Dodaj do ulubionych

Nowość Mirkodembrazja Lirene

09.11.05, 15:04
Czy ktoś miał już okazję przetestować to coś:
www.sklep.eris.pl/produkt.php?id=632&nl=130
To chyba jakaś moda że po Lorealu każda firma wprowadza do swojej oferty
zastaw do domowej "mikrodembrazji"
Ten jest dosyć tani, ale czy efekty będą podobne jak po Refinish Loreala??
Obserwuj wątek
    • Gość: anel Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.11.05, 09:23
      up
      • Gość: jo-asiunka Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:39
        Właśnie kupilam, ale nie używałam jeszcze, muszę skończyc loreala. Podoba mi się
        ten pre-peeling - to jakis płyn z kwasami, który ślicznie pachnie owocami,
        peeling zaś w teście na dłoni wypadł bardzo dobrze. Cena mnie powaliła, kupię
        też mamie:)
        • justa_79 Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene 10.11.05, 09:47
          a jest chociaż na ulotce napisane, jaki to kwas i w jakim stężeniu?
          • heart_of_ice Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene 10.11.05, 09:52
            no wlasnie, tez to widzialam...
            czy mamy na forum jakis starszy watek o mikrodembrazji w ogole? co to jest za
            zwierze?;))) bo ciagle slysze, czytam, ale do konca nie wiem, co to takiego...
            jakie sa efekty (jesli sa) dla jakiej to cery itd...
            ide pogrzebac w watkach:)

Pauli
            --
            Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.
            • justa_79 Re: Nowość Mikrodermabrazja Lirene 10.11.05, 10:00
              mamy mnóstwo starszych wątków. ale poprawna nazwa to mikrodermabrazja ;)
              • heart_of_ice Re: Nowość Mikrodermabrazja Lirene 10.11.05, 10:07
                juz zauwazylam;))
                i co nieco rzeczywiscie sie znalazlo:)
                ciekawe, czy ktos juz wyprobowal Lirene, ja bardzo lubie te firme, moze i ten
                zestaw bedzie dobry

Pauli
                --
                Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.
          • Gość: jo-asiunka Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:31
            jest napisane: kompleks alfahydroksykwasów (kwas z cytryny, z pomarańczy,
            jagody, cukru klonowego i trzciny cukrowej) a w składzie nie jest napisane, w
            jakim stężeniu:( To chyba źle, co?
            • Gość: ewe Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:52
              A dla osob w jakim wieku takie cos jest polecane?.
              • Gość: Inka Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: 62.233.195.* 10.11.05, 12:54
                No właśnie w jakim wieku?
                Bo tam jest napisane wyraźnie, że ma działanie przecizmarszczkowe.
                Więc nie za wcześnie używacie?
                • justa_79 Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene 10.11.05, 13:35
                  ale tam nie ma nic takiego, kwasy i peeling można stosować niezależnie od
                  wieku, krem z filtrami tym bardziej.
                  • Gość: Inka Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: 62.233.195.* 10.11.05, 13:39
                    Tak?
                    Naprawdę?
                    Mogę w wieku 26 lat używać tego zestawu?
                    justa bo Ty jesteś specjalistką i mi dobrze powiesz :-)
                    • Gość: ewe Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:02
                      Ja mam 19lat, cere chyba w zlym stanie, tlusta, ale przesluszona, przy czym
                      zdarzaja mi sie naczynka, i teraz nie wiem, chcialabym ja rozjasnic, nieco
                      oczyscic przy czym nawilzyc. hmmm myslicie ze moglabym na takie cos sie pisac?
                      wsumie zestaw dosc tanio wychodzi.
                      • justa_79 Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene 10.11.05, 14:57
                        ewe, jak masz przesuszoną cerę i naczynkową, to nie bardzo, bo kwasy lubią
                        trochę wysuszać, a w tym preparacie są kwasy AHA, które nie są polecane dla
                        cery naczynkowej (ale to kwestia indywidualna, ja używam 10% AHA i nic się nie
                        dzieje). może w takim przypadku lepiej Acne Derm, to kwas azelainowy,
                        łagodniejszy dla naczynek i dobry na przebarwienia, i jeszcze tańszy (ok. 21
                        zł). a jeśli będziesz odczuwać przesuszenie, to po godzinie od nałożenia Acne
                        Dermu możesz nałożyć jakiś lekki krem nawilżający.
                        • Gość: ewe Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 21:59
                          Justa_79 dziekuje slicznie za odpowiedz :)
                    • justa_79 Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene 10.11.05, 14:54
                      Inka, specjalistką nie jestem, ale spokojnie możesz używać.
                      • Gość: Inka Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: 62.233.195.* 10.11.05, 18:39
                        Ale tam jest wyraźnie napisane "Zabieg intensywnie odmładzający skórę..." a mi
                        jeszcze odmłodzenia nie potrzeba.
                        • justa_79 Re: Nowość Mikrodermabrazja Lirene 10.11.05, 19:54
                          producenci wiele rzeczy piszą. tylko powiedz mi, co tam tak intensywnie
                          odmładza. kwasy mają działanie odmładzające, owszem, jak to złuszczanie. ale
                          przecież nie tylko odmładzające. kwasy stosuje się w przypadku trądziku,
                          przebarwień. a może to filtry mają intensywnie odmładzać w tym zestawie? ;)
    • e_margot cera naczynkowa 10.11.05, 15:13
      można robić mikrodembrazje na taką cerę? niekoniecznie erisa, ale może jakieś
      inne są typowo dla naczynkowców? przydałoby się porządne oczyszczenie twarzy,
      więc prosze polećcie mi coś :-)
      • justa_79 Re: cera naczynkowa 10.11.05, 15:34
        większość mikrodermabrazji ma postać peelingu mechanicznego, a takie, jak
        wiadomo, są przy cerze naczynkowej niewskazane. enzymatyczne mogą być.
        • Gość: margot Re: cera naczynkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:39
          a są jakieś mikrodermbrazje enzymatyczne?
          • justa_79 Re: cera naczynkowa 10.11.05, 15:52
            tak, jest, z mojej ulubione firmy ;) Polishing Peel Nu Skin. działa raczej jak
            dosyć łagodny peeling. nie wiem, jakie masz oczekiwania, może wypróbuj jakieś
            kwasy BHA lub azelainowy?
            • Gość: margot Re: cera naczynkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:02
              a te kwasy w jakich są kremach? czy może peelingach?
              • justa_79 Re: cera naczynkowa 10.11.05, 19:57
                BHA - np. Effaclar, azelainowy - Acne Derm (i droższy odpowiednik Skinoren). tu
                inne przykłady, choć niektóre mogą być już nieaktualne:
                www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha_5.php
                a w ogóle to polecam przeczytać całą serię tych artykułów:
                www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha.php
    • Gość: kasia do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:45
      a jakiego kremu z kwasami 10% uzywasz?I jakie sa efekty?
      • justa_79 Re: do Justy 10.11.05, 15:51
        dwustopniowy peeling Anew Avonu. efekty to nieco mniej zaskórników, zwężone
        pory i mniejsze przetłuszczanie skóry (przebarwień nie mam).
        • Gość: margot Re: do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:56
          a od jakiego wieku można stosować ten peeling Avonu?
          • Gość: anel Re: do Justy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.11.05, 19:46
            a co dla osob z bardzo wrazliwa skora? czy moga uzywac? czy mozecie cos polecic?
            • justa_79 Re: do Justy 10.11.05, 19:59
              trudno mi powiedzieć, nie wiem, jak bardzo wrażliwą masz skórę, zaczęłabym od
              najsłabszych preparatów (np. Effaclar, b. łagodny, ale i efekty mało widoczne),
              ew. później przejść do mocniejszych, używać co kilka dni i robić przerwy, gdyby
              skóra reagowała zbytnim przesuszeniem itp.
          • justa_79 Re: do Justy 10.11.05, 19:52
            niezależnie od wieku, stosownie do potrzeb skóry.
            • Gość: margot ponownie do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 08:50
              z tego co zauważyłam to używałam już effaclar K i Lysanel Active - moja skóra
              ich nie toleruje, po kilku dniach stosowania była strasznie wysuszona a
              dodatkowo po Lysanel miałam okropne uczulenie(czerwona, podrażniona skóra i
              pełno ropno-wodnych krosteczek-bąbelków - nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć;-
              ))
              co w takim wypadku użyć na głębsze oczyszczenie buzi, która jest naprawde w
              złym stanie?
              i jeszcze jedno pyt: gdzie mogę kupić Nu Skin?
              • Gość: www Re: ponownie do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 09:17
                Justy Ty wogóle używasz avonu?? Myślałam, że jesyteś przeciwniczką tych
                klanowatych spędów. Poradź co używać na wągry, które mnie wnerwiają (cera
                normalna lat 29)
                • justa_79 Re: ponownie do Justy 13.11.05, 20:55
                  www - nie jestem Justy.
              • Gość: margot Re: ponownie do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 12:15
                podciągam wątek - Justy proszę odp :-)
    • Gość: Ann Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.05, 14:11
      Mam pytanko trochę poza tematem ;)Czy któraś z Was używała tego cuda:
      mediweb.pl/sklep/product_info.php/cPath/1_33_40/products_id/3403
      ???
      • heart_of_ice Re: Nowość Mirkodembrazja Lirene 01.12.05, 13:09
        podciagam watek, bo moze juz ktoras z was sprobowala Lierene i moze sie jakos
        wypowiedziec:)
        (no wiecie, mikolajki sie zblizaja, szukam prezentu;)

Pauli
        --
        Jakieś 'aczkolwiek' mi tutaj zostało ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka