzo intensywny zpach,jest szalenie wydajny-odrobinka wystarcza na obie stopy,jak sie weźmie za dużo to trzeba jeszcze komuś wmasowywać; Sprytne,tylko,że mój tego olejku NIE UŻYWA! ;) A co do rozgrzewania to raczej nie zauważyłam.Niestety..Chyba sobie wzięli do serca uwagi o kremie z tej serii.Ale olejek jest fajny! -- pzdr! kaloo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 16:00 Co do kawy z cynamonem, to ja ściągnęłam ten pomysł z przepisu na herbatę garam masala - parzonej na mleku gotowanym z cynamonem, imbirem, goździkami, kardamonem, pieprzem i czymśtam jeszcze. Też dobre. :) > i przeczytajcie "Diunę" - tylko koniecznie w starym tłumaczeniu hi, hi... Wolanie...!!! To jedyne, co zapamiętałam z opisów tego nowego tłumaczenia. I jeszcze jakieś fifraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.tele2.pl 09.11.04, 16:11 no nie, Wolanie powalają na łopatki? hihihi a właśnie w niedzielę oglądałam sobie na kompie film... młody Sting jest...mniam mniam... no nie? pozdr. ja z kolei bawiłam się kawą od zawsze, pamiętam smakowity opis kawy parzonej przez Lilkę Pawlikowską-Jasnorzewską w "Marii i Magdalenie"... zaraz, to jakoś tak brzmiało "sławne były robione przez nią koktajle i czarna kawa, do której dodawała odrobinę czekolady i laskę wanilii (czekolady pewna nie jestem, wanilia była na pewno, ech, skleroza, kiedyś znałam to prawie na pamięć). Po jej kawie nie można było spać, i rozmawiało się do późna" no to ja tak eksperymentowałam, najpierw z kakao, potem z cukrem waniliowym, w końcu i na cynamon wpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 21:38 > no nie, Wolanie powalają na łopatki? hihihi > a właśnie w niedzielę oglądałam sobie na kompie film... młody Sting > jest...mniam mniam... no nie? Szczególnie w scenie w łaźni, gdzie wyłania się z kłębów pary z nagim atletycznym torsem. :)) Muszę sobie odświeżyć "Marię i Magdalenę", skoro tam takie dobre rzeczy jedzą i piją! Czy to nie tam któraś młoda dama ufarbowała sobie włosy rumiankiem? Co za odważne posunięcie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.tele2.pl 10.11.04, 12:18 oczywiście, Madzia Samozwaniec, piętnastoletnia bodajże, w przedzień balu na którym tańczyć miała jej starsza siostra "zakupiła butelkę esencji rumiankowej, która jej ciemnokasztanowe włosy zamieniła w ciagu godziny na złotorude", do tego ufarbowała brwi, upięła włosy i tańzyła mazura w pierwszej czwórce z pewnym krótkowzrocznym arystokratą, który ją pomylił z księżniczką Lubomirską! aha, nim zapiał kur, własna matka się jej wyparła, taki to był wstyd! fajne czasy, nie? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk tez tak pilam :) IP: *.jci.com 09.11.04, 19:15 a jak zabraklo mleka to dawalam do kawy lody smietankowe lub, jeszcze lepiej, czekoladowe czasami plywaly mi bakalie, ale to nic :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: tez tak pilam :) IP: *.smrw.lodz.pl 09.11.04, 19:24 Ja własnie przyrządziłam sobie taka miksturę Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Wszytsko co cynamonowe... 12.11.04, 15:28 Dokladnie. Do kawki lub capuccino wystarczy dodac szczypte cynamonu. Pycha ! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Wszytsko co cynamonowe... 09.11.04, 16:06 Olejek cynamonowy z kory Polleny Aroma-PRAWDZIWY cynamonowy zapach, a nie syntetyk: można dodać kropelkę do balsamu do ciała, kilka kropli do wanny, do kominka zapachowego. Tylko uwaga: nie przesadzcie z ilością - w kontakcie ze skórą za duża ilość może spowodować coś w rodzaju poparzenia [czerwone plamy]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:00 mam olejek rozgrzewający do kąpieli firmy Kanu - ma zapach cynamonowo- pomarańczowy i jest cudowny... baardzo wydajny, pachnie przepięknie i pozostawia na ciele taką lekką warstwe kremową. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka do Oli 09.11.04, 22:35 A gdzie kupujesz kosmetyki kanu? Bo ja kiedyś miałam fantastyczny piling do ciała z tej firmy, ale nie moge jej namierzyć teraz. Daj znac, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Kanu!-gdzieee??? 10.11.04, 11:36 Ola,gdzie dostałaś Kanu?Ja mam ich peeling do ciała z nagietkiem i ma najcudowniejszy zapach jaki tylko można sobie wyobrazić!jest przefantastyczny i już mi się kończy,a nie widziałam jeszce nigdzie sklepu z ich pełną ofertą! Kiedys pisałam maila,ale nic mi nie rozjaśniło podanie dystrybutorów hurtowych..W każdym razie ja peeling kupoiłam w Lavande w tarej papierni w Konstancinie,ale tam strasznie drogo mają.;( Jest w ogóle jakiś sklep z ich wszystkimi produktami? Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: Kanu!-gdzieee??? 10.11.04, 12:26 znalazłam ich stronkę , wygląda ciekawie www.kanu.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Kanu!-gdzieee??? 10.11.04, 12:30 no właśnie z tej stronki wzięłam do nich maila i pisałam.A peeling mam ten: www.kanu.com.pl/p_mango.htm mówię wam-boski zapach-tylko dla niego go zakupiłam,bo jest z solą i normalnie to bym go za darmo nawet nie wzięła;)Ale jest świetny i w dodatku pięknie nawilża i natłuszcza skórę.Ale zapach jest najlepszy!;D Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Kanu!-gdzieee??? 10.11.04, 12:41 Stronka super, tylko informacji brak jak można te produkty kupić/zamówić:( Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: Kanu!-gdzieee??? 10.11.04, 12:42 Szkoda , że na stronce nie jest podane , gdzie można je kupić . A cenowo jak to wygląda ? Ile ten peeling kosztuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Kanu!-gdzieee??? 10.11.04, 13:00 jak go kupiła m za coś ok.43zł,o ile mnie pamięć nie zawodzi.Mam jeszcze trochę na dnie,jest świetny,ale z solą niestety,za to zapach rekompensuje wszystko!;) Naprawdę,aż ślinka cieknie!;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Wiem gdzie można kupić Kanu w Warszawie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:50 Firma jest na liście Clubu OK na vege.pl - oto info z ich strony: Kanu - producent ręcznie robionych, naturalnych kosmetyków KANU - polski producent wegańskich kosmetyków! Ich produkty nie zawierają pochodnych żadnych substancji zwierzęcych, w tym nabiału i miodu. Oczywiście nie są testowane na zwierzętach. Właściciele firmy "jako zagorzali wegetarianie (od 14 lat) nie używają ani w życiu codziennym ani tym bardziej do swoich produktów żadnych składników pochodzenia zwierzęcego." W ofercie firmy znajdują się m.in. olejki kąpielowe, peelingi, sole mineralne i musujące, mydła naturalne i na wagę, myjki do ciała, kule kąpielowe oraz wody zapachowe. Kosmetyki można dostać u dystrybutorów lokalnych (m.in. w Warszawie, Częstochowie, Wrocławiu i Poznaniu), zamawiając telefonicznie lub pisząc na adres kanu@life.pl . W Warszawie dystrybutorem jest sklep na ulicy Senatorskiej 28. Można je też dostać w przejściu podziemnym pod hotelem Forum, sklep nr 21. Strona firmowa jest jeszcze w opracowaniu. Niedługo znajdą się tam dokładne opisy poszczególnych kosmetyków, ich składy oraz będzie możliwość składania poprzez nią zamówień. KANU - producent naturalnych kosmetyków www.kanu.com.pl kanu@life.pl tel. (094) 346 58 68 fax. (094) 345 91 68 kom. +48 505 185 489 vege.spinacz.pl/str.php?dz=64#663 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Kanu!-gdzieee??? 12.11.04, 11:36 o, fajnie wyglądają te kosmetyki. też jestem ciekawa, gdzie można je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Kanu!-gdzieee??? 16.11.04, 11:10 odpisali mi, że w Gdańsku nie można ich dostać, ale mogą mi wysłać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nea2 Kanu!-ileee??? 16.11.04, 15:30 Jakoś nie widzę cen na ich stronie.Ile kosztują przykładowe produkty? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Kanu!-ileee??? 16.11.04, 15:41 kaloo wyżej napisała, że kupiła peeling za ok. 43 zł. może prześlą cennik, jak się poprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
nea2 Re: Kanu!-ileee??? 16.11.04, 16:28 dzięki Justa,akurat nie czytałam wszystkich postów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:40 kupilam kanu w jakims markecie - bylo stoisko z różnymi pachnącymi kosmetykami, lampkami zapachowymi itp. sama nie moge sobie przypomniec gdzie to bylo. olejek mam juz 5 m-cy i zuzylam dopiero jakąś 1/8 całości. jak znajde jakis sklep z kanu to dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: 217.153.29.* 12.11.04, 12:05 nie wiem,czy bylo o tym juz we wczesniejszych odpowiedziach (jest ich tyle,ze nie chce mi sie tego wszytskiego przegladac:)) ale mozna zrobic sobie perfumy cynamonowe, dokladnie nie pamietam jaki przepis..ale oczywiscie z uzyciem olejku cynamonowego .. trzeba go z czyms zmieszac (ale nie woda, ani oliwka, ani balsam)..no,ale nie pamietam z czym;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nea2 Re: Wszytsko co cynamonowe... 12.11.04, 19:53 Wszytsko co cynamonowe?Proszę bardzo- wpis dla cynamonowych łakomczuchów 1.Cynamonowa guma do żucia Wrigley`s Big Red 2.Pepsi z nutą imbitu i cynamonu. 3.Płatki sniadaniowe-mlekołaki,Cini Mini itd Z kosmetyków: 1.cynamonowy płyn do kapieli 2.cynamonowy olejek do masaży stóp oba z Avonu Jeżeli się powtarzam,to przepraszam,ale nie czytałam wszystkich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: Wszytsko co cynamonowe... 12.11.04, 20:39 Znalazłam herbatki z cynamonem w sklepie ekologicnym : www.ekologiczny.pl/x_C_Dz__P2_136010004.html skład mają smakowity , a może ktoś już je pił ?? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Wszytsko co cynamonowe... 15.11.04, 12:31 ja ostatnio w sklepie zielarskim widziałam herbaty chińskie, chyba w 3 rodzajach, kupiłam rozgrzewającą i smakowała trochę jak grzaniec, z cynamonem, goździkami i imbirem. dokładnej nazwy nie pamiętam, ale można popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:33 sa pycha mentosy jablkowo cynamonowe. mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: Wszytsko co cynamonowe... IP: *.aster.pl 19.11.04, 12:15 cynamonowo.super.sklep.pl/sklep/product_info.php?products_id=2609 ktos zna ktos poleca? bo mnie intryguje a nie chce w ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co cynamonowe... 19.11.04, 12:18 chyba tej firmy kosmetyki widzialam w sephorze na sadybie.Ale nie wiem nczy ten cynamonowy jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Wszytsko co cynamonowe... 20.11.04, 23:06 więc tak: w sephorze w reducie jest specjalna linia kosmetyków cynamonowych- olejek do kąpieli,sól-te widziałam,jest też linia lawendowa i jeszcze jakaś (chyba bergamotka),ale nie pamiętam,bo zajęłam sie tym nowym błyszczykiem..;) Pachną całkiem zacnie!;D Odpowiedz Link Zgłoś