Gość: karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:01 chciałabym sie dowiedziec ile tak okolo kosztuje jedna wizyta w solarium i czy po pierwszym dniu widac juz efekty???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania :) Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:19 to zalęzy jakie lampy są :) polecam studia z łózkami Ergoline. po nich widać efekty już po pierwszym razie :) a ceny są różne. zazwyczaj od 0,80zł do 1,30 zł za min ale może trafisz na jakieś promocje :) i za pierwszym razem idź na max 10 min. i do tego kremik, który dostaniesz już na miejscu. Cena kremu ok. 5zł. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: SOLARIUM....! IP: 195.82.167.* 31.10.04, 21:21 Krem stosuje się po opalaniu czy przed? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:14 no to w sumie tak drogo nie jest... nigdy nie bylam wiec sie pytam;] a skora jest jakaś wysuszona lub itp??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: SOLARIUM....! IP: *.vline.pl 01.11.04, 12:41 Jeżeli ją za mocno "przypieczesz" to i owszem..Generalnie solarium jest morderstwem dla skóry, dlatego dobry krem do opalania to podstawa. Aha, smaruj się przed i po opalaniu( po wizycie możesz wklepać jakiś zwykły, ale porządnie nawilżający krem, natomiast do samego opalania się NIE STOSUJ zwyczajnych kremów z filtrami, takich jak na plażę, bo nie zadziałają!)!Krem na solarium różni się definitywnie od tych kupowanych w drogeriach. ps: nie oszczędzaj na tańszym łóżku. Nie warto. Chcesz dostać czerniaka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:06 hehe bylam ostatnio na solarium na 7 minut i .... mam cale plecy i pupe czerwona. Do dzisiaj. Piecze niesamowicie. Posmarowalam sie kremem z filterem, ale takim zwyklym, na plaze. Stad moje pytanie: Jakie to sa kremy z filtrami do solarium? Podajcie nazwe i cene i gdzie mozna kupic. Tam u siebie widzialam tylko aktywatory opalania. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: SOLARIUM....! IP: *.vline.pl 01.11.04, 13:15 One przeważnie nazywane są aktywatorami opalania!! Są rózne stopnie(levele) zaawansowania w opalaniu, np level 1 dla początkujących, level 2 do skóry już lekko opalonej itd..Chodzi o to, żeby przyspieszyć opalanie, ale bezpiecznie, bez poparzeń. Kosmetyki na solarium nie mają filtrów UV. Ja mam kosmetyki Exclusive Bronze( kupiłam na allegro dwie butle po 200 ml) za 30 zł sztuka, to i tak tanio..:) Inne, np: polskie Soleo można kupić w pojedyńczych saszetkach( generalnie w każdym salonie) średnio 5 zł jedna. Zobacz: www.allegro.pl/show_item.php?item=34130517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:18 Dzieki! Czyli jakbym sie posmarowala tym kremem, to nie mialabym czerwonej skory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: SOLARIUM....! IP: *.vline.pl 01.11.04, 13:28 Miałam problemy ze skórą, łuszczyła się i piekła po każdej wizycie, wcale nie wyglądało to ładnie :( Teraz raczę swoją skórę obficie kremami do opalania na solarium ( przed i po) i rzeczywiście SĄ efekty. Skóra brązowa, gładka, nie łuszczy się, nie piecze..wg mnie warto!! No, ale NAJWAŻNIEJSZE jest jednak samo łóżko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 14:53 Ja korzystalam z lozka Ergoline, chyba ok? Tam tez mozna wybrac opcje chyba natezenia swiecenia lapm, czy cos takiego. Bylo na maxa. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:35 troche sie krepuje ale musze znac odpowiedź...czy w solarium opalam sie bez bielizny cze z?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: SOLARIUM....! IP: *.dclient.hispeed.ch 01.11.04, 18:53 mozesz bez a mozesz i w bieliznie, tylko po co miec takie biale nieopalone slady? Jak wchodzisz do pomieszczenia z solarium, to sie tam zamykasz i nikt ci nie wejdzie, wiec nie masz co sie krepowac, ze jestes gola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: SOLARIUM....! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:59 dzieki wielkie za odopowiedź. czyli czas pobytu to ja tez sama mam sobie kontrolować???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: SOLARIUM....! IP: *.vline.pl 03.11.04, 10:54 hehe.. takie sprawy jak czas opalania ustala się przed wejsciem do kabiny. (Rozsądny, wykfalifikowany pracownik solarium powinien sam zasugerować czas opalania, a nie zgadzać się, na przykład, zeby śnieżnolicy rudzielec ładował się na 25 mniut) Dostaniesz albo żetony, które wrzuca się jak do automatu telefonicznego albo ustawi je automatycznie osoba z gabinetu. Da ci jakieś, dwie, trzy minuty na przebranie i po tym czasie uruchomi lampy, albo pokaże ci guzik, którym sama sobie włączysz łózko. Odpowiedz Link Zgłoś