08.03.05, 20:25
czy można stosować hennę do farbowania włosów na włosy farbowane chemicznie?
obecnie mam włosy farbowane na kolor czarny, chciałabym nadal farbować włosy
na ten kolor, ale chetnie zmieniłabym farby chemiczne na farby roslinne...
Obserwuj wątek
    • pucipuci Re: henna 08.03.05, 21:40
      ja uzyłam hennę na włosy farbowane chemicznie i "nic" się nie stało, tzn.nie
      zostałam niemile zaskoczona; wręcz przeciwnie:włosy miały ładny połyski,
      grubość (po farbie chemicznej są nieco lżejsze) itd..
      zapewne ma znaczenie rodzaj farby; ja mogę tylko napisać, że w moim przypadku
      wszystko było ok
    • oksana.zarewicz Re: henna 01.04.05, 08:25
      Witam
      Można, ale lepiej zaczekać, aż wypłucze się farba z włosów, ponieważ możesz nie
      uzyskać koloru, na którym ci zależy. Wiem, że połączenie henny z basmą daje
      kolor czarny na włosach ciemnych. Możesz więc wypróbować to połączenie.
      Oksana
      • martvica Re: henna 04.04.05, 20:38
        Nałożyłam chnę na włosy potraktowane szamponem koloryzującym, spłukanym, ale nie
        do końca. Złapało i już prawie rok tym zielskiem się bawię, do chemii chyba
        nigdy nie wrócę:) Używam chny, czyli rudego, czasem w połączeniu z rubiną czy
        basmą, zależnie od pory roku:)
        Rozejrzyj się w dobrze zaopatrzonych sklepach zielarskich, odcieni farb na bazie
        henny jest sporo, między innymi chyba czarny - ale to jak złapie, zależy od
        Twojego naturalnego koloru.
        pozdrawiam
        martva
        • countless Re: henna 24.04.05, 18:27
          oo.. o takie cos mi chdzilo :D a mzoe znacie jakiś adresik w internecie gdzie
          mona takie mieszanki kupic z internetu? bo u jnie w mieście nie ma zielarskiego
          sklepu... i chętnie bym takie cos kupi.a znace jakies zielarskie sklepy
          nternetowe gdzie taką czarną mieszanke ziołowa moge dostac? :P pozdrawiam was
          dziewczęta :D a co ile dni trzeba farbowac taką ziołową? tzn. po ilu dniach ona
          schdozi. dodam ze myję włosy codziennie
          • dorro1 Re: henna 27.04.05, 21:30
            Ja stosuje juz od paru miesięcy hennę Venita w kremie. Moze efekt nie jest taki
            długotrwały jak po typowej ziołowej papce, ale łatwo sie nakłada i kolor
            całkiem niezły. Ale... nie ma odcieni ciemniejszych jak brąz i fiolety.
            Wcześniej długo farbowałam włosy farbami chemicznymi na czarno. Chciałabym ten
            kolor uzyskać henną, ale jak do tej pory nie spotkałam się. Chciałabym sie
            dowiedzieć, gdzie w Krakowie mogłabym dostać czarną albo bardzo ciemny brąz
            hennę, najlepiej jakby była też w kremie. Venitę w kremie kupuję w Nowej Hucie
            w drogerii przy targu bieńczyckim. Dziękuję za podpowiedzi.
    • czarna_inez2 Re: henna 28.02.06, 13:53
      Witam, używałam latem i jesienią (żeby odżywić włosy przysuszone przez słońce)
      mieszanką ziół do czarnych włosów razem henną (wszystko kupione w opakowaniu na
      2 razy w zielarskim, firmy nie pamiętam) i efekt jeśli chodzi o odżywianie to
      był ok, natomiast jeśli chodzi o kolor... nie jestem happy... Mam swój
      naturalny kolor ciemny brąz latem, zimą prawie czarny (ciemnieją mi)- po
      użyciu "henny" zestawu do czarnych włosów niestety, po kolejnych myciach
      szamponem moje włosy nabierały koloru kasztanowego... Szukam ciągle sposobu na
      pozbycie się tej ciepłej tonacji i powrotu do mojego ciemnego i chłodnego
      brązu/czarnego... Próbowałam Loreala czarnego (pierwsza farbowanie w życiu
      chemią)ton w ton, szybko zszedł a połysk pod słońce kasztanowy został....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka